Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość katerina5678

Ubranka z bawełny organicznej co sadzicie?

Polecane posty

Gość katerina5678

Hej! NIedawno uslyszalam ten termin i zaczelam sie troche interesowac tym tematem ale powiem szczerze nie bardzo wiem co o tym myslec. Macie jakies doswiadczenia z tym tematem, uzywacie ubranek z tej bawełny? Sa one faktycznie zdrowsze dla skóry maluszka?

Gość tomatosoup
Na pewno są zdrowsze dla skóry dziecka bo bawełna uprawiana w sposób inny niż tradycyjny nie posiada w sobie nawozów pestycydów i innych niekorzystnych dla skóry dziecka rzeczy typu sztuczne barwniki itp. Jeżeli maluch ma naprawde wrazliwe ciało to są one idealne dla dzieci z skórą egzemalną. No i na pewno są lepsze jakościowo niż ubranka tansze kupione w marketach. Co prawda dziecko szybko z nich wyrasta ale zawsze mogą zostać dla kolejnego dzieciaczka bo naprawdę są wytrzymałe - sprawdziłam więc wiem o czym mówię :)

Gość gość
w pepiq.pl masz takie ubranka, wyglądają przesłodko :)

Być może są zdrowsze, ale po moim dziecku kompletnie nie widziałam żeby np w innych ubrankach badziej sie pociło, albo żeby te z bawełny organicznej były bardziej cudowne od innych...a te inne kupowałam w normalnych sklepach typu jakiś Wójcik, H&M, Coccodrillo i inne takie

Gość gość
o dokłądnie to tu http://pepiq.pl/ cudowne wzorki mają na ubrankach :) i w porównaniu z innymi sklepami to nawet nie tak drogo...

Gość gość
To nic innego tylko marketing.

Gość gość
może i marketing ale faktem jest że są milsze w dotyku od normalnej bawełny. Czuć różnicę.

Gość gość
Różnica w dotyku nie wynika z pochodzenia z tego pola, czy innego, a z procesów technologicznych.