Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

łożysko na scianie przedniej moze zmienic polozenie?

Polecane posty

Gość gość

Czy jesli na poczatku ciazy stwierdzono łożysko na scianie przedniej to jest mozliwe ze ono zmieni swoje umiejscowienie? Na logike wydaje mie sie, ze nie.. Macie wiedze w tym temacie? Ruchy dziecka odczuwam slabo, nie przybieraja na sile od kilku tyg i pewnie łozysko jest przyczyna...

Gość gość
Nie jestem lekarzem ale z tego co wiem łożysko jest przyrośnięte do ścianki macicy wiec niby jak ma sie przemieszczać ?

Gość Pangaz
Ja od poczatku mam lozysko na przedniej scianie, jestem w 23.tc i nadal tam jest :) Wiem,ze moze sie podniesc,ale nie slyszalam,zeby zmienilo polozenie z przedniej sciany na tylna. Ruchy czuje od 20.tc.

Gość gość
może moje zmieniło położenie miałam mieć cc z tego powodu nie czułam ruchów i przez łożysko na przedniej ścianie miałam krwawienia ,ale wróciło na miejsce łożysko i rodziłam sn . u mnie nie był to początek ciąży ale już tak porządny środek i lekarka powiedziała że nikłe szanse aby w tych tyg łożysko wróciło na miejsce i sama się zdziwiła na wizycie że jest ok .

Gość Pangaz
Do goscia wyzej. Moze u Ciebie chodzilo o lozysko przodujace,a nie na przedniej scianie? To dwie rozne sprawy. To pierwsze faktycznie jest wskazaniem do cc i moze powodowac krwawienia. Do tego moze sie rowniez podniesc wraz z rozwojem ciazy i wtedy mozna rodzic sn :)

Gość gość
nie, w pierwszej ciązy miałam łożysko brzeżnie przodujące w drugiej na przedniej ścianie . w pierwszej nie miałam plamień ani krwawień w drugiej już tak .