Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

uderzenie gorąca w nocy

Polecane posty

Gość gość

dzisaj w nocy wybudziło mnie drapanie w gardle,zaczelam kaszlec i nagle zrobilo mi sie strasznie gorąco i cale cialo zrobilo sie lekko wilgotne glownie brzuch,piersi pod pachami.czy to juz menoapuza.mam 38 lat.jestem zalamana i boje sie co przyniesie dzisiejsza noc. spojrzalam w lusterko i nie bylam jakas czerwona na twarzy a raczej blada,goraczki tez nie mialam. chce mi sie ryczec:-(

Gość gość
raczej spodziewaj sie objawów infekcji

Gość gość
jeśli to zlewne poty to może być nawet rak same uderzenia gorąca to może byc wczesna menopauza ale jesli masz przez dłuższy okres: zlewne poty, kaszel, łamanie kości jak przy grypie, osłabienie to może być rak

Gość gość
nie mam kaszlu, tylko troche mnie gardlo drapalo,ale nie wiem co mnie wybudzilo czy to gardlo czy uczucie gorąca. nie byly to wielkie poty .sama nie wiem czy to z tego goraca sie spocilam czy z nerwow.mam teraz troche stresow w pracy.sama juz nie wiem.dzisiaj tez jest mi praktycznie caly dzien cieplo,a zawze bylam zmarzluchem. teraz mierze temperature i mam tylko 36,4 wiec to raczej zadna infekcja.

Gość gość
Zrob kontrolne badania ginekologiczne, ale to raczej za szybko na menopauzę. A w jakim wieku zaczęło sie to u Twojej mamy? Druga sprawa to badania kontrolne serca. Takie nocne poty moga na to wskazywać. Możesz dla świętego spokoju zrobić echo serca i wszystko będzie jasne. Ale tez nie denerwuj sie na zapas. Moze po prostu za gorąco miałaś w pokoju i tyle, a suche powietrze (kaloryfer w bloku?) tak działa, ze drapie w gardle.

Gość gość
moja mama dosc szybko w porownaniu do swoich siostr przeszla menopauze ale na pewno byla po 40scte juz.musze ja o to apytac. ale pod wzgledem kobiecych spraw nie ejstem jakos szczegolnie podobna do mamy np ja zawsze mialam regularne cykle ,a mama mowiila mi kiedys ze nie, ze bardzo reagowala na zmiany klimatu itp, ja mam malutki biust mama duzo wiekszy.Ale nie wiem czy takie rzeczy maja jakies znaczenie w dziedziczeniu tendencji do menopauzy. zobaczę jak będzie dzisiaj.nie wiem czy po prostu za bardzo sie nie wkrecilam w to wszystko.akurat wczoraj czytalam o objawach menopauzy na forum i wczoraj piewszy raz mi sie cos takiego przytrafilo.teraz mysle,ze to moga byc gorsze rzeczy od menopauzy np guz nadnercza,guz mozgu .boje sie dzisiaj isc spac:-( nie amrtwi mnie to drapanie w gardle bo to mam dosc czesto,ale to uczuie goraca

Gość gość
Nie diagnozuj sie przez neta, bo tylko jeszcze bardziej Cie poty wykończą z nerwów ;) a w naszym wieku trzeba juz po prostu badania kontrolne robic, ot co. Do ginekologa zawsze warto pojsc, zrobić przy okazji cytologię i usg dopochowe. Powiedz lekarzowi co Ci sie przydarzyło. Ale nie denerwuj się na zapas.

Gość gość
Wiem,ze musze się przebadac. ale mysl o tak wczesnej menopauzie dobija mnie.dzisaj z tych nerwow bylam 3 razy w toalecie