Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dominikastaz

Mobbing? co mam zrobić? L4?

Polecane posty

Gość dominikastaz

Witam wszystkich mam problem. Jestem na stażu w biurze od początku września. Firma jest mała ze mną jest 4 pracowników (2 to rodzina, 1 pracuje tam od 2,5 roku i ja świeża) przez 3 lata istnienia firmy przewinęło się tam około 10 osób na moim stanowisku i nikt nie wytrzymał dłuzej niż 8 miesiecy (co mnie teraz nie dziwi). Biuro jest małe i jestrm pewna, że mają wgląd do mojego komputera, ponadto co chwile robią sobie kawy i po coś podchodzą do 'kuchni', która jest za moimi plecami żeby sprawdzać co robię na komputerze. Ale to nic, przez 8 godz trzeba siedzieć cicho, kierowniczka z pracownikiem pisza ze soba na gg i sie śmieją czyli wiadomo, że o mnie. Prawie w ogóle nie rozmawiaja a ja już to tylko ze sobą raz na dwie godziny. Od wczoraj blokują mi wszystkie strony inne niż google. Blokują również moją skrzynkę pocztową gdzie przychodzą zapytania o transport. Jestem teraz tam tylko po to żeby im nowych klientów zbierać przez 8 godzin muszę dzwonić po ludziach i nic innego, bo przesadzili mnie ostatnio obok kierowniczki. Mało tego jak wracam po moich 2 dniach wolnych to kłamie mi, że nikt z moich klientów nie pytał o transport a wiem, że tak nie było, bezczelnie kradną mi moich klientów. Jestem tam ponad 2 miesiąc i nie wytrzymuję i moje pytanie czy powinnam iść na zwolnienie lekarskie? I szukać innej pracy? Bo nie mogę inaczej zrezygnować ze stażu niż podpisać inną umowę o pracę. Te przypadki, które opisałam to nawet nie połowa tego co oni tam wyprawiają. I jeszcze jeden problem, chciałam iść na zwolnienie, ale w andrzejki niestety mam sie bawić w tym samym miejscu co kierowniczka, a bilety już mam kupione ;/

Gość gość
inspekcja pracy. Chyba tylko tyle Ci zostalo