Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Trening silowy !!!!!!

Polecane posty

Gość gość

Witam chodze na silownie od jakiegos czasu.Dostalam trening od instruktori itd...I jest z naciskiem na trening silowy ,obwodowy poki co robie wszystko na raz cale cialo w okolo 1,20 godzine.czasem dluzej czasem czasem godzine.Po treningu silowym mam w instrukcji,ze moge isc na bieznie i bardzo szybkim krokiem przez 15 minut isc pod gorke i to tyle.Chce schudnac ,ale tak,ze wyrzezbic miesnie i moje pytanie jest takie czy moge to podzielic,ze np robie trzy razy w tyg tylko silowe i plus dwa razy w tygodniu tylko aeroby.Wiem,ze najlepiej sie spala tluszcz po treningu silowym,ale ja nie mam czasem na to juz czasu i przede wszystkim sily!.Po prsotu jestem wykonczona.Myslalam,zeby robic tak,ze trzy razy w tyg robie silowy plus dwa razy w tyg biegam po godzine oczywiscie tez mam juz tak dobra kondycje ,ze moge robic intrewaly nie dlugie ,ale juz potrafie.Moze ktos sie wypowiedziec.Dodam,ze schudlam ladnie bo az 16 kg juz,ale jeszcze mam raz tyle.z gory dzieki za odp

Gość gość
Oczywiście, tak będzie nawet lepiej :) Interwały to dobry pomysł, długie być nie powinny, kompletna sesja HIIT to 15-20 minut, z rozgrzewką i odpoczynkiem włącznie. Przy podziale na grupy mięśniowe cały trening siłowy z rozgrzewką nie powinien Ci zajmować więcej niż ok. 40 minut. Tu pod koniec czy w innych postach w tym dziale masz gotowe zestawy: www.sfd.pl/Odchudzanie_%C5%81opatologicznie,_czyli_odpowiedzi_na_najcz%C4%99%C5%9Bciej__zadawane_przez_kobiety-t585708.html Polecam też stronę MNBBC.

Gość gość
Dzieki bardzo za odpowiedz

Gość gość
ciekawe jak ty chcesz robić interwały z kijkami, spamerze? :o

Gość gość
głupi pomysł. zamienisz trening na mniej efektywny. po prostu rób tak, żeby zamykac calość treningu w godzinie jak ci sie dłuzy. sama mam taką zasadę, ze zawsze ćwiczę 60 minut i basta. to sie sprawdza. manipulujesz tylko iloscią powtórzeń, obciążeniem, prędkością[na bieżni] i nie wydłuzasz treningu w nieskończoność, co jest zniechęcające i nużące

Gość gość
To ja autorka z jednej strony wiem,ze dokladam sobie dni cwiczen,bo moge sie domeczyc i zrobic wszystko na jednym treningu,ale czasem po prostu padam na ryj doslownie.Ale chyba bede musiala sie przemeczyc i dac z siebie wszystko i zrobic chociaz 20 minut tej biezni czy czegos innego i dolozyc jeden dzien aerobow mysle ,ze bieganie na pewno i ten szukam teraz jakiekjs odpowiedfniej klasy fitness czegos co naprawde spali kalorie,poki co dodatkowo chodze na abs session to typowo na brzuch.

Gość gość
Nie, zamieni trening na BARDZIEJ efektywny. Efektywny trening to taki, w podczas którego wykonujemy jak najwięcej pracy w jak najkrótszym czasie (dlatego interwały są takie dobre). Lepiej jest zrobić porządnie i dynamicznie 2-3 grupy mięśniowe niż pomajtać godzinę różowymi sztangielkami nie ćwicząc w sumie porządnie niczego. Autorko, "typowo na brzuch" sobie daruj! Brzucha nie powinno się w ogóle ćwiczyć poza ćwiczeniami izometrycznymi. Wszelkie brzuszki szkodzą na kręgosłup i mogą doprowadzić do dyskopatii.

Gość Aleks1986
Ja z kolei robię 2 razy w tyg interwały do 50 min zamykam sobie trening, a natomiast trening siłowy 2 razy w tyg. na siłowni, zależy mi na urzeźbieniu sylwetki ale z kolei nie chcę obrosnąć w mięśnie jak Herkules ;), od następnego msc zaczynam swoją przygodę z crossfitem aby urozmaicić swoje treningi iz aangażować inne partie ciała. Z resztą inspiracje na treningi co mogę wam dziołchy polecić znajduje w dziennikach treningowych ( sama zaczynam już go pisać :D) na forum kfd, kto ćwiczy ten powinien znać, jedno jak dla mnie z bardziej specjalistycznych i ukierunkwoanych na fitness. Powodzonka :)