Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

obcasy a samoobrona

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jak to jest z tymi szpilkami i samoobrona na ulicy? Bo ja zawsze myślałam, że obcasy są bez sensu i jak gdzieś szłam wieczorem to tylko glany. Poza tym na szpilkach to się raczej wygląda niż chodzi, i jak już opanowałam sztukę chodzenia po płaskim bez przewracania się to byłam z siebie dumna. Ale ostatnio czytałam już (i to kilka wątków) jakie to szpilki nie są świetna do samoobrony, jak to dużo lepsze od glanów itd. Ogólnie to laski noszą teraz chyba jakieś kozaki na stalowych super cienkich szpilach po 10 centymetrów i wyprawiają w nich cuda. Dla rozrywki kopniakami roztrzaskują cegły albo płytki chodnikowe na kawałki, kopnięciami dziurawią betonowe ściany, na ognisku kopią w drzewo, żeby rozbić je na kawałki i żeby było na rozpałkę:O O bieganiu z nich po bezdrożach nie wspominając. I podobno czują się w nich super pewnie i bezpiecznie, lepiej niż w glanach. Poniżej zdjęcia (zapożyczone z wątku z forum) które wrzuciła jedna z dziewczyn co to właśnie opisywała jak tymi szpilami potrafi rozbić cegłę na kawałki http://zapisz.net/view.php?filename=412_zdj1.jpg Niby rozumiem, że może i do samoobrony to dobre, bo jak się takimi kopnie to dużo bardziej boli nawet od glana, tylko pytanie czy w czymś takim da się w ogóle kopać? Tzn. zachować równowagę i się nie połamać? A jeśli się da, to łatwo się nauczyć?

Gość gość
W sumie ciekawy temat. Nigdy nie miałam tak ostrych obcasów jak na tym zdjęciu, więc też nie wiem jak się w takich kopie i czy łatwo. Ale chętnie się dowiem i a jeśli to nie jakieś bardzo trudno to fajnie by było się nauczyć, nigdy nie wiadomo kiedy się przyda:)

Gość gość
głupia jesteś. Baba w glanach wygląda aseksualnie

Gość gość
gość dziś Może i wygląda aseksualnie, ale jak ty byś tym glanem dostał to byś wyglądał dużo gorzej niż aseksualnie:D

Gość gość
gość dziś jak bym miał wybór to wolałbym dostać z glana niż z tej szpili ze zdjęcia z pierwszego postu. Co jak co ale wygląda dużo groźniej i pewnie jest dużo mocniejsza od glana (vel rozbijanie cegieł na kawałki)

Gość Kasiek2
A ja mam bardzo podobne:D:D:D i musze potweirdzic, są po prostu z***b*** ! To nie są buty na codzień, i trzeba mieć odpowiedni na nie nastrój, ale jak się je już założy i się w nich idzie to uczucie jest boskie (ten dzwięk uderzania stali o beto) Jak z kopaniem to nie wiem bo nie próbowałam;p, ale obcas naprawdę jest cały metalowy i ma się wrażenie że można nim dosłownie wszystko rozbić. Wcale się nie dziwie że dziewczyny kopią w te cegły, w tych butach to musi być fajna zabawa:)

Gość gość
suuuper te buty (a szczegolnie te obcasy) gdzie takie mozna kupic?

Gość gość
widać, że temat założył jakiś zbok, który jara się takimi butami

Gość gość
heh, i chciej się dziewczyno czegoś na forum dowiedzieć, to cię od fetyszystów zwyzywają:|

Gość gość
Ściema z tą samoobroną szpilkami, a już na pewno jak delikatna panienka właśnie się zapisała na jakiś kurs :D Kobiety ćwiczące od dawna sztuki walki czy sprawne gimnastyczki może coś zdziałają bez upadku na chodniczek, ale reszcie to będzie przeszkadzać w ucieczce, właściwie to ich ucieczka wcale nie zaistnieje.

