Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamacukrzyk

Ciaza a cukrzyca ciazowa pytanie

Polecane posty

Gość mamacukrzyk

Cześć Kobietki! Mam takie pytanie mam cukrzyce ciążową jestem na diecie - moje pytanie jest takie czy z dzieckiem było wszystko w porządku ? Nie było żadnych powikłań przy porodzie ? I czy mimo tej choroby rodziłyście naturalnie ? Ja jestem cała w strachu przez to "świństwo" dziecko zacznie bardziej figlować ja już się martwię czy nic nie jest, dziecko się nie rusza ja mam obawy, ze coś jest nie tak. I tak w kółko macieja się zamartwiam...

Gość gość
Nic się nie martw, tylko trzymaj diete i kontroluj cukry :) Jak trzymasz to są ok? Ja jestem po cukrzycy ciążowej, malutka zupełnie zdrowa, poród sn bez powikłań :) Obecnie ma 6 miesięcy, ja juz zapomniałam o tej przykrej dolegliwości a wtedy wydawało mi się to koncem świata :) Będzie dobrze :)

Gość mamacukrzyk
Ja właśnie teraz tak mam ze dla mnie to koniec świata nie kłucie się 4x dziennie tylko to czy wszystko robię dobrze, jem gotowane, chude mięso, wędlinę drobiową, ciemny chlebek i oczywiscie brak słodyczy i słodzenia kawy i herbaty oraz sama woda mineralna. Ale nie wiem czy robię dobrze czy coś nie tak... Jeszcze maleństwo się nie urodziło a ja już się martwie o mojego Skarbuśia...

Gość gość
Mialam cukrzyce w ciazy , bylam na insulinie. Ciaza jako taka bez powiklan ale juz na koniec 39tc ktg wychodzilo mi zle i szybciej trafilam do szpitala. I cale szczescie bo okazali sie ze jest zagrozenie zamartwicy. Zrobili mi cc, synek zdrowy. Przy cukrzycy ciazowej lozysko szybciej sie starzeje i od 38tc trzeba regularnie chodzic na ktg.

Gość mamacukrzyk
Przeraziłam się teraz tym co napisałaś :(

Gość mamacukrzyk
Dziewczyny, czemu cały dzień cukry mam w normie a jak mierze 2 godz po kolacji to mam zawyżony ? Co robię nie tak ?