Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama taka jak ty

Kiedy u was ubiera sie choinke?

Polecane posty

Gość mama taka jak ty

My chcemy ubrac juz za tydzien

Gość ONA1981rok
Ja zawsze ubieram 6 grudnia .

Gość gość
dzień przed wigilią, bo w wigilię nie mam czasu

Gość gość
to wczesnie jak 6 grudnia! ;)) i do kiedy masz ubrana? ja dopiero 21 - 22 grudnia ;)

Gość mama taka jak ty
6 grudnia super :) Przynajmniej nacieszycie sie jej widokiem

Gość ONA1981rok
Rozbieram 6 stycznia (Trzech Króli )

Gość mama taka jak ty
u nas stoi przynajmniej do polowy stycznia

Gość gość
W Wigilię rano :)

Gość gość
u mnie żywa nie dotrwałaby od 6 stycznia do wigilii...

Gość gość
u mnie żywa nie dotrwałaby od 6 grudnia do wigilii...

Gość mama taka jak ty
od 6 stycznia do wigilii to nawet nasza sztuczna glupio by bylo trzymac :D u nas od 20 listopada do konca stycznia-sprostowanie

Gość gość
U mnie, w domu rodzinnym, ubierało się zawsze choinkę w wigilię. Przeniosłam ten zwyczaj do mojego domu ale dopiero jako dorosła osoba zobaczyłam jakie z tym urwanie głowy. Z roku na rok ubieramy coraz wcześniej :P W tym roku zrobimy to w weekend przed świętami

Gość gość
Przed wigilią.

Gość gość
zawsze weekend poprzedzajacy wigilie i trzymam tak do konca stycznia

Gość gość
My na początku grudnia. Nie lubiłam u moich rodziców tego, ze się ubieralo żywa choinkę dzień przed wigilia. Ona się porem sypała, żadna radość. Mamy sztuczna, ubieramy w pierwszy weekend grudnia, pieczemy przy tym ciasteczka i dzięki temu te święta się miło oczekuje.

Gość gość
Teoretycznie w Wigilię, ale w praktyce wcześniej, żeby dzieci się nacieszyły.

Gość gość
wieczorem w dzien przed wigila lub rano w dzien wigilii. Zazwyczaj stoi do 6.01 lub do wizyty ksiedza po koledzie ;) choc w tym roku nikomu sie nie chcialo rozebrac i tak stala do lutego :D

Gość gość
Też w Wigilię rano, rozbiera na 3 Króli. Tak jest zgodnie z tradycją, i klimat dni świątecznych jest naprawdę wyjątkowy. Ale jak ktoś chce to zamiast świąt Bożego Narodzenia może sobie robić trwające kwartał choinkalia, nie mój biznes.

Gość mama taka jak ty
dzieci marudza,ze chca choinke wiec juz obiecalam ze w nastepna niedziele ubierzemy przynajmniej nudzic im sie nie bedzie bo tak to chate roznosza w kazdy weekend

Gość gość
24 grudnia, tak było u mnie w domu rodzinnym i przy tym zostałam, zwłaszcza, że klimat świąteczny teraz towarzyszy nam praktycznie od listopada w sklepach, tv, na ulicach i szczerze to do świąt mam juz dosyć tych ozdób i światełek, wiec chce żeby choinka u mnie w domu była ściśle związana z świętami i wprowadzała nas w dobry klimat i nastój. Mimo wielu obowiązków w wigilie zawsze dajemy radę wszystko zrobić na spokojnie. dodam, że jedzenie tez dopiero przygotowuję w wigilię. A trochę tego jest:)

Gość gość
póki nie miałam dziecka to ubierałam 24 grudnia. teraz ubieram 6 grudnia żeby się córka nacieszyła

Gość gość
W domu rodzinnym ubieraliśmy 24 grudnia . Od kiedy mam swoją rodzine ubieramy 6 grudnia zeby nacieszyć sie jej widokiem .

Gość gość
czy przenioslam sie w lata 50-te… nie - to polska wspolczesna bo zniszczony przez komunizm kraj musi nadrobic jakies 60 lat 333 www.youtube.com/watch?v=AVuXtvsfeJE

Gość gość
Ja ubieram 1-6 grudnia. A rozbieram zaraz po sylwestrze.Klimat swiat czuje przed i to dla mnie najwieksza frajda. Po swietach to juz o sprzataniu choinki mysle :P Ten czas oczekiwania to najlepsza sprawa moja cora juz sie doczekac nie moze kalendarz z czekoladkami od 1grudnia lezy juz na biurki corki :D

Gość Arielkaaaaaaaaaaaaa
Ja tez ubieram 6 grudnia . Rozbieram 1 stycznia bo po świętach choinka mnie denerwuje .

Gość gość
Ja ubieram 6 grudnia, najfajniejsze jest oczekiwanie i przedświąteczna atmosfera.Ubieranie choinki w Wigilię to za późno.

Gość gość
ja w tym nadchodzącym tyg ubiore jak pomyje okna i wysprzatam extra- ubieram wcześniej bo dzieci mają dłużej radoche.

Gość gość
Nie znoszę tego drapaka u siebie w domu. Żywa choinka mimo że stoi w doniczce i jest podlewana gubi igły co zasmieca mi salon a sztucznej tandety w życiu nie postawie bo wygląda to badziewnie. Także ze względu na córkę i tak ubieramy choinkę ( bo gdyby nie ona nie ubieralabym) ale robie to dopiero 23-24 grudnia i rozbierać chwile po nowym roku czyli 2 stycznia.