Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chroniczny katar, pomocy

Polecane posty

Gość gość

Odkąd pamiętam zawsze mam katar. Kiedyś miałam robione testy alergiczne które nic nie wykazały. Katar mam cały rok, a teraz w okresie jesiennym się nasilil. Pracuje w zamknietym pomieszczeniu i juz po godzinie czasu mam obrzekniety nos a pod nosem czerwone i suche. Wyglądam koszmarnie. Ciągle smarkam to jeszcze ten nos... Po wyjściu z pracy czuje lekka ulgę, będąc w domu jest dużo lepiej, nos mi się goi ale będąc w pracy znowu się to zaczyna. Smarkam i smarkam czując jak mój nos o skóra pod nosem.robi się czerwona. Mascie nie pomagają. Bede szła do lekarza ale zanim wezne skierowanie i mnie przyjmie to trochę minie. Jakieś rady, sposoby?? Inhalacje, maści nic nie dają. Dodam że nic Pozatym mi nie dolega

Gość gość
możliwe, że masz krzywą przegrodę nosową. wtedy katar murowany. poza tym staraj się jeść jak najmniej nabiału, słodyczy i rzeczy z białej mąki. przede wszystkim idź do laryngologa. niech sprawdzi tą przegrodę, wyprostować sobie można na nfz, mnie to niedługo czeka. podobno bardzo pomaga. głowa do góry :)

Gość gość
acha - co do inhalacji itd. to nie polecam, w aptece można kupić różne wynalazki, które na dłuższą metę podrażniają jeszcze bardziej śluzówkę nosa. polecam natomiast takie urządzenie do płukania nosa, taka plastikowa buteleczka, to kosztuje chyba 20 zł, w każdej aptece to dostaniesz, bardzo dobrze przepłukuje zatoki.

Gość gość
Dziękuję za radę. A co to za buteleczą? Z jakimś specjalnym plynem?? Do lekarza chodzę raz na ruski rok, musze pewnie do rodzinnego po receptę do laryngologa. Jakoś żyłam z tym.katarem, już się przyzwyczailam do niego ale teraz jak mam tak mega podrażniony nos to już nie daje rady. Naprawdę wyglądam koszmarnie. Klienci aż komentują jeden mówił ze to może być ze mam chore nerki. Z tą przegroda masowa to właśnie gdzieś czytalam

Gość gość
kiedy jestem w pracy mi sie nasila a nie "będąc w pracy..." Szkołę jakąś kończyłaś?

Gość gość
Skończyłam szkole zawodowa na drugiej klasie gdzie nie uczyli czy pisze się niebędąc czy nie będąc