Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość potrzebujewaszejpomocy

Co muszę niezbędnie kupić do pokoju dla noworodka?

Polecane posty

Gość potrzebujewaszejpomocy

Na marzec termin rodzenia a pokoik stoi pusty. Dodam, że nie przelewa mi się z kasą i będę pewnie szukała rzeczy używanych i nie wiem czy uda mi się kupić wszystko od razu. Co oprócz łóżeczka, przewijaka, wanienki i jakieś komody na ubrania będę potrzebowała kupić? Jakie ilości środków pielęgnacyjnych, co jest niezbędne dla małego człowieka? To moje pierwsze dziecko i jestem kompletnie zielona. Pomóżcie, proszę ;(

Gość gość
Już nie przesadzaj ja mam na luty o też nie mam jeszcze nic.

Gość gość
powiem Ci tak, u mnie rowniez mam ograniczona ilosc kasy na dziecko. Mam uzywane lozeczko od kuzynki, wiec musze tylko dokupic materac. maly bedzie spal u nas w sypialni wiec nie potrzebuje innych mebelkow, mysle ze jakis fotel, badz mala kanapa by sie przydala w takim pokoiku zeby bylo gdzie usiasc i nakarmic dziecko. Kosmetykow jeszcze nie kupowalam ale mysle ze kupie jakis zel do mycia 2w1, krem do pupy, zasypke i oliwke na poczatek wydaje mi sie ze tyle, pozniej bede kupowala na bierzaco. Ja rodze w lutym i mam pare ciuszkow (uzywanych) wozek (uzywany) no i wlasnie lozeczko (rowniez uzywane). Ze dwie paczki pampersow kupie zerowek no i sama nie wiem co jeszcze hehe :)

Gość gość
mydelko,szczotke do wlosow,oliwke dla dzieci,krem pielegnacyjny,szampon do wlosow(bambino).Gaziki do czyszczenia pepka,moga byc leko.Nozyczki do obcinania paznokci.

Gość gość
skad jestes,mam troche ciuchow do wydania bo mala wyrosla,gaziki i inne rzeczy leza i czekaja.

Gość gość
po co ci przewijak? jak nie masz kasy to przewijak to zbedny grat. wg mnie najwazniejszy jest wozek, od biedy noworodek moze tez spac w gondoli, na drugim miejscu lozeczko i wanienka, z mebli tez specjalnie nie musisz nic kupowac, na pewno masz jakas szafke, ewentualnie mozesz kupic komode..

Gość gość
Kup kilka par ubranek - przede wszystkim body na krótki i długi rękaw, "pajacyki" -są praktyczne, kaftaniki, czapeczki ze dwie chociaż, skarpetki. Z pewnością też coś dostaniesz. Aha, jakiś komplet na wyjście ze szpitala. Nosidło - fotelik do auta. Butelkę, smoczek. Kocyki - cienki i grubszy. Pościele (przynajmniej dwa komplety, dziecko ulewa i szybko się brudzi), materacyk do łóżeczka. Środki pielęgnacyjne wg uznania (ja na start miałam: sudocrem, oliwkę, krem nawilżający, płyn do kąpieli, nożyczki do paznokci, waciki do uszu). Aspirator do noska/gruszka, pampersy i chusteczki nawilżane. Jak będzie dziecko sama zorientujesz się, czego jeszcze potrzeba "na już" - dziś praktycznie o każdej porze dnia i nocy dostaniesz niezbędne rzeczy, więc jeśli brakuje Ci gotówki to lepiej nie kupuj rzeczy, z których być może nie skorzystasz.

Niezbedę jest łóżeczko, przewijak, miejsce na ubranka i rzeczy dla dziecka oraz wygodne miejsce do karmienia. Wiecej informacji znajdziesz w artykule - Pokój dla noworodka na http://www.9-miesiecy.com.pl/ Mam nadzieję, że troche pomogłam. Pozdrawiam :)