Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ginekolog a pelnoletnosc

Polecane posty

Gość gość

Powiedzcie mi czy idąc prywatnie do ginekologa ma prawo wymagać ode mnie abym przyszła z opiekunem i czy wyniki badan są dla mnie czy moja mama będzie miała do nich dostęp? Jestem jeszcze niepelnoletnia mam 17 lat ale nie mam ochoty dzielić sie z mama moim stanem zdrowia.

Gość gość
Na pewno cię zbada i nie będzie do tego potrzebna mama

Gość gość
Okey... A co z badaniami? Jak będą wyniki i wyjdzie że jestem na coś chora to rodzice będą poinformowani ?

Gość gość
a moze tata bylby potrzebny? niektorzy ojcowie kochaja chodzic z coreczkami do ginekologa

Gość gość
Widzę że źle wspomnienia ? Naprawdę współczuję. A tymczasem chciałabym odpowiedzi na temat

Gość gość
Nie, to Twoje wyniki, nie musisz się z nimi nikim dzielić. Masz prawo sama je odebrać. Mam nadzieję, że wszystko będzie ok z Twoim zdrowiem.

Gość gość
Gość z 16 29 dzięki :-)

Gość gość
Redakcja abcZdrowie Stażysta/Rezydent, Warszawa Śródmieście Witamy serdecznie! Według prawa polskiego przeprowadzenie badania ginekologicznego, diagnostyki i leczenia (w tym i przepisanie środków antykoncepcyjnych) dziewcząt, które ukończyły 16. rok życia, a jeszcze nie są pełnoletnie, wymaga zgody zarówno nieletniej pacjentki, jak i jej rodzica/opiekuna prawnego (odpowiednia adnotacja w dokumentacji medycznej). Oczywiście samo badanie może zostać przeprowadzone w warunkach intymności, bez udziału rodzica. Proszę jednak pamiętać, że fakt stwierdzenia rozpoczęcia współżycia seksualnego nie powinien być zatajony przez lekarza przed opiekunem/rodzicem pacjentki.

Gość gość
Czyli mam rozumiec ze lekarz moze wszytsko 'wypaplac' mojej mamie jesli ta wyrazi taka chec? Gdzie tu logika? Idę prywatnie, płace za siebie za własne pieniądze i jeszcze rodzice maja prawo się wtrącać.?

Gość gość
Sama utrzymujesz sie ?Mieszkasz sama ? Do 18tki rodzice odp min za twoje zdrowie! Jakie te dzieci są dzis denne :O To poczekaj pare miesięcy do 18tki i bedziesz miała spokój ale do tego czasu matka i tak zobaczy twój wielki brzuch :O bez łazenia po lekarzach

Gość gość
Tak i to jest właśnie 'dennosc' ludzi takich jak Ty. Potrzebuje ginekologa to myślisz że to od razu ciążą? Nie myśl stereotypami bo to świadczy o Twojej glupocie i ograniczeniu