Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jednocześnie synowa i teściowa

stereotyp złej teściowej

Polecane posty

Pokutuje wciąż ten sam stereotyp - głupia, tępa i wredna teściowa, która prześladuje synową albo zięcia. Czy faktycznie tak jest zawsze? Te paskudne teściowe wcześniej były wspaniałymi synowymi? Ciekawa jestem co o tym myślicie.

Gość gość
prawda jest taka, że młode kobiety są trochę szalone i mało odpowiedzialne wraz z upływem czasu stają się smoczycami i chcą ustrzec te młode przed błędami, które same popełniły ale tak się nie da i tu następuje konflikt pokoleń, który trwa od chwili wynalezienia instytucji pt. małżeństwo podpisano: synowa/teściowa :D 🖐️

Gość gość
teściowa musi być głupia jak but, za to synowa bez skazy, nie ma innej opcji :P

Gość gość
wystarczy spojrzeć na swoje koleżanki z otoczenia - które chciałybyście mieć za swoje synowe? Za koleżanki owszem bo ani ziębią , ani parzą ale za synowe to już nie tak szybko:D

Nie przyszłoby mi do głowy wybierać sobie synowej ani nikogo tak oceniać. Synowa to żona syna i to on ją wybiera.

Gość gość
mi nie chodzi o wybieranie żony synowi tylko o dogadywanie się z innymi do puki nie są naszą rodziną i wtedy kiedy już są:D

Gość gość
Ja mam fajną teściową i nie mam problemu z dogadaniem się z nią. Oczywiście mieszkamy w różnych miastach i widzimy się kilka razy w roku. Czy są tu jeszcze synowe, które lubia swoje teściowe?

Gość gość
Bardzo lubię moją przyszłą -mam nadzieję- synową. Jakbym córkę zyskała :) I miałabym problem, gdyby w tym miejscu pojawiła się inna kobieta.

Jak fajnie czytac takie pozytywy. Podnoszę temat, bo czytając to forum i inne można odnieśc wrażenie, że teściowe to zołzy straszne bez wyjątku. A to przeciez kobiety ok. 20 lat starsze od swoich synowych. Też przecież są lub były synowymi. Sądzę, że jeżeli są zołzy to raczej po równo po obu stronach.

Gość gość
Bylam synowa i wkurzal mnie tesc:-D Uczyl mnie , jak mam karmic swoje dziecko... Teraz , z perspektywy patrzae na to inaczej : chcial sie podzielic wiedza, a wtedy odbieralam to jak atak na swoje umiejetnosci bycia matka. Jestem tesciowa i nie wtracam sie w zycie moich dzieci.Wiem, ze nawet pomoc moze byc zle odebrana.

Gość gość
A mnie nienawidzi moja synowa, chociaż mieszkamy dość daleko od siebie i widywałyśmy się rzadko. Byłam pełna serdecznych uczuć do niej a nagle zaczęłam odbierać obraźliwe e-maile. Domagała się pomocy finansowej, chociaż pod tym względem wiodło im się lepiej niż mi.

Gość gość
A ja chcialabym zeby moja tesciowa przyszla mnie polubila ale nie wiem jak to zrobic? Bardzo zadko odwiedzam w domu mojego chlopaka i wiem ze ona nie ma jak mnie poznac lepiej przez to, teraz go bede odwiedzac bo jest chory, czy np bedzie to mile jak pojde z nia zagadac? Nie chce sie narzucac, ale chcialabym aby nasze relacje byly lepsze.

Gość synowa i teściowa
Ja bym się cieszyła jakby synowa lub przyszła synowa pogadała ze mną. To bardzo sympatyczne. Przy okazji poznasz troche te kobietę.

Ja lubię stawiać na swoim i nie dam się namówić na coś, czego nie chcę bo teściowej się tak podoba - stąd boje sie, że moje układy z matką M. się pogorsza po ślubie :D