Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dom ze stodoły

Polecane posty

Gość gość

Czy ktoś ma pojęcie jak to wygląda? Mam na działce solidnie pobudowaną stodołę, na fundamentach, ok 10 na 20 metrów. Myślałam, żeby ją przebudować na dom mieszkalny, na początek chociaż połowę.... Trzeba by było ocieplić, wybić okna, zmienić dach... Tylko ja się nie znam na tym wcale. Trzeba chyba zacząć od projektu. Ale zanim wybiorę się do architekta chciałabym cokolwiek się dowiedzieć. Czy to w ogóle jest opłacalne, czy lepiej od nowa budować dom. Może ktoś z was przerabiał stodołę na dom?

Gość gość
Opłacalne i zaoszczędzisz na tym jakieś 50 000 zł. A jaką wysokość ma stodoła? Ma być z niej dom parterowy czy z poddaszem użytkowym?

Gość gość
Dokładnie to nie wiem ile ma ale jest wysoka bardzo

Gość gość
To pewnie 2 poziomy by z tego były. Dom byłby na tyle duży, że nawet można by zrobić pokoje dla letników i zarabiać na nim. Dostałabyś dotację.

Gość gość
Fajna sprawa, zdjęć adaptacji w necie jest pełno. Tylko nie wiem czy to będą oszczędności warte gry jeśli o samą kasę się rozchodzi ale efekt końcowy może być powalający.

Gość gość
Tez sie zastanawiam tylko ze moja stodola jest drewniana i bardzo i gdzies 100m na dole ale jest tez wysoka wiec podasze by bylo duze .jak to z tym jest trzeba z calej stodoly zrobic dom czy mozna z polowy ehh wogole sie nieznam na tym a myslimy sie budowac ecz na naszej dzialce jest stodola

Gość gość
Marzy mi sie taki dom z pokojami dla letników, no ale w tej okolicy nie ma zbyt ciekawych obiektów, poza lasami z grzybami :-) więc nie wiem czy byliby chętni.... Ja też widziałam te zdjęcia w Internecie poprzerabianych stodół i są super, tylko oczywiście chodzi o kasę. Chciałabym to zrobić w miare tanio, nie jestem zwolenniczka dużych kredytów....

Gość gość
Świetny pomysł. Jak najbardziej da się ją na dom mieszkalny zamienić i ile pieniędzy masz zaoszczędzonych…:) Swoją drogą ja już bym zakasała rękawy :) póki co…to ja sobie myślę, że dobrze zrobiłam remontując mój stary dom, a mąż się upierał na budowie nowego. Kupiłam odzież roboczą w hurtowni http://www.sklep.intergo-bochnia.pl/# i siup…poszłam z tym przysłowiowym koksem wespół ze szwagrem, mężem i bratem. I mieszkamy ładnie. Powodzenia!

Gość gość
jak dla mnie tak samo - świetny pomysł i przy okazji spore pole do popisu! Teraz w internecie można znaleźć dużo inspiracji, jak można urządzić takie lokum a niegłupią pomysłem jest też skorzystanie z pomocy dobrego biura projektowego czy zespołu architektów jak np tutaj - http://wmw-architekci.pl/ który podpowie jak efektywnie to rozegrać :)