Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mam pytanie dotyczące sprawy sadowej

Polecane posty

Gość gość

zamierzam zalożyć sprawę sądową, ale potrzebny mi będzie adwokat bo sprawa jest bardzo trudna i dotyczy oszustwa finansowego, ja mam 22 lata nie pracuje poniewaz jeszcze się uczę, ale muszę wystąpc jako powódka ponieważ ponieważ pewnien mężczyzna oszukał mojego ojca na powazżą kwotę pieniędzy, ojciec umarl a ja jestem jego spadkoberczynią. otrzymuję rentę po ojcu w wysokości 729 zl miesięcznie, moja matka dostaje 730 zł renty z racji tego że jest chora i posiada grupę inwalidzką. moje pytanie brzmi czy dostanę adwokata z urzędu w takiej sytuacji? dodam że moja babcia zalozyla mi lokatę gdy byłam małym dzieckiem, teraz ja jestem jej właścicielką i mam tam ponad 10 tys zł.. czy to będzie miało wpływ na decyzję o adwokacie z urzędu? ja nie mogę przeznaczyc tych pieniędzy na sprawę sadowa poniewaz są to moje jedyne oszczędności a ja studjuję oraz powoli odkładam sobie na przyszłość..

Gość gość
bardzo proszę o pomoc

Gość gość
czy jest w stanie ktoś mi pomóc? bardzo proszę o odpowiedź

Gość gość
o lokate nikt nie bedzie pytał. idż do radcy prawnego lub zaptytaj na e-prawnik.pl

Gość gość
Powinnas dostać, ale czy cie wybroni taki adwokat??!

Gość gaajowy
nie zakładaj sprawy karnej o oszustwo, bo to kosztowne, długotrwałe i przegrane. Bez adwokata zakładaj sprawę cywilną.

Gość gość
serdecznie dziękuję za odpowiedź i wskazówkę :)

Wybacz, ale widzę tu pewien bezsens. Udowodnienie oszustwa, to dość skomplikowana sprawa i wymaga dobrego adwokata, zaangażowanego w sprawę. Jeżeli Ty założysz komuś sprawę i nawet dostaniesz adwokata z urzędu, to ten adwokat (mówiąc delikatnie) będzie traktował Cię jak zło konieczne i na Twoim miejscu nie liczyłbym na jakąkolwiek aktywność z jego strony. Stracisz tylko czas i narazisz się na kłopoty ze strony pozwanego.

Gość gość
Zgadzam się, lepiej nie powierzać sprawy adwokatowi z urzędu, bo raczej może to obrócić przeciwko tobie. Gdzie w ogóle planujesz tę sprawę założyć Ja mogę zaproponować kancelarię http://www.adwokat-jaworzno.com.pl/ która w mojej okolicy się cieszy dobrą renomą w mojej okolicy i mogłaby Ci pomóc.

Gość gość
Autorko radzę Ci iść do bardzo dobrego (i pewnie drogiego) adwokata lub radcy prawnego, niech Ci poradzi, czy warto zakładać sprawę. Bo w sądzie nie znajdziesz sprawiedliwości, do sądu idzie się po wyrok. Dobry prawnik powie Ci prawdę, jaka jest szansa na wygranie w sądzie. Jeżeli pójdziesz do przeciętnego lub słabego prawnika, to on chętnie weźmie sprawę i będzie Cię mamił że ją wygrasz. Ale pamiętaj, że niezależnie czy ją wygrasz czy przegrasz, to on i tak pieniądze zarobi, a Ty możesz stracić. Dlatego w Twoim przypadku nie radzę korzystać z usług przypadkowego prawnika. Jeżeli przegrasz sprawę, to Ty poniesiesz jej koszty.

Gość Aleczka79
Bardzo dobrym adwokatem jest Pan Gubański. Mi pomógł bardzo podczas rozwodu tu masz namiar do niego http://www.adwokatgubanski.pl/ Bardzo rzeczowy człowiek, cierpliwy, wszystko wyjaśnia i zajmuje się dobrze rozwodem.