Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Imieniny teściowej...

Polecane posty

Gość gość

Mój mąż wymyślił, że kupimy jej e papierosa. Dla mnie to idiotyzm. Teściowa pali od wielu, wielu lat. Brakuje mi pomysłu co możemy jej kupić. Były oryginalne perfumy, wycieczka, weekend w spa. Brakuje mi pomysłu. Teściową jest nauczycielką. Macie jakieś pomysły?

Gość gość
Ja przystalabym na wybor meza,czyli tu syna,podkreslajac ten fakt przy wreczaniu prezentu ;)

Gość gość
popieram :)

Gość gość
Dla mnie to trochę absurd. Może dlatego, że nigdy nie paliłam. Dziewczyny, a wiecie czym kierować się przy wyborze e papierosa ? O co w tym chodzi ?

Gość gość
To spoko pomysł. Sama wolę prawdziwe, ale niby od e nie dostaje sie raka, chociaż kto wie, co w tej chemii jest i jako to ma wpływ. Ale generalnie powinno być lepiej, są ładne, eleganckie modele i wiele smaków.

Gość gość
E-papierosy mogą być rakotwórcze. Wszystko przez arsen zawarty w płynach do elektronicznych papierosów. Jak wynika z badań, regularne dostarczanie do organizmu arsenu, może doprowadzić do rozwoju raka płuc, skóry lub nerek. Sugeruje to, że e-papierosy nie są tak bezpieczne, jak dotąd uważano. E-papierosy mogą być rakotwórcze. Wszystko przez nieorganiczne związki arsenu zawarte w płynach do elektronicznych papierosów. Jak przekonuje profesor Jan Ludwicki z Zakładu Toksykologii i Oceny Ryzyka Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego - Państwowego Zakładu Higieny, związek ten, regularnie dostarczany do organizmu, może przyczynić się do rozwoju raka płuc, skóry lub nerek. http://www.poradnikzdrowie.pl/zdrowie/nowotwory/e-papierosy-moga-byc-rakotworcze-wszystko-przez-arsen-w-plynach-do-e-p_36464.html

Gość gość
To mam być ogólnie prezent od dzieci i wnuka, czyli od mojego męża, ode mnie, naszego synka oraz od siostry męża, która ma 14 lat.

Gość gość
To zależy jak teściowa podchodzi do tego tematu i czy nie boi się nowych urządzeń. Ja przerzuciłam się na elektronicznego ponad dwa lata temu i do tej pory go używam, nie był dla mnie metodą na rzucanie palenia tylko zdrowszą i tańszą alternatywą. Zdrowszą= mniej szkodliwą, nikt nie twierdzi że e-papierosy są zdrowe, tylko że nie są tak szkodliwe jak tradycyjne. O kosztach nie mówiąc. Natomiast trzeba wiedzieć czy dla teściowej to nie problem podłączyć do ładowarki baterię, nalać sobie płyn do zbiorniczka, raz na jakiś czas zmienić grzałkę (chociaż to da się przeskoczyć kupując nowe zbiorniczki, tyle że drożej wychodzi, często też pomoże sprzedawca). I czy ma gdzie kupić sprzęt.

Gość gość
A co do arsenu- po pierwsze, to była jakaś konkretna partia płynów, nie wiadomo skąd, może produkcji garażowej, a po drugie- żeby faktycznie te dawki arsenu jakie w nich znaleziono prowadziły do zatrucia, trzeba by zużyć litr liquidu tygodniowo... za http://starychemik.wordpress.com/2014/05/08/arsen-w-liquidzie-do-e-papierosow-kilka-slow-komentarza/ mądry facet i fachowiec który rozsądnie podchodzi do wszelkich e-papierosowych rewelacji. Można kupić i sprzęt, i płyny z dobrych źródeł, mimo braku oficjalnych norm są producenci i sprzedawcy którzy własne normy utrzymują, kontrolują produkty, i całkiem niedrogo da się kupić sprzęt który wytrzyma długo i sprawdzone płyny. Wydatek na kompletny sprzęt (dwie baterie, ładowarka, dwa zbiorniczki) plus buteleczka- dwie płynu, zwróci się po dwóch tygodniach, zakładając że rezygnujemy z paczki papierosów dziennie.

Gość gość
Moim zdaniem taki prezent jest uszczęśliwianiem na siłę.Nie lepiej kupić orginalne perfumy alb karnet do SPA?

Gość gość
No właśnie to wszytko już było. Kompletnie brak mi pomysłów co jej kupić. Myślę, ze by sobie poradziła ma dopiero 52 lata. W pracy użyta laptopa, ma smartfona, więc idzie z technologią.