Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Karola11239

Infekcja w ciąży

Polecane posty

Gość Karola11239

Witam mam dość delikatny problem. Swędzi mnie pochwa i jestem w 8 tygodniu ciąży. I najgorsze jest to że mieszkam w UK a wizytę u lekarza mam dopiero za 2 tygodnie. Co robić?? Byłam w aptece ale nic nie chcą mi dać bo jestem w ciąży. Znacie jakieś domowe sposoby? Żebym wytrzymała przez te 2 tygodnie?

Gość Karola11239
Proszę o pomoc.

Gość Karola11239
??

Gość Karola11239
Może iść z tym do szpitala na izbę tylko nie wiem czy mnie przyjmą i czy się nie wyglupie??

Gość Karola11239
Ktoś mi pomoże?

Gość Karola11239
:(

Gość gość
A krem clotrimazol czy tam taki można dostać bez recepty ? Jeśli tak to kup sobie i uzywaj zewnętrznie . swędzenie to najprawdopodobniej objaw grzybicy (w ciąży często atakuje) dobrze tez na te przypadłość działa podmywanie się woda z kilkoma kroplami olejku z drzewa herbacianego ( do kupienia w sklepie zielarskim).

Gość gość
Idź na izbę, powiedz ze się martwisz bo jesteś w ciąży a dopadła cie jakaś straszna infekcja, i już wytrzymać nie możesz.

Gość Karola11239
Słyszałam o tym kremie ale jedni mówią ze mozna go używać w ciąży drudzy że nie i już sama nie wiem :/ chyba na prawdę pojadę tam na izbę, chyba nie odeśla mnie z kwitkiem

Gość gość
Jeśli masz taka możliwość to skorzystaj i idź do lekarza na pewno cie nie odesla bez udzielenia pomocy. A clotrimazol krem w ciąży można stosowac gorzej z globulkami choć niektórzy gin tez przepisując bo gorsza w skutkach może być nieleczona grzybica niż krótko zastosowany lek. Życzę zdrowia .

Gość gość
clotrimazol dopiero od 2 trymestru idź na izbę nie wygłupisz się

Gość gość
I co pomogli ci coś??

Gość gość
Dwa tygodnie to raczej nie wytrzymasz. A nie masz w okolicy polskiej apteki, słyszałam, że już takie funkcjonują. Jeśli nie to kup probiotyk dopochwowy, trochę złagodzisz objawy i zwolnisz rozwój infekcji, najlepiej taki, ktory przechowuje się w lodówce, bo zawiera żywe bakterie, które są bardziej skuteczne z odbudowie mikroflory, w PL Lactovaginal jest takim probiotykiem. No i gnaj na IP czy coś takiego, bo z infekcją w ciąży nie wolno chodzic, albo zadzwoń do lekarza może przyspieszy ci wizyte.