Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nieśpiesząca się

Poród przedwczesny zagrażający w 23 tc. Udało się urodzić w terminie??

Polecane posty

Gość nieśpiesząca się

Witam, wylądowałam w szpitalu z powodu nazwanego w temacie. Po trzech kroplówkach fenoterolu sytuacje udało się opanować. Szwu mi nie zakładali. Ale wiem, ze do końca ciąży będę leżeć. Jeśli jest tu kobieta, która to przeżyła czy udało się jej donosić ciąże po takim incydencie? Za niedługo wychodzę, ze szpitala i boję się, ze sytuacja się powtórzy, ale już bez happy endu.

Gość gość
w terminie do czego?

Gość gość
Ja lezalam od 16tc. Na lekach podtrzymujacych,klockach i wstawalam tylko do szpitalnej lazienki. Urodzilam przez cc 5tyg przed planowanym terminem

Gość nieśpiesząca się
Dziękuję za odpowiedź. Pokrzepia na duchu :) 5 tygodni przed czasem brzmi o wiele lepiej niż 17 :)

Gość gość
Ja tak miałam od 27 tygodnia gdy wróciłam do domu do 36 tyg bralam fenoterol a urodzilam w 39 :) glowa do góry powodzenia

Gość nieśpiesząca się
Problem w tym, że fenoterol, który uratował tyle ciąż został wycofany z rynku. Jest dostępny tylko w szpitalnej kroplówce. Kiedy jestem pod niego podpięta czuje się świetnie. Nic mnie nie boli, nie twardnieje. Ale jak się kroplówka kończy to od razu zaczynają się bóle i twardnienia.

Gość gość
Ja tak miałam w 21 tc. Trafiłam do szpitala z bólami i krawieniem. Urodziłam 3 dni po terminie. Ale ja byłam do 37 tc na fenoterolu plus magnez. Miałam zalecenie, żeby więcej odpoczywać itd ale nie musiałam cały czas leżeć. Twardnienie brzucha miałam od tam tego momentu cały czas, wówczas kładłam się i odpoczywałam. Powodzenia!

Gość limfa12
Ja od 19 Tc miałam pessar i nakaz leżenia. W 27 trafiłam do szpitala ale udalo się wyhamować. Urodzilam w 31 Tc.

Gość nieśpiesząca się
limfa12, ale rozumiem, że dzieciaczek zdrowy?

Gość gość
Ja. Urodziłam w 38 tygodniu, poród zakończył sie cc

Gość gość
moja znajoma tak miala urodzila w 26 tyg zdrowa coreczke.. glowa do gory, bedzie co ma byc. Wierze, ze dziecko sobie wybralo juz date urodzin wiec chociazbys na glowie stawala to tego nie zmienisz :) mysl pozytywnie, nie stresuj sie!

Gość gość
Ja byłam w podobnej sytuacji autorko. Przeleżałam 12 tyg w szpitalu na kroplówkach z fenoterolu (przeplatane tabletkami). urodziłam w 35 tc więc we w miarę bezpiecznym terminie.

Zdrowy :) W 31 Tc trafilam do innego szpitala z silnymi bolami krzyzowymi. A tam zamiast fenoterolu podali mi dolargan który wprawdzie mial działanie przeciwbólowe ale nie hamował skurczy, dodatkowo zrobil mi rozwarcie :/ no i urodziłam.

Gość gość
Jeśli miałaś fenoterol, rozumiem że skurcze były? A jak z szyjką?