Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

CZY ODROBACZACIE DZIECI PROFILAKTYCZNIE?

Polecane posty

Gość gość

Czy w ogole to jest dla was wazne> Ja przyznam , ze min 2x w roku podaje dzieciom leki na robaki i przestaly mi czesto chorowac a i ja czuje sie o niebo lepiej minely mi bole brzucha cera zrobila sie ladniejsza. Czy to moze miec zwiazek z skutecznym odrobaczeniem ?

Gość gość
piszcie :)

Gość gość
a ja myślałam że psy się odrobacza. bo to jak świerzb z brudu się bierze owsiki i nie wiem co jeszcze . A że dbam o czystość to mam spokój NO I pewnie weterynarz by się zdziwił jak bym tak profilaktycznie dzieci przyprowadziła :)

Gość gość
Dziecko to nie szczeniak.

Gość gość
dziś , a Ty masz wszystko dobrze z glowa? Przeciez pisze o dzieciach a nie psach. A swoja drga jesli masz w domu psa to wszyscy domownicy powinni sie 2x na rok odrobaczac w tym oczywiscie rowniez pies. Leki na odrobaczanie dla ludzi przepisuje lekarz a nie weterynarz no chyba , ze ty u tego drugiego sie leczysz. :D

Gość gość
pytalam naszej pediatry, i powiedziala, ze wg niej tak sie nie robi. Jak podejrzewamy pasozyty mamy robic badania, choc wiadomo, ze nie w kazdej probce bedą. I dopiero wtedy. Ale z takich naturalnych jest vernikabon w ziolowych sklepach

Gość gość
Nigdy nie odrobaczałam, jezeli chodzi o zdrowie, nie wolno podejmowac zadnych procedur lecznicznych /na zapas/. Leczy sie jak już owe schorzenie wystepuje.

Gość gość
nie no k****a ja mam źle z głową kobieto brocha mnie nie swędzi dzieci też nie owsiki są z BRUDU nie mamy ich ale se profilaktycznie walne odrobaczenie buhhhhaaaaaaaaaa no posikałam się

Gość gość
Tak! 2 w roku całą rodzina. Jest ziołowy Vernicalis lub Parafarm. Dla dziecka na receptę Zentel. Świetny tez jest orzech czarny z naturalnych.

Gość gość
Leki na robaki są bardzo obciążające dla organizmu. Dlatego przy podejrzeniu robaczyc najpierw robi się badania a nie daje profilaktycznie tabletkę na odrobaczenie jak u psa;/ Sądzę a nawet jestem pewna, ze to tylko prowokacja. Profilaktycznie, żeby nie szkodzić, to można dzieciom pestki z dyni dawać.

Gość gość
nie odrobaczanm

Gość gość
Wypowiedzi powyżej: Jesteście glupi!! X biologicznego punktu widzenia nie różnimy się wcale od zwierząt. Tak samo jak one zarazamy sie robalami. Jak nigdy sie nie odrobaczaliście to macie w sobie pelno syfu. Ja autorko odrobaczam cala rodzine raz w roku, raz na 2 lata. Wlasnie od wczoraj zaczelismy odrobaczanie, z tym ze ja to tobie metodą naturlna czyli sok x kapusty i czosnek. Baaardzo skuteczne polecam bardziej niz tradycyjnr leki, zwłaszcza ze nie obciąża wątroby.

Gość gość
hmm ciekawy temat jakie leki do tego trzeba kupić? a jeśli metody naturalne to jak dokładnie to zrobic ?

Gość gość
Zeby mialo to jakikolwiek sens, musialabys odrobaczac swoja rodzine co pol roku, 4 miesiace. To, ze mowisz, ze jest w nas pelno syfu swiadczy wylacznie o malusienkiej wiedzy jaka na ten temat posiadasz. Profilaktycznie to mozesz odrobaczas psa, a nie ludzi!!!

Gość gość
moj znajomy wetery. kiedys mi powiedział , ze człowiek powinien sie minimum 1 raz w roku odrobaczyc

Gość gość
To ma sens bo staramy sie utrzymywać zasadowy odczyn tzn, jeść dużo kiszonek, wodę z cytryna, produkty akalizujace, bo takiego środowiska pasożyty nie lubią tego. Ale to trzeba miec pojęcie o robalach i skutkach noszenia ich w jelitach, wątrobie czy nawet w plucach. Sok robie tak: 10 glowek czosnku obieram i kroje zalewam woda z ogórków kiszonych (bez octu) musi to postać 10 dni i wtedy zaczynamy pic przez 30 dni. Po 6-7 dniach widac efekty. Podaje nawet 5 letniej córce, z tym ze mniejsza ilość łyżeczkę od herbaty. I o dziwo!! Moja córcia alergik od urodzenia po pierwszej takiej terapii testy ma juz w porządku o EUREKA cud sie stal

Gość gość
mój pediatra powiedział ze leki na robaki sa tak toksyczne ze nie wolno ich stosowac profilaktycznie, wiec nie odrobaczam dzieci, nie choruja ani nigdy ich o robaki nie podejrzewałam

Gość gość
gość dziś Dzięki chyba wypróbuje z tym czosnkiem . Jeszcze jedno pytanie ...ile Ty pijesz tego płynu na dzien ?

Gość gość
Tej czosnkowej mikstury nie da sie pic, a juz szczegolnie dzieciom balabym sie podac. Zrobilam to kiedys i jest to tak ohydne i tak mocno palace ze az sie slabo robi przy przelykaniu.

Gość gość
Ostatnio rozmawialam z weterynarzem przy okazji wizyty ze zwierzakiem i poleciła odrobaczanie. Temat mi sie obijał o uszy od jakiegoś czasu więc zapytalam jak to jest z ludźmi. Powinnismy się odrobaczać profilaktycznie raz na 6-12 mcy. Tym bardziej jeśli ma sie stały kontakt ze zwirzakami. Zresztą nie tylko zwierzęta przenoszą robaki. Wystarczy niedomyte jablko, podać komuś rękę itp. Zamierzam niedługo odrobaczyć całą rodzinę.