Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

menu na roczek, błagam pomóżcie !

Polecane posty

Gość gość

Nie lubię, nie nienawidzę gotować ,ani robić nic w kuchni , kilka razy próbowałam ale nigdy nie wychodziło tak jak powinno dlatego przestałam eksperymentować, wynikiem tego na wszystkie rodzinne spędy jest u mnie zawsze ta sama sałatka z gyrosem, jaja faszerowane jeszcze jakaś sałatka ZAWSZE ! mam dość . Syn niedługo kończy roczek , a ja powiedziałam DOŚĆ szukam jakiejś inspiracji w necie ale nie wiem , chciałabym coś sprawdzonego , macie jakieś pomysły ? Bardzo proszę

Gość gość
nikt mi nie doradzi ?

Gość gość
Zrób rosół z makaronem. Zmiksuj to z mieskiem. Można dać dziecku cielęcine, drob. Troszkę ziemniaczkow. Miksuj też warzywa z owocami.

Gość gość
Mozesz zrobic pieczarki nafaszerowane mielonym albo zoltym serem z piekarnika, deske serow plesniowych i zoltych z oliwkami, salatke kupna jarzynowa z biedronki a w ramach deseru lody z owocami (kiwi, banan + rodzynki i starta czekolada). Ja lubie proste rozwiazania Zapiekanka z makaronu z miesem mielonym , pieczarkami, serem z piekarnika

Gość gość
faszerowane pieczarki czy deska serów może jest proste ale skąd się wzięła moda na takie rzeczy? Kto się tym naje? jak na roczek to pewnie będą dzieci, dla dorosłych zapiekanka ziemniaczaka z mięsem np (albo makaron zamiast ziemniaków), zupa jakakolwiek (warzywne szparag, brokuł itp bardzo ładnie wyglądają), a dla dzieci np. pulpeciki w sosie pomidorowym z ziemniakami

Gość gość
Aha, jako przystawka sa super swieze lub suszone sliwki owiniete plastrem boczku (lepiej swieze)

Gość gość
Może katering sb zamów.?

Gość gość
Moda wziela sie z Francji, moja droga. A kolezanka pisala wczesniej o salatkach i jajkach, to tez nie sa dania obiadowe, zatem napisalam cos w podobnej konwencji. Wiadomo, ze dziecko nie bedzie tego jadlo, moze dostac deser, ale wszystkiego na pewno nie. A dorosli nie beda jedli kaszki manny. Co do "najadania sie" to mi starczy odrobina salatki i kawalek chleba, wiec to, co napisalam, czyli pieczarki, sery, salatka i zapiekanka + deser to jest jedzenie na wiele godzin wg mnie, jesli sie tym nie najesz, to ile Ty jesz?