Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alajaja

Doswiadczone mamy pomocy !

Polecane posty

Gość alajaja

Witam, jestem swierzo upieczona mama, mam problem ze swoja 6 tyg corka do tej pory jadla perfekcyjnie co 4 H 120 ml mm Aptamil, od zeszlego piatku nie ma apetytu, nie chce jesc, zaczelam zapisywac i w pon zjadla lacznie tyhlko 500 ml, dodam ze od wtorku spi praktycznie caly czas, goraczki nie ma. Po urodzeniu sypiala malo poniewaz plakala, byla glodna, nie najadala sie moim mlekiem dlatego przewszlam na mm. Po okolo tyg od narodzin wyszly jej takie syfki na policzkach, polozna stwierdzila ze to tradzik niemowlecy.Ile powinno jesc niemowile w 6 tyg ? Przez cala dobe? Czy mozliwe ze ma alergie mimo tego, ze jadla wczesniej wzorowo ? I co o tym myslicie ? Mieszkam w uk, dzwonilam do lekarza pediatry to powiedzial ze jest ok jesli cokolwiek je i ze on mi nie pomoze, ze od tego jest health visitor, ktora przyjdzie dopiero w nast tyg ...

Gość gość
a żółta nie jest??

Do głowy mi przychodzi infekcja gardła (pije coś poza mlekiem?), odrzucenie mleka, które podajesz, skok rozwojowy.. Każde dziecko ma inne potrzeby, ale taki, powiedzmy, dwumiesięczniak je średnio co 3-4h (mm) +/- tyle ile masz podane w tabeli na opakowaniu (nie pamiętam już ile dokładnie w tym wieku jadło moje dziecko).

Autorko, ale jeśli Twoje dziecko je co 4h 120ml, to wypadły jej raptem 2 porcje mleka (odnośnie tego poniedziałku), nie ma jeszcze tragedii. Dopajaj ją.

Gość alajaja
Nie dam rady jej dopajac bo ona nie chce ssac, pic, jesc. Od godziny 5 rano do teraz zjadla lacznie tylko 370 ml .... :(

No to faktycznie mało. Skoro odrzuca też picie, to może faktycznie coś w tej buzi albo gardle się dzieje.. A nie masz możliwości podskoczyć gdzieś prywatnie? Pomyślałam jeszcze o pleśniawkach, one potrafią być bardzo bolesne i też powodują zaprzestanie ssania. Słyszałam o angielskich lekarzach, niby fajnie, że nikt nie panikuje z byle powodu, ale taki maluch raczej powinien być skonsultowany. Naprawdę nie ma żadnej możliwości? Może jak nie drzwiami to oknem; zadzwoń jutro i powiedz, że od 2 dni dziecko nic nie je. Przynajmniej ją obejrzy. A kupy?? Normalne?

Gość gość
Trzeba było karmić ją piersią ona takiego syfu nie chce jak mleko modyfikowane

Gość gość
Nie ty jesteś od oceniania co chciała córka tej Pani. To był jej wybór. Autorko powinnaś jak najszybciej skonsultować się z lekarzem

Gość alajaja
wczoraj zapisalam ile zjadla - 3 : 110 ml 7: 30 ml 9: 30ml 11: 30 ml 14: 190 ml ! 19: 120 ml 23: 90 ml Razem :600 ml to chyba nie zle, ile powinno jesc dziecko w 6 tyg ?