Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dostałam wezwanie

Polecane posty

Gość gość

z ośrodka zdrowia bym wstawiła się pilnie na szczepionkę przeciwko błonicy, krztuściowi wtf? mam 19 lat i jeszcze dostaję takie wezwania?

Gość gość
Ja w wieku 23 lat dostałam zawiadomienie podobne. Nie stawialam się to mi list wyslali ze mnie siłą doprowadzą. Lepiej idź.

Gość gość
ja też dostałam w ostatniej klasie liceum ale poszłam

Gość gość
Dziwi mnie to trochę. Dostałam to samo rok temu, ale mówię może im się coś pomyliło, bo do przychodni do któej chodzę jest jeszcze jedna dziewczyna o takim samym imieniu i nazwisku, która ma z 10 lat a tym babą wiecznie się karty myliły, więc zignorowałam to i nic mi później nie przysłali.

Gość gość
Jeżeli to ośrodek zdroeia przysłał wezwanie na szczepienie to na pewno nie wezmą od Ciebie ani grosika. Idź jak najszybciej i weź ze sobą to wezwanie. Najpierw zbada Cie lekarz i sprawdzi czy jesteś zdrowa i możesz dosrać tą szczepionkę. Jeśli masz jakieś wątpliwości to pocztaj o tych chorobach i wyobraź sobie że możesz na nie zachorować i zarazić swoich najbliższych. Już przemyślałaś? No to idź na to szczepienie i nie wydziwiaj.

Gość gość
Nie mam czasu, jeszcze dali takie daty, że kompletnie nie mogę, do tego tylko od 15 do 17.....

Gość gość
Nie musisz iść. Podpisujesz im ze odmawiasz i tyle. Ja tak zrobiłem.

Gość gość
No to zadzwoń tam i ustalcie odpowiedni termin. Jeżeli pracodawca noe chce Ci dać wolnego to dowiedz si3 w ośrodku zdrowia czy należy Ci się wolny dzień. Wszystko da się załatwić, ale trzeba chociaż spróbować.

Gość gość
Przecież to za darmo i dla twojego zdrowia to czego ty chcesz?

Gość gość
I zastanów się poważnie. Przeczytaj z Wikipedii o tych choróbskach i pomyśl czy chcesz zachorować na takie świństwo.

Gość gość
Szczepionki to trucizna. Ja sie nie szczepiłem i jestem zdrowy.

Gość gość
Tego że ja nie wierzę w żadne szczepionki. Moja kuzynka dawno, dawno temu w wieku 7 lat byłą szczepiona na ksztuśca a i tak na niego zachorowała. Gdyby to była praca to jeszcze okej, ale jestem w klasie maturalnej gdzie lekcje kończę o 18, 19 na których muszę być a tutaj dali tylko w 2 dni w tyg. do tego jeszcze od 15 -17