Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja rodzina mnie znienawidziła, bo jestem w związku z szesnastolatką. Czemu?

Polecane posty

Gość gość

Przecież w każdej kulturze jest czymś normalnym związek starszego faceta z młodszą dziewczyną. Ja mam 22 lata, więc różnica wieku chyba nie jest aż tak drastyczna. Matka przestała się do mnie odzywać, a reszta rodziny krzywo patrzy. Nawet nie znałem innego wzorca. Jak byłem w liceum to moje koleżanki mając 16 lat były już ze starszymi facetami ode mnie na obecną chwilę. Z jakimiś wojskowymi, albo po kryminałach, albo z normalnie pracującymi. Moimi kolegami z klasy nikt się nie interesował i nikogo nie mieli. Ja sam miałem tylko krótkie związki z dziewczynami ze starszej klasy, ale one leciały i tak tylko na wygląd, a potem tak czy inaczej stwierdziły, że jestem zbyt niedojrzały dla nich. Dziewczyny same lgną do starszych facetów. Połowa licealistek podjeżdża z chłopakami autem, a połowa studentek ma starszych facetów, którzy robią trochę rolę sponsorów. Więc ja się pytam co jest w tym dziwnego, że mam dziewczynę w tym wieku? Moi koledzy z liceum teraz są na studiach i też mają dziewczyny młodsze od siebie. To działa jak magnes, jak ja jadę autobusem, bo wracam z uczelni to tam jest pełno licealistek i patrzą na mnie jakby chciały mnie pożreć. Uśmiechają się, oglądają, mrugają, a rówieśników mają w czterech literach. Pamiętam, że w swojej klasie też byłem traktowany przez te dziewczyny co miały starszych chłopaków z lekką pogardą. One już normalnie chciały faceta starszego, z którym jak najszybciej tylko do łóżka będzie można iść. Takie czasy. I gdzie jest problem? Jak to wytłumaczyć rodzinie?

Gość gość
szesnastolatka to dziecko wiec daj mu troche dorosnac, co?

Dogadujecie się bo ona dojrzała szybciej i jesteściie mentalnie na podobnym poziome, ale ja np. nie pochwalam w tym wieku tak duzych różnic.. Te różnice zacierają się z czasem, teraz tego nie rozumiecie. Samam mam faceta 14 lat starszego, ale mimo że u nas jestesmy spro starsi od was widzimy tą różnicę i czasem ona przeszkadza ludziom. Jestes wg. prawa dorosłym mężczyzną a ona jeszcze dzieckiem to nie jest społecznie pochwalane. My jesteśmy dorsłymi ludzmi a i tak naszą rodzine i znajomych kłuje w oczy ta różnica. Nie każdy jest na tyle silny by to przetrwać..

Gość gość
poczekaj jeszcze dwa lata i będzie ok!

Gość gość
A ja to rozumiem, bo sama mam 20 lat, a mój mąż 27. to jest normalne, zawsze miałam starszych chłopaków. Nie przejmuj się opinią rodziny. Najważniejsze jest Twoje i Wasze szczęście. 16 lat to już nie dziecko, kobiety dojrzewają szybciej, niż mężczyźni.

Gość gość
20-latka i juz mezatka...co za desperacja:) musialabym oszalec zeby w tym wieku za maz wychodzic

Gość xaxon
dupa obrosła myśli że dorosla ;p ale tak serio to za co to za problem, sama wolę starszych ale faktycznie może to pedofilsko wyglądać w tym wieku, powoli różnica się zatrze jak ktoś pisał i będzie inaczej

Gość gość
Nie jestem desperatką, po prostu chciałam wyjść za tego człowieka. :) . Nie mamy i nie planujemy dzieci, to po prostu uczucie. albo jestes zazdrosna, albo tępa, albo po prostu nie wiesz, co to jest miłość. :) . Pozdrawiam. :).

Gość gość
No i widzicie? Nawet wypowiedzi tutaj świadczą o tym, że mam rację, związki ze starszym facetem to norma. Tu się nawet 14 lat różnicy pojawiło, a ja znam jeszcze większe.

Gość gość
Ślub kojarzy mi się z kolejnym etapem umierania - podświadomie czuje że wychodząc pożniej za maż oszukuje czas :D Poważnie bo jak ślub to w przeciągu 3 lat jakieś dzieci a jak dzieci to zaraz dorosną i już stara babcia i wnuki. A tak ciągle mam chłopaka nie męża czuje sie młoda - żona dla mnie to już taka dostojna kobieta. A dziewczyna to młodzieżówa całe życie ma przed sobą - wiem wiem - czasu nie oszukam ale lepiej się czuje więc spadać ;p