Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy myślicie, że szampon

Polecane posty

Gość gość

może mieć jakikolwiek pozytywny lub negatywny wpływ na włosy oprócz myjącego? Ja używam biedronkowego. I jest ok. A moja kuzynka wczoraj stwierdziła, że szampon musi być dobrej jakości, bo takim można zniszczyć włosy. Przecież szampon jest na włosach kilka sekund. To, jak może je wzmocnić lub osłabić?

Gość gość
Moze byc bardzo chemiczny, zawierac zle skladniki drazniace skore glowy. Wystarczy czytac sklady, nieraz drozsze nie znaczy wcale lepsze

Gość gość
może je wysuszyć a skórę głowy podrażnić

Gość gość
jak ci odpowiada, to nie ma powodu go zmieniać, wcale nie jest powiedziane, ze np szampon Kerastase za 100 zł by ci lepiej słuzył, bo mogłoby się okazać, że jest dla ciebie zbyt odżywczy, ma za duzo silikonów i będziesz wyglądać po nim jak złojona. tanie szampony mają często krótkie składy, porządnie czyszczą wlosy i jak ma sie zdrowe, to naprawdę więcej nie trzeba.

Gość gość
Ale, jak je wysuszy w ciągu kilku sekund? A podrażniać, nie podrażnia.

Gość gość
jaki polecacie szampony które nie wysuszają włosów? moje mają właśnie tendencje do przesuszania się

Gość gość
To ja się wypowiem, bo jestem dość na bieżąco. Też używałam byle najtańszego. Jedyne, na co patrzyłam, to, żeby nie uczulał. Włosy były umyte i ok. A ostatnio kupiłam sobie z ciekawości elseve. Chyba tylko dlatego, że miałam ochotę zaszaleć i sobie kupić coś lepszego. Dopiero zobaczyłam różnicę. Włosy od razu nabrały połysku, łatwo się rozczesują, są delikatne, miękkie. Myślę, że jednak pewne składniki przenikają do włosa, widocznie tych kilka sekund wystarczy. Dla mnie ten szampon to odkrycie i poużywam go jakiś czas zanim spróbuję czegoś nowego, bo widzę, że służy moim włosom. Pewnie są też inne dobre. Ale stwierdziłam, że jednak szampon ma znaczenie i warto zainwestować w dobry.

Gość gość
elseve nie jest ani drogim ani dobrym szamponem- to jest akurat typowy "chemiczny" szampon napakowany bardzo mocno silikonami. ja akurat nie jestem jakimś wrogiem silikonów, ale dobrze wiedzieć, ze nie jest, to jakiś odżywczy produkt, a efekt, który daje jest typowo "kosmetyczny", czyli daje włosom, to co podkład twarzy.. nie ma powodu, zeby z tego nie korzystać, ale dobrze co jakiś czas oczyścic włosy, bo jak sie te silikony i inne polepszacze nawarstwią na włosach, to zaczynają wygladać słabo: robią się ciężkie, klapnięte, szybko tłuste itd i stąd np wrażenie, że swietny na poczatku szampon przestał na nas działać..

Gość gość
a jaki znacie szampon który nie jest przesadnie naładowany chemią i silikonami?

Gość gość
Ja używam szamponu dla dzieci Babbydream lub Hipp są bardzo dobre i mają świetny skład :)

Gość gość
wiem, ze babydream z rossmanna cieszy sie popularnoscią, ale dla mnie jest fatalny- nie sposób go dopłukać- mam wrazenie, ze myłam włosy olejem, są takie niedomyte i oblepione, a paradoksalnie przy tym trudno je rozczesać, z czym nie mam problemu nawet po umyciu włosów szarym mydłem..