Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy możliwa jest schizofrenia u sześciolatka?

Polecane posty

Gość gość

Znacie takie przypadki?Jeśli tak to opiszcie proszę.

Gość Pangaz
Znam taki przypadek tylko z tv. Dziewczynka od urodzenia miala halucynacje np. juz w lozeczku patrzyła na sufit jakby kogos widziala, smiala sie itd. Ale tak pewnie ma duzo dzieci :) Jak podrosla caly czas mowila,ze widzi cyfry,rozmawiala z nimi, tarla dlonmi caly czas. Nie pamietam jakie byly inne objawy. W kazdym razie u tej dziewczynki zdiagnozowano schizofrenie w wieku kilku lat i byl to chyba przypadek jeden na milion,skoro nakrecili o niej program :)Pewnie jak poszperasz w necie to cos znajdziesz o niej, Jednak to tylko przyklad z tv i nie wiem na ile jest wiarygodny.

Gość gość
chociaż najczęściej schizofrenia jest chorobą ludzi po 35rż to przypadki chorych dzieci niestety również się zdarzają

Gość gość
o tej dziewczynce z tv ja tez słyszałam, chyba nawet wczoraj był o niej program, miała 5 lat jak stwierdzono u niej chorobę

Gość gość
czy jezeli male dwuletnie dziecko informuje cie ze widzi cos czego ty nie widzisz oznacza to ze jest chore psychicznie?

Gość gość
Wiecie,pytam bo córka mojej koleżanki od dłuższego czasu dziwnie sie zachowuje.Tak jakby nie odróżniała rzeczywistości od fikcji.Wbije sobie coś do głowy i w momencie gdy ktoś jej zwróci uwagę,że to nie istnieje to wpada w taki szał,że potrafi nawet uderzyć i krzyczy,ze to jest prawda bo ona to widzi itp...boi się być sama w swoim pokoju,mówi kompletnie bez ładu i składu,nie można zrozumiec o co jej chodzi.Wczoraj byłam u niej na kawie i mała zaczęła opowiadać,że ktoś przebił jej opony w samochodzie.Opowiadała o tym prawie godzinę ,non stop to samo powtarzała aż w końcu mówiła o tym już z taką agresją,że aż mnie ciarki przeszły.Mówiła,że zabije tego kto to zrobił. W końcu koleżanka powiedziała jej,że "kochanie nie ma tu żadnego samochodu i proszę uspokój się już".Młoda wściekła się niesamowicie,matka chciała ją uspokoic to było jeszcze gorzej i w końcu oberwała od córki.Zachowuje się chwilami tak jakby była w innym świecie.Mówię wam to było straszne.Wróciłam do domu ,poszperałam w necie i schizofrenia najbardziej pasuje mi do jej zachowania.Nie wiem czy mowic o tym koleżance...

Gość gość
Tematy o niebieskich ciągną się po kilkanaście stron,a gdy człowiek pyta o poważną sprawę to odzew znikomy.

Gość gość
powaznie to sie w trumnie lezy a jaki samochod miala ta szesciolatka ze jej ktos opony poprzebijal?

Gość gość
Autorko zasugeruj matce dziecka wizytę u psychiatry . Im wcześniej ją zdiagnozują, tym większe szanse na w miarę normlane życie.

Gość gość
13:40,chyba nie zrozumiałaś.Tamta dziewczynka wymyślila sobie to auto.Według mnie cos jest na rzeczy

Jeszcze nigdy nie spotkałam się z tą chorobą u dziecka. U osób młodych (po 20-sce) to i owszem.

Gość gość
Wczoraj byłam u niej na kawie i mała zaczęła opowiadać,że ktoś przebił jej opony w samochodzie.Opowiadała o tym prawie godzinę ,non stop to samo powtarzała aż w końcu mówiła o tym już z taką agresją,że aż mnie ciarki przeszły.Mówiła,że zabije tego kto to zrobił. xxxx z tego akurat fragmentu nie wynika to o czym mowisz a wiec precyzyjniej czy ktos sie wogole zainetesowal tym co mowi to dziecko i jego wymyslonym badz nie autem?

Gość gość
A ona zapytała o markę samochodu sarkastycznie ;)

Gość gość
MoniaR83 może jeszcze dodaj, że skoro się nie spotkałaś, to nic takiego nie istnieje :O ona "się nie spotkała" tak jakby schizofrenia była powszechna jak grypa :O

Gość gość
Ja też wczoraj oglądałam ten program. Ta dziewczynka myślą dość ostrą formę schizofrenii. Szkoda, bo fajne dziecko...

Gość gość
Zainteresowałyśmy się tym obydwie,najpierw obracałyśmy to w żart ale jak mała zaczęła agresywnie opowiadać,ze zabije tamta osobę to jakos tak dziwnie sie zrobiło i koleżanka na spokojnie do niej zaczęła mówić.Mi się też oberwało " dlaczego się tak na nią gapię?"I ,że pójdzie na policję i powie żeby mnie aresztowali bo patrzę na nią jak bandyta.Nie wiem czy to wyobraźnia czy coś gorszego

Gość gość
ale o co wam do choler7y chodzi dzieciak cos mowi a mnikt sie nawet nie zainetesuje jakby wrzasnal: za oknem samolot wyrzucil studolarowki i wlasnie spadaja to byscie sie k***a na schodach pozabijali zeby zdazyc zbierac na podworko przed sasiadami

gość - dziś Masz jakiś problem ? Nie wmawiaj mi czegoś , czego nie napisałam :o

Gość gość
A kto ci powiedział,że nikt się nie zainteresował?Umiesz czytać?

Gość gość
nie nie umiem porozumiewam sie z komputerem glosowo bo jestem osoba niewidoma jak Baba Vanga z Bulgarii chcesz porozmawiac na temat dziecka czy p********ic sobie glupoty?

Gość gość
Wyjdź z tego tematu.Autorka tu szuka pomocy a nie nic niewnoszących twoich wypocin.Na moje oko trochę za dużo w tym dziecku agresji.

Gość gość
A pamiętacie tytuł tego programu/dokumentu??

Gość gość
14:04 hahhaa bekaaa

Gość gość
z czego radosc? juz ci sie nie podoba powazny temat? JUZ NIE? och jakie to wzruszajace... porozmawiajmy jeszcze o jakiejs prowokacji dla zabawienia tluszczy

Gość gość
A ja znowu zapytam, jaki tytuł miał ten program o tej dziewczynce??