Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakupytoporazka

Nie ma fajnych i porzadnych ubrań zimowych w sklepach

Polecane posty

Gość zakupytoporazka

Cały poprzedni tydzień oraz wczorajszy dzien poszukiwałam kurtki zimowej oraz spodni na śnieg dla mojego dziecka, która ma 6 lat. Spodnie znalazłam fajne bez problemu w sklepie sportowym. Problem mam z kurtką, kurtki sa beznadziejne w sieciówkach, kolory czarne brazowe zgniła zieleń, jak dostawa ubrań do domu starców! Bez odblasków materiał przemakalny, badziew. Na hm widziałam kurtke, model który moje dziecko miało zakupiony równiez tam 3 sezony temu!!! Taka granatowa z przeszyciami, czerwony znaczek na ramieniu. Dobre kurtki znalazłam TYLKO w sklepie z ubraniami sportowymi, do sportów zimowych, cena za wysoka ponieważ powyzej 300zł. Nie wiem gdzie kupie kurtke, wiekszośc sa za chłodne nie na polska zime, za krótkie lub totalnie brzydkie, czarne brazowe.

Gość gość
a ty pewnie chciałaś różową z cekinkami? polecam bazarek :D

Gość gość
Gdybym chciała bazarek kupiłabym własnie jeden z wyzej wymienionych badziewi :)

Gość gość
nie moge doradzic, bo wlasciwie nie wiem o jaka kurtke ci chodzi, jesli o sportowa, w lidlu sa w zywych kolorach i z odblaskami.

Gość gość jjnb
Ja pierwszy raz kupiłam kurtkę i spodnie zimowe w 5-10-15, nigdy nie byłam przekonana do tego sklepu ale kurtka naprawdę fajna, kolorowa, ciepła, ze sciagaczami i myśle ze dwie zimy przechodzi w niej.

Gość gość
zaglądnij do c&a.

Gość gość
Mam ten sam problem, wszystkie kurtki sa wąskie, taliowane. Takie na cienkie bluzki. Te wszystkie a'la sportowe są sztywne i maja za dużo "bajerów": suwaczków, nap itd. Potrzebna mi zwykła, ladna kurtka zimowa i takich nie ma. jedna była ładna w coccodrillo, ale tylko zielona i bardzo droga :(

Gość gość
Od lat nie robię zakupów w sklepach, tylko Allegro albo bazarki na fb. Tylko tak można teraz dostać fajne, dobre ciuchy. Ostatnio córce kupiłam oryginalną kurtkę Hello Kitty przywiezioną z USA, cieplutka, zimowa, jakość wykonania nie do zdobycia u nas w sieciówkach. Sobie też często w ten sposób kupuję fajne ubrania, sklepy stacjonarne to porażka :( No może jeszcze jakiś second hand z prawdziwego zdarzenia się sprawdza, ale akurat w mojej okolicy mało takich :(

Gość gość
Niekoniecznie w sklepach sportowych są kosmiczne ceny, Decathlon ma spory wybór kurtek, i typowo narciarskie, i zwykłe- powiedzmy, miejskie, i w jaskrawych, i w stonowanych kolorach, ceny rozsądne a jakość bardzo dobra i ubrania bardzo praktyczne. W sieciówkach również jest wybór, w C&A widziałam że kurtki są najróżniejsze. Ktoś wspominał Lidla, nie wiem jak się sprawdzają te ubranka ale chyba nikt nie narzeka, kurtki mieli kolorowe i właśnie takie typowe na śnieg. Problem wymyślony po prostu...

Gość gość
Problem wymyślony? Ty chyba mieszkasz w dużym mieście albo masz możliwość wyjazdu na zakupy na cały dzień. W małych miejscowościach to jest problem, zostaje internet, ale tu znowu problem z rozmiarami, bo jak nie przymierzysz to nie wiesz.

Gość gość
bo wy byście chciały super towar za 50 zł, a tak dobrze to nie ma. są dobre jakościowo ciuchy, ale kosztują. ktoś wspominał crocdrillo, ale tam nie kupicie taniej kurtki.

Gość gość
My podobnie, w sieciówkach, są kurtki żle skrojone, oklepane oraz brzydkie. Zła jakośc, jednak bez przesady czy mam się udac do sklepu z odzieżą górską i wydać 399zł na kurtke?! Alternatywy brak. Zastanawiam się tylko jak odrealnione są niektóre matki kupują kurtki w popularnym sklepie z odzieżą dziecięcą gdzie sa niby puchowe kurtki, wypełnione nierównomiernie chyba jakąs watą są tak cienkie że na wieczór jesienny się nie nadają a niektórzy kupuja je na zime. Pózniej zasmarkane całą zime chore dzieci chodzą i zarażają innych.

Co prawda to prawda. Moja noga nie przekracza progów sieciówek już od lat. To, jakim gównem raczą tam swoich klientów, jest po prostu przerażające. Kurtki zimowe kupuję zazwyczaj w Decathlonie albo 4Fie. Dla nas, dorosłych nie jest szkoda mi kasy, bo taką kurtkę mamy przez 3-4 następne lata, nie jestem z tych, co co roku muszą wymieniać sobie wierzchnią garderobę. Na kurtki dziecięce wydaję nie więcej niż 150-170zł. Kupuję je w wyżej wspomnianych sklepach sportowych, w Smyku (są bardzo ciepłe) albo w Reserved (jedyna sieciówka, w której kurtki-narciarki były wypełnione puchem syntetycznym i kosztowały mniej niż 2 stówy). Nie zaglądam do innych sklepów.

Gość gość
"córce kupiłam oryginalną kurtkę Hello Kitty" padłam, oryginalna Hello Kitty :D :D :D

Gość gość
ja kupilam dzieciom po 2 kurtki: z lidla i z h&m i od kilku lat tak robie i nie dam sobie wmowic, ze te kurtki nie sa cieple i porzadne 🖐️ autorko, piszesz ze sieciowki sa zle? chyba bylas tylko w 2-3.

przemakalna kurtka? O_o jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić buty i owszem, prawie każde oprócz adidasów, ale kurtka? masakra. ile to kosztowało? 20 zł?

Gość gość
Kapphal ma fajne ciuchy dla dzieci i często promocje

Gość gość
Kaphal ma drogie ciuchy, chociaż fajne. Wczoraj np. oglądałam flanelowe spodnie od piżamy dla dziecka za 59 pln! W Coccodrillo rzeczy nie sa tanie, ale jedyna podobająca mi się kurtka była brzydko-zielona :( Poza tym jak sie chodzi po sklepach to wydaje się, że dużo tego, gorzej jak dziecko wykraczające poza standardową sylwetkę, zaczynami przymierzać ciuchy i nic nie pasuje, krótkie kurtki z rękawami do kolan 😠

Gość gość
Gościu z 21:13, co cię tak śmieszy w oryginalnej odzieży licencyjnej? Sprawdź sobie w Google Sanrio i dopiero dyskutuj, istnieją oryginalne produkty a nie tylko podróby z bazarku.

Gość gość
z tańszych to kappahl, natomiast świetne jakosciowo to reima,helly hansen

Gość gość
Jaka Helly Hansen, chyba Sally Hansen :O Jak już chcesz szpanować marką to naucz się jej nazwy :O

Gość gość
Buhahaha kolejna patolka co nie odróżnia Helly od Sally :D W PL to tylko bazarek :D

Gość gość
Ja swojej małej kupuję rzeczy na stronie allinside.pl. Kurteczkę na zimę i wiosnę również kupiłam na tej stronie, jestem bardzo zadowolona ze swych zakupów :D