Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy którejś testy owulacyjne się nie sprawdziły myliły się?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie - Czy któraś zawiodła się na testach owulacyjnych, bo wskazywały brak owulacji, a owulacja jednak była? A może te testy się nie mylą? Jakie macie doświadczenia z tymi testami?

Gość gość
a co to jest test owu? :classic_cool:

Gość gość
tak, u mnie testy pokazywały owulację w zupełnie innym terminie, niż monitoring, czasami wcale dlatego ja im nie wierzę

Gość gość
u mnie testy sprawdziły się w 100% - dzięki nim z resztą udało mi się dość szybko zajść w ciążę. Testy zawsze pokazywały prawidłowy wynik kiedy ja u siebie obserwowałam dni płodne. Ale- to, że test wskaże, że ma dojść do owulacji wcale nie oznacza, że do niej dojdzie. Testy reagują na wyrzut hormonu LH, a nie na to, że prawidłowe jajeczkowanie faktycznie się odbędzie (np. pęcherzyk nie uwolni jajeczka, albo pęcherzyk dominujący zaniknie)

Gość gość
up

Gość gość
i mnie sie chyba pomylily. Ja robilam w dniu kiedy powinnam miec owulacje i byl negatywny a jednak zaszlam w ciaze i nie wiem jak to mozliwe. A wiem prawie na 100% kiedy powinna byc owulacja bo mimo iz zaszlam to w dniu spodziewanego okresu mialam lekkie krwawienie co sie w ciazy zdarza. Wiec sama nie wiem jak to jest z tymi testami.