Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problemy z wysławianiem sie

Polecane posty

Gość gość

Mam 22 lata, mam milion myśli na raz i zazwyczaj jest tak,że jak mam opowiedzieć jakąś sytuacje, którą można streścić w dwóch zdaniach , w prostych słowach, ja kombinuje... w związku z czym,czasem jak coś mówię , to myle się, jakąm, nie umiem znaleźć odpowiedniego słowa.... często też moja intonacja daje wiele do życzenia. Jak coś tak gadam i gadam, to mam wrażenie,że ludzie sobie myślą,że jakaś nienormalna i dziwna jestem, przez to nie umiem sie skupić na tym co chcę przekazać;/ I jakieś bzdury niezrozumiałe wychodzą z tego .Nie umiem nic tłumaczyć !!!! Gdzie się udać ?

Gość gość
do szkoły retoryki

Gość JasnowidzXXL
Zacząć więcej czytać. Dobrej literatury, a nie tylko prymitywów na najróżniejszych forach

Gość gość
Hmmm rzeczywiście przyznam,że ostatnio nie mam czasu na czytanie, ale paradoks jest taki,że jako dziecko wygrywałam konkursy recytatorskie, bardzo ładnie mówiłam.. i co ,nagle się w rozwoju zatrzymałam ? chodzi o to,że czasem nie wiem jakich słów użyć w danej sytuacji , żeby moja wypowiedź była składna

Gość gość
Nic się nie martw. To zupełnie normalne. Jako dziecko byłaś inteligentnym dzieckiem. A potem dorosłaś i stałaś się kobietą. Po prostu.

Gość gość
Nerwy, stres, pewnie jesteś też trochę (albo bardzo) nieśmiała. Staraj się mnie i wolniej mówić. (lepiej wyjść na małomównego niż się zbłaźnić) i czytaj książki (zasób słownictwa z czasem się zwiększy, nawet nie będziesz tego świadoma).