Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Oszustwa przy sprzedaży internetowej

Polecane posty

Gość gość

Witam chcę się poradzić gdyż czuje się oszukana :(( Parę dni temu kupiłam netbooka. Wszystko było ok dopóki go nie odebrałam i okazało się, że to inny model niż na zdjęciu (wcześniej pytałam się czy sprzedawca posiada komputer ze zdjęcia odpowiedział, że tak tylko srebrny, ale może przełożyć obudowę bez problemu) okazało się, że zamiast MSi U123 dostałam model U100, który mi sie nie podoba w dodatku ma pękniętą ramkę przy kamerce (zamian za szkodę wysłano mi aparat fotograficzny bez baterii wart jakieś 40zł) . Chciałam więc zwrotu pieniędzy. Na co sprzedawca wpierw próbował mi wmówić, że nie pisałam o który komputer mi chodzi następnie napisał żebym nie była cyniczna, że ewentualnie może w przyszłym tygodniu będzie miał coś innego to wymieni. Boję się, że to tylko gra na zwłokę. błagam powiedzcie co robić

Gość gość
No wiesz! Prawo mówi że możesz towar zwrócić w ciągu 10dni od daty zakupu bez podawania przyczyny! Pieniądze musi oddać inaczej policja i szybko odda wiem bo nie raz przerabiałam to!

Gość gość
hej, po pierwsze odszukaj całą wymianę mili i je zachowaj. sprawdz w necie opinie nt tej firmy i napisz tutaj zobaczymy co da sie zrobic

Gość gość
Tylko jak odsyłasz towar to za potwierdzeniem odbioru przesyłki! Inaczej się wyprze że nie dostał! A mając dowód w ręku idziesz na policję i masz pieniądze w przeciągu miesiąca z powrotem w najmroczniejszej wizji

Gość gość
Wprzepis mówi ze kupując przez internet masz 10 dni na zwrot towaru bez podania przyczyny. Jeśli sprzedający się miga zgłoś sprawe na policje. Oszusci nie śpią i czekają na ofiare. Jeśli nie minęło 10 dni biegnij na poczte i wyslij sprzedającemu towar zadając zwrotu kasy. Uprzedz sprzedajacego ze zglosisz na policje jak je odda kasy. Zazwyczaj pomaga. Jesli nie to oni pomogą.

Gość gość
Ja pierdzielę jacy wy naiwni! Przecież po takim numerze nikt nie miałby ochoty na robienie z nim interesów! Odeślij te badziewia za potwierdzeniem odbioru i zażądaj mailowo zwrotu pieniędzy w ciągu 3dni! Potem idź na policję! Krótko! Jak będziesz taka ciapowata to przyjdą inni też cie wyru/chać

Gość gość
Od razu idź na policję i zgłoś oszusta oraz swoje roszczenia wobec niego zanim inni to zrobią i dla ciebie już braknie ! Tak jest! Nie wiesz o tym że jak ktoś oszukuje ludzi to inni to zgłaszają na policję? Kto pierwszy ten ma szansę odzyskać swoje mienie a kto ostatni ten nie!

Gość gość
Jeśli zależy wam na sprawdzonych sklepach internetowych to warto spróbować allinside.pl. Wszystko działa bardzo sprawnie (sprawdziłam na sobie). Pieniądze które płacisz idą na konto operatora a ten przekazuje sprzedającemu dopiero wtedy gdy towar jest juz u Ciebie. Jeśli nie dojdzie, bez problemu dostajesz zwrot kasy. Chociaż mi zawsze dochodzi bez problemu.

Gość gość
A może zaszło jakieś nieporozumienie? Jeśli koleś chętny żeby się dogadać to czemu od razu wieszać na nim psy? Autorko pisałaś od samego początku o jaki model ci chodzi?

Po pierwsze to od 2015 roku prawo jest takie, że my jako konsument mamy na zwrot już nie 10 a 14 dni. Możesz zwrócić towar bez podania przyczyny i lepiej to zrób natychmiast. Napisz takie pismo, własnymi słowami, albo znajdz sobie w necie jakiś wzór, zrób tego kopię-xero i wyślij do szanownego pana, który sprzedał Ci towar. Już nie pamiętam ile dni ma na odpowiedź, czy też zwrot kasy, ale chyba też do 14 dni roboczych. Zatem radzę przeczytać o nowych ustawach a tak, czy inaczej wycofać swoje zamówienie u tego partacza!!!! Powodzenia.