Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zdarza się wam że szykujecie butle a tu dziecko nie chce pić

Polecane posty

Gość gość

Np. budzi sie rano o szóstej, drze się. Ja się zwlekam swoje zwłoki z łóżka żeby mu przyszykować mleko, a ten odmawia picia mleka. Wody też nie chce. Więc przynosze mu skórke chleba i wtedy sie ucisza i gryzie te skórkę. Albo teraz przyszykowałam mu butle na noc aż 200 ml. Myślałam że tak uśnie lepiej i szybciej bo coś nie zanosiło się na jego szybkie zaśnięcie. A tu upił 3 łyki i mleko do zlewu trzeba wylać. A drogie to mleko jest jak cholera

Gość gość
Ile ma?, moja ma rok i nie zawsze ma ochotę na mleko. Na wieczór lepiej sprawdza się kaszka a rano jak nie zje to często drugie śniadanie wcześniej trzeba podać. Jak tak płacze to często albo chce na nocnik albo żeby ją przytulić po prostu.

Gość gość
No duży już jest ma 20 miesięcy. Dzisiaj się cieszył jak widział że szykuje mu mleko a jak przyszło do karmienia to upił 3 łyki po czym odepchnął butle że już nie chce, odwrócił sie plecami i zasnął. A jakoś jestem dziwnie pewna że gdyby nie poczuł tej butli w buzi to nie tak szybko by zasnął. Ciężko wyczuć intuicyjnie czy on ma jeszcze pełny żołądek po poprzednim jedzeniu czy już pusty, ale ostatnio mnie już denerwować zaczyna to wylewanie mleka. To mleko jest cholernie drogie i starcza na tydzień. Czy ktoś ma dziecko prawie dwuletnie które nie pije już wcale mleka, bo u mnie w rodzinie ktoś ma bliźniaki i mówili że jedno nie pije już mleka wcale a też miało ze 2 lata.

Gość gość
Ja mam bliźniaki 2 letnie i jakoś od 17-m-ca mniej więcej nie daję mleka, jedynie kaszkę w butelce rano i wieczorem (chociaż cenowo wychodzi mniej więcej jak Enfamil), ale mi nie chodzi o koszt, tylko o to, że mlekiem się nie najadali.

Gość Serminka
Moja córcia ma 26 miesięcy i już od 4 miesięcy nie pije wogóle mleka. Szybko wprowadziłam jej normalne jedzenie parówki i normalne obiady i myślę, że ona już nie chce pić mleka bo poznała nowe lepsze smaki i mleko już jej nie smakuje. Nie oszczędzam na zdrowiu i przez dwa tygodnie jeszcze codziennie normalnie robiłam jej mleko i proponowałam, ale nie chciała już ani razu, więc wyrzuciłam do śmietnika i do przeszłości nie wracam chociaż to bardzo szybko bo dzieci powinny pić to mleko do 3 lat, ale przecież nic na siłę, widocznie nie ma takiego zapotrzebowania, synek pił normalnie i długo, więc nie wiem o co chodzi ale mleka już nie mam i do tematu nie wracam.

Gość Serminka
Zapomniałam, że od tamtego czasu zamiast mleka codziennie podaję córci szklankę mleka z miodem i pije szybko i bardzo chętnie.

Gość gość
Normalnym jedzeniem dla dwulatka są parówki ??

Gość gość
661 579 080