Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość martyna

Niemowlę nagle przestało spać.

Polecane posty

Gość gość martyna

Córcia odkąd skończyła miesiąc miała kilka drzemek po 2,3 godziny w ciągu dnia i w nocy spała ciągiem po 5,6 godzin.Jak skończyła dwa miesiące to zaczęła przesypiać w nocy po 10-12 godzin z króciutkimi przerwami na karmienie, w dzień też spała ładnie.Wszystko się skończyło jak skończyła 3 miesiące.Od dwóch tygodni zasypia o 24 i śpi do 7,budzi cię co godzinę,a w dzień ma tylko po 4,5 drzemek maksymalnie po 40 minut! Co się nagle mogło stać?Jest karmiona piersią,mlekiem modyfikowanym pluje,kleikiem ryżowym też,w ogóle nie chce pić z butelki.Pomoże któraś mama?

Gość gość
4,5 drzemek to sporo. Usypiasz ja o tych samych porach ? Moje dziecko mialo 3 drzemki. Z reszta 3 miesieczne dziecko nie zawsze ci usnie wtedy kiedy ty chcesz ale kiedy ono chce.

Gość gość
ale są bardzo krótkie wg mnie te drzemki w ciągu dnia

Gość gość
Zsumuj ile spi w ciagu dnia.Drzemki sa mze krotkie ale czeste. 3 miesieczne dziecko powinno spac przynajmnie 14 h na dobe.

Gość gość
Dziecko śpi tyle ile potrzebuje. Moje w wieku 3 m-cy spało 3 razy po 15 minut w dzień, a w nocy 9 godz z przerwami co godz na pierś. Nigdy nie usypiałam na siłę. Nie chciała spać, to nie. Rozwijała się prawidłowo i w niczym jej ten brak snu nie przeszkadzał. Oczywiście, jeżeli o mnie chodzi, to szczęśliwa z tego powodu nie byłam ;-)