Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy wypada zostawić dziecko u babci na noc a samemu iść na andrzejki ?

Polecane posty

Gość gość

Od 2 lat nie byliśmy na andrzejkach, chociaż wcześniej chodziliśmy co roku. W tym roku nasz synek będzie miał mówiąc kiedy będzie impreza andrzejkowa tam gdzie zawsze chodzimy. Teściowa sama zaproponowała, że moglibyśmy iść na imprezę, a po imprezie spalibysmy u niej. Szczerze wydaje mi się, że mały jest trochę za mały, żeby został u babci od tej 20 kiedy idzie spać do 3 nad ranem. Chociaż jest na mleku modyfikowanym. Dziewczyny co wy o tym myślicie ?

Gość gość
Wg kafeterianek - nie. Do 18 roku życia powinnaś andrzejki spędzać z dzieckiem. Ew wziąć go ze sobą na imprezę, nakarmić tam mlekiem, przewinąć na środku stolika, a niech tylko ktoś ci zwróci uwagę - trzaśnij go puszką po Bebilonie. W żadnym wypadku nie zostawiaj go babci. Nie wiesz, że babcie pożerają niemowlaki?

Gość gośćdwa
Popieram. Skrzywisz dziecku psychikę. Obudzi się - a tu matki brak. Ja bym umarła. No ale jeśli chcesz narazić dziecko na niepewność siebie, brak akceptacji, moczenia nocne, samookaleczenia i narkotyki w przyszłości, to to jest twoja sprawa. Oczywiście, idź i baw się dobrze. Pf.

Gość gość
ile to dziecko ma bo nie rozumiem nic

Gość gość
syn ma 2 lata.

Gość gość
20 listopada będzie miał miesiąc. A impreza będzie 22 listopada.

Gość gość
jak jest na mm i mama chce i wiesz ze sobie poradzi to bym zostawiła.

Gość gość
Hahah jakby miał 2 lata to bym się nawet nie zastanawiała czy iść czy też nie.

Gość gość
ja bym poszła , to jedna noc nie martw sie i baw sie dobrze , wiem ze łatwo nie bedzie bo pewnie bedziesz dzwonic co 5 minut i sprawdzać czy wszystko dobrze ale to normalne wam tez sie nalezy trochę odpoczynku :)

Gość gość
moj synek mial niecale 3 miesiace jak zostal z moimi rodzicami na dwa dni (jedna noc) - i wszyscy przezyli, a my pobawilismy sie na weselu znajomych :) ja bym zostawila, zwlaszcza, ze jakby co to bedziesz mogla wrocic :) idz i odpocznij troszke.

Gość gość
gnij z nim w domu do jego pełnoletności :O

Gość Esen
Dokladnie, chyba 'zjadlas'wiek dziecka ;) Wszystko zależy czy dziecko często widuje dziadków i czy oni maja ochotę zająć się dzieckiem. Mój swoich uwielbia i zostaje u nich na noc (moi rodzice, nie teściowie ;)). Na poczatku spalam razem z dzieckiem u nich, tzn wracalam po spotkaniu ze znajomymi. Sam spal jak mial 6cm, a my poszlismy z mężem na sylwestra.

Eeee jak miesiąc i babcia ogarnia przygotowanie mm ;) to się nawet nie zastanawiaj. Ja uslyszalam kiedyś ze jestem wyrodna matka bo 4mc zostal z dziadkami ;) później Ci sami mi zazdroscili ze mogę sobie pozwolić na wyjście gdzieś tylko z mężem, bez konieczności wracania wczesniej bo dziecko marudzi :)

Eeee jak miesiąc i babcia ogarnia przygotowanie mm ;) to się nawet nie zastanawiaj. Ja uslyszalam kiedyś ze jestem wyrodna matka bo 4mc zostal z dziadkami ;) później Ci sami mi zazdroscili ze mogę sobie pozwolić na wyjście gdzieś tylko z mężem, bez konieczności wracania wczesniej bo dziecko marudzi :)

Gość gość
ja bym nie poszla majac 1mczne dziecko no ale twoja wola, jesli juz to idz ale nie pij, bo wiesz jak to jest, babcia babcia ale w razie W

Gość gość
mój dwulatek byl u babci dwa miesiące beze mnie, bo bylam na stażu niania odeszla, a drugiej nie chcialam szukac na dwa miesiace. wkurzal mnie ten kasting. i zawiozlam i juz. wlasnie dzis wrocil. zyjemy. byl ode mnie 30km od pon do piatku. idz i sie baw.

Jeśli teściowa sama proponuję - to w czym problem ? Mnie to najbardziej zastanowiło "Jest na mleku modyfikowanym " oraz u babci od 20 do 3 rano..

Gość Tasmanska
Wszystko pięknie, czytelnie ale najważniejszej wiadomości nie napisalas ile twoje dziecko ma lat ??,dni,??miesięcy ?? Czemu takie kwoki myslą,ze każdy na świecie wie w jakim wieku jest ich dziecko i proszą o rady? no to poradzę Odpisuje, tak możesz 16 latka zostawić na noc u babci

Gość gość
Nie tylko wypada, ale nawet to jest wskazane dla Waszego związku od czasu do czasu wyjść bez dziecka.Wspaniale, że nie musicie w tym czasie zatrudniać do opieki nad dzieckiem niani. Babcia na pewno sprosta obowiązkom, a miło, że Wam sama zaproponowała kilka godzin relaksu. Korzystajcie!

Gość gość
W tym tygodniu został u mojej teściowej na 4 godziny kiedy pojechaliśmy na zakupy. Teściowa bardzo często jest u nas. Umie zająć się małym - miała 2 dzieci - mojego męża i córkę, która teraz ma 12 lat.

Gość gość
Napisałam, że 20 listopada będzie miał mówiąc, a na imprezę mamy iść 22 listopada.

Gość gość
To, że syn ma 2 lata nie ja piałam. Mój syn 20 listopada będzie miał miesiąc.

Miesiąc ? Ja raczej bym się wstrzymała ;) Ale biorę pod uwagę tylko doświadczenie z moim dzieckiem :D Który to w nocy był jak syrena,budził się non stop - babcia byłaby moim dzieckiem z tyrana :D Ja uważam że powinnaś tą kwestię poruszyć tylko z mężem i posłuchać "co na to babcia".

Gość gość
konkubina, a czemu byś nie zostawiła miesięczniaka na noc?

Gość gość
Problemem jest to, że średnio śpi, bo chyba tak jest? Jeśli dziecko zna babcię, wiesz, że dobrze się zajmie dzieckiem i dziecko dobrze śpi, to ja nie miałabym wątpliwości. Zostawiałam nie miesieczne, ale 3 miesięczne dziecko. Ale on wtedy spał bez przerwy od 21 do 7.

Gość gość
Ludzie, to jest jedna noc (nawet niecała) a nie 3tygodniowy urlop na Majorce :o :o :o :o