Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość patrycja4540

Smród w domu po starszej osobie jak się pozbyć

Polecane posty

Gość gość
Ozonowania i renowacja nic nie pomogą, albo tylko na chwilę. Remontowałem kilka razy dom z dziwnych zapachem. Jedyna rada, zerwać wszystko podłogi, panele ze ścian tapety, zawilgocone płyty gipsowe. Jak jest wilgoć, to znaleźć skąd pochodzi i ją zlikwidować, np okopać fundamenty i zrobić izolację, wymienić pokrycie dachu lub nieszczelne okna. Jak zapach zniknie, to brać się za remont, wcześniej nie ma co ładować pieniędzy w błoto.

Gość gość
U nas było podobnie. Kiedy minęło ?? Świeże tynki i podłogi !!! U nas zrywalismy stare wylewki ok 20 cm bo chcieliśmy ogrzewanie podłogowe. Nawet nie wiesz jak smród wchodzi w beton i ściany. Niestety z tą wilgocią to się też zgodzę. Teraz nie widzisz bo może być Ukryta dobrze a wietrząc nie wychodziła. Starsze osoby z reguły nie wietrza pomieszczeń zwłaszcza zimą i klops. Tak jak pisałam u nas po nowej wylew ce i odświeżeniu ( nowe tynki) ścian jak i sufitu pachnie nowością.

Gość gość
To nie jest smród po starszej osobie, to może być odór rozkładającego się ciała, podejrzewam, że kobieta, która tam mieszkała tam zmarła i przeleżała kupę czasu, nim została znaleziona...po trupie tak śmierdzi, trzeba wywalić stare tynki, podłogi...bo niczym tego odoru nie wywabisz, a to szkodliwe jest, ba... Byle by ta starsza kobieta do domu nie wracała. Przykre, to nie żart...

Gość gość
U mnie byli, bo miałam pleśń na ścianie. Jedno ozonowanie już pomogło. No i oczywiście usunęliśmy z mężem źródło wilgoci.

Gość Daria

Proponuje zastosować ace. Trzeba spryskac pomieszczenia, ściany. Zamknac pokoj na 24 h i wywietrzyc. Wietrzenie powinno trwać 48 h. Pamiętajcie by w tym czasie nie wchodzic do pomieszczenia! Szybko otworzyc okna i uciekac !😀 Po tym "zabiegu" proponuje rozstawic filizanki z kawą prawdziwa 2-3 lyzeczki w filizance wystarczy. Kawę wymieniac co pare dni. Nieprzyjemne zapachy znikną.