Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Rozwód a sakrmenty

Polecane posty

Gość gość

Dziwię się ludziom, którzy żyją w związkach niesakramentalnych i mają pretensję do całego świata, że nie mogą przystępować do Komunii Świętej. Sami wybrali taką drogę, bo wiedzieli z czym się wiąże związek cywilny lub konkubinat. Nic prostszego jak zerwać z grzechem i wrócić do życia w łasce.

Gość gość
P********ie

Gość gość
dokładnie! też mam takie zdanie żyję w konkubinacie, nie chrzczę dziecka i nie chcę mieć z czarną mafią nic wspólnego!

Gość gość
Haha zerwac z grzechem i wrocic k***a do laski, ty zerwij z grzechem i wyjdz stad

Gość gość
Masz racje k***a ze to czarna pieprzona mafia ktora bzyka dzieci, zolwik:)

Gość gość
W kosciolach sa czarne pop*****ly, jezus nie chodzil w padkudnych czarnych lachach

Gość gość
Bez sakramentów człowiek nie może być zbawiony.

Gość gość
z grzechem to musza klechy zerwac wiekszych grzesznikow od nich nie ma :classic_cool:

Gość gość
Bez salramentow nie moze byc zbawiony- k***a nie wytrzymam, wez sie ogarnij i zejdz na ziemie klecho

Gość gość
Tak jak jechowcy p*****la ze jesli do nich sie nie zapiszesz to nie wejdziesz haha k***a do niebios haha ja p*****le

Gość gość
jak sie zaplaci c*****i w sukni to wszystko mozna taka gleboka ich wiara i przekonania :classic_cool:

Gość gość
a ja sie dziwie jak mozna sie wp*****lac w czyjes zycie i komentowac wybory innych

Gość Symonia
ja nie mam takich problemow sakramenty sa dla frajerow i kleru 🖐️ i tak co chwila maja jakies inne pomysly

Gość gość
Hahaha chuje w sukni, haha kocham was :)

Gość gość
Autorze idz do kosciola sie wyspoeiadac ze prowokujesz ludzi- to jedt grzech hahaha

Gość gość
Wybory niech autor zostawi dla siebie a nie calej polsce piprzy jak mozna to jak mozna tamto, kazdy swoje wie a jak ktos zaczyna gosciu taki temat to niech liczy sie z tym ze bedzie jazda bez trzymanki,

Gość gość
Jak kto żyje i z kim żyje to jest osobista sprawa każdego. To że nie mamy z mężem ślubu koscielnego wcale nie świadczy że jesteśmy złymi ludzmi. Mamy dorosłe dzieci, którei wzięły ślub koscielny.Ja nie mam i co ciebie to obchodzi!

Gość gość
Autor tematu jest gorszy niz ci goscie co tu pisza. Wlasnie takie dewoty sa najgorsze, wielce pod niebiosa haha. Dobry czlowiek nie zaklada takich tematow, nie zajmuje sie prowokatorstwem i krytykanctwem

Gość gość
16:14- no wlasnie, to ty jestes dobra a nie autor co bredzi i trzyma z czarnymi zboczencami

Gość gość
A najbardziej mnie w******ja baby co stoja pod kosciolem po mszy lub przed msza i obgaduja kto przyszedl kto nie przyszedl i rozne takie, a ta i ta byla u spowiedzi bo napewno ma kochanka albo cos ukradla a jak nue pojdzie do komunii to napewno cos uczynila zlego haha, mnie kiedys zrypala baba w kosciele ze za glosno gadam a ja tylko tlumaczylam cos dziecku, od tej pory nie chodze, co za suki chodza do kosciola, falszywe jak te czarne sukienki

Gość gość
widziales ty kiedy huseina w kosciele?

Gość gość
no klechy z nieslubnymi bekartami i konkubinami maja pelne prawo mowic innym jak maja zyc :D pamietajcie bedziecie sie smazyc na roznie bo nie wrzucacie pedziom na tace nowe plebanie i samochody do nieba pojda tylko dewoty koscielne ktore modla sie pod figura a diabla maja za skora wraz ze swoimi pastuchami ksiezami pedofilami z nieslubnymi bekartami i konkubinami :classic_cool:

Gość gość
Modla sie pod figura a diabla maja pod skora- wlasnie. Trafiles w sete. O to mi wlasnie chodzilo. Te pobozne sa najgorsze

Gość gość
Madry czlowiek mi powiedzial cos takiego: " Zeby dojsc do nieba, trzeba przejsc przez pieklo" . Te dewoty co diabla maja pod skora to wyzarte wyrachowane mendy ktore nigdy zla nie zaznaly bo jakby zaznaly to by nie piprzyly tak jak autorka tematu ze ci co nie maja sakrementow sa zli.

Gość gość
Czyli pieklem sa te mendy ktore znosimy cale zycie, ludzie z diablem pod skora co sie modla nad figura

Gość gość
Wazna jest rodzina i dobro jakie jej dajemy a nie sakramenty. Gdy morderca g****iciciel pojdzie do sakramentow to pojdzie do nueba? Ja p*****le

Gość gość
autor/ka ma na pewno za uszami wiecej niz nie jeden co ma w doopie biznesmenow w sukienkach ale ona pojdzie do nieba bo co niedziele w pierwszej lawce drze morde redaguje gazetke parafialna prowadza sie z pedofilem pod reke i klecha jej giry na wielkanoc myje a jak wyjdzie z kosciolka to menda jakich malo :classic_cool:

Gość gość
Hahaha zolwik:) chyba poszla juz na 18 do kosciola przed czasem ucalowac nogi g****icielom i pedofilom. Gdyby kosciol byl swiety to nie pozwolilby na takie rzeczy jakie tam maja miejsce.

Gość gość
Bog nie pozwolilby by pedofil odprawial msze. To chore jest. Prawdzwiwy bog jest w dobrych ludziach

Gość gość
Dlaczego pedofil ksiadz nie pojdzie do wiezienia