Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaką książkę kupić? (kryminał, horror)

Polecane posty

Gość gość

Cześć! Chciałabym kupić przyjacielowi książkę na urodziny. On czyta głównie horrory i trochę kryminały. Możecie mi coś polecić, co przypadnie mu do gustu?

Gość gość
jakiś horror albo kryminal :)

Gość gość
Polecam stronę bookmaster.pl Można znaleźć tam wiele ciekawych propozycji. Warto tam zajrzeć.

A jakie te kryminały czyta? Bo jest różnica pomiędzy np. kryminałem sensacyjnym a retro. Pytanie też, czy woli, żeby książka była dobrze napisana, czy żeby akcja się szybko rozwijała (vide różnica pomiędzy np. Kingiem a Mastertonem). Może kup mu coś ze skandynawskich nowości, teraz kryminał szwedzki czy norweski jest bardzo popularny.

Gość gość
polecam Ci wszystkie kryminały Jamesa Pattersona :) np. "kłamstwo doskonałe"

Gość maleńskat
Wzięłam się ostatnio za ksiązkę "Szyfr" autor Mai Jia - na temat tajnej organizacji szpiegowskiej i łamaniu szyfrów, uwielbiam takie ksiązki, zawsze sama chce szybciej rozwiązać zagadkę, jest też dużo wątków psychologicznych. Znalazłam ja tylko w Matrasie, nigdzie nie bylo

Gość Kryminałożerca
Jeśli kryminał, to tylko Charlotte Link - genialna autorka! A już niebawem ukaże się jej nowa książka "Gra cieni", więc lada chwila zapoluję na nią w Matrasie. Nie mogę się doczekać! :D

A ja polecam Katarzyny Puzyńskiej: "Motylek" i kolejne części: "Więcej czerwieni", "Trzydziesta pierwsza", śmiało mogą konkurować z kryminałami szwedzkimi. Polecam też książki Zygmunta Miłoszewskiego: "Uwikłani", "Ziarno prawdy", "Gniew"

Motylek jest fajny :) ja czytałam i mi się naprawdę podobała książka. W sumie żadnej innej książki nie czytałam z horrorów i kryminałów ;P Bardziej czekam na jakieś gotowe propozycję tutaj. Bo ja żadnego tytułu nie wyczaruję niestety hihi Mogę polecić baśni braci Grinn.

Słabo szukasz..Kobietom też jest tutaj lekko, wystarczy wejść na odpowiednie strony i znaleźć coś w stylu opiekunki dla polskiej rodziny :) To będzie oczywiście najlepsze rozwiązanie..Nawet nie wiesz jak dużo osób pracuję w taki właśnie sposób, jako kobieta opiekunka.