Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Silene

Jak przestać kochać?

Polecane posty

Gość Silene

Ma ktoś pomysł? Jak przestać kochać kogoś z kim i tak nigdy nie będę :-(. Trwa to już 10 lat, 5 lat temu odeszłam i dalej go kocham :-(. Próbowałam ułożyć sobie życie z innymi, ale chyba celowo podświadomie wybierałam panów z którymi i tak nic by nie wyszło :-(. Chcę się odkochać, ale nie potrafię :-(

Gość gość
Sileno - jak sie odkochac, to nie za bardzo umiem ci doradzic , bo to wszystko jest w twojej glowie .Poki nie uporzadkujesz tam, nikt nie wyjmie ci twoich mysli o tym czlowieku . Mam nadzieje, ze to nie obsesja . Bo to juz byloby bardzo zle.Natomiast co do wyboru nastepnych partnerow , to radze przepracowac z psychologiem ten problem, by nie powielac schematu i wzorcow , jak poprzednio . To wcale nie jest blahy problem , bo mozna jednym nierozwaznym wyborem zmarnowac sobie zycie, spokoj i szczescie . Zastanow sie wspolnie z psychologiem kogo szukacz , czym masz sie kierowac i kogo, oraz jakich cech u tych mezczyzn unikac , jak ognia . :-D .Madra kobieta powinna to wiedziec . Wspolczuje niespokoju serca i zycze konstruktynych przemyslen . Elena.

Gość gość
ja tez nie moge zapomniec

Gość gość
Trzeba chcieć pokochać kogoś innego i przestać idealizować byłą miłość, bo co to za ideał który odszedł?

Gość gość
Jak ty chcesz się zakochać w kimś innym, skoro każdy facet według ciebie będzie gorszy od tego ideału, który siedzi w twojej głowie. kochasz faceta z którym nigdy nie będziesz, a właściwie nie kochasz jego, tylko swoje wyobrażenie o nim, czas zdać sobie z tego sprawę wreszcie.