Gość gość
ten temat mi przypomniał jak kiedyś kolegę w brzuch w szpilkach kopnęłam ( tak dla zabawy - droczyliśmy się) Ale biedak cierpiał:D zwijał się na ziemi dobre kilka minut;p A przez koleje dni mi wielkiego siniaka pokazywał;p więc co by nie mówić uważam że szpilki do samoobrony są świetne

Gość gość
facet ktoremu przypadkiem staniesz obcasikiem na stope zapamieta cie z pewnoscia na dlugo

Gość gość
kopnij tymi szpilkami obcego silnego faceta jak ci przyp...li to w szpitalu wylądujesz :P

Gość gość
jak dziewczyna umie kopać i jak go taka metalowa kopnie to jak kolwiek silny by nie był to mu przebije czaszkę albo klatkę piersiową

Gość gość
ha ha ha, silny facet to raczej ma refleks i sie uchyli ale wy baby jesteście głupie PS zabicie kogoś w samoobronie jest zwykle traktowane jako przekroczenie obrony koniecznej i kończy sie wyrokiem :P

Gość gość
uchyli albo nie, może się po prostu nie spodziewać i być za bardzo pewny siebie (bo on taki silny i co mu taka lala zrobi). Jak by mnie zaatakował np. z nożem to bym się nie zastanawiała tylko właśnie kopała w klatkę piersiową i to tak żeby ją przebić obcasem. Jak by noża nie miał to bym kopnęła niżej i troszkę słabiej, np. w brzuch albo nawet w nogę, tak żeby też przebić obcasem - żeby gonić nie mógł, np. rozbiła mu obcasem kolano

Gość gość
no ja się w kozakach na szpili czuje dużo pewniej. i jak by trzeba było na pewnie bym umiała nieźle kogoś nimi skopać;p ale w praktyce nigdy nie miałam okazji sprawdzić (może i to dobrze)

Gość gość
hmm jak ty chcesz kopac dorosłego faceta w klatke piersiową? to co ty masz 2m wzrostu?:D kopnac w brzuch w szpilkach?:D podnies sobie noge na taka wysokosc to sie przewrocisz :D a co tu dopiero zamach zrobic :D co najwyzej mozesz gosci w golen kopnac i tyle. no i zasadnicze pytanie: jak u licha wy kopiecie że atakujecie piętą?:D rozumiem "po babsku" palcami czy bokiem stopy, ale piętą (obcas). kurde akrobatki :D

Gość gość
gość dziś wbrew pozorom wcale to nie jest takie trudne:) kwestia wprawy Jakaś wybitnie wysportowana nie jestem a kopnąć mogę obcasem spokojni w brzuch/klatkę piersiową, a jeśli facet nie strasznie wysoki to i mógłby szpilką w głowę dostać;p i to wszystko w szpilach (kozakach lub botkach - ważne żeby goni się dobrze trzymały) 10-cio centymetrowych:D

Da się ale pewnie kwestia wprawy, ja buty na obcasie noszę codziennie. Ale do obrony i tak wolę pistolet hukowy ;)

Gość gość
Obcasy które są dobrze osadzone na butkach są jak najbardziej dobre do samoobrony ALE....dla kogoś kto potrafi utrzymać równowagę ciała, jest zwinny i gibki. Inaczej to tak jakby mieć pistolet nie mając pojęcia jak go użyć. Glany są równie dobre. Celować kopa w kolano. Od frontu. Niektórzy faceci i tak "nie mają jaj" za to kolana, na pewno :-) P.S. Cegły nie są aż tak twarde jakby się wydawało. Wizualnie....efekty ciekawe. Jestem filigranową kobietką i miałam szansę wypróbować o czym napisałam.

Gość gość
Szpilki do samoobrony - poproszę o nagrodę Darwina dla osoby, która spłodziła ten pomysł. Podstawową techniką samoobrony jest ucieczka, nie żadne kopniaki w krocze czy deptanie stóp. A uciekającą kobietę w szpilkach, dogoni nawet kulawy, czołgający się gwałciciel-mutant jak z horrorów :) Jeśli ktoś chce jakąś broń do obrony, to najlepiej szukać ich tu http://www.bron.pl/bron-bez-zezwolenia

Gość gość
Jeżeli myślisz o bezpieczeństwie to buty powinny być dobre przede wszystkim do uciekania, dopiero potem do kopania. Poza tym na szpice nie wymierzysz z biegu dobrego kopniaka bo się zwyczajnie wypieprzysz tracąc równowagę.

Gość gość
Kto znów odkopał tego zboka od metalowych szpil???

Gość gość
Tacy zboczeńcy są śmieszni, miałam kiedyś znajomego, który baaaaardzo się podniecał jak dziewczyna coś depcze obcasem. Ogólnie najpierw wgl nie wiedziałam o co mu chodzi, ale po skojarzeniu paru faktów stało się to jasne. Trochę mnie zaczepiał, ogólnie był natrętny, i nigdy nie powiedział wprost że go to podnieca. Mnie to wkurzało, jak odprowadzał mnie do autobusu to za wszelką cene starałam się na nic nie stanąć żeby nie dać mu satysfakcji. Ale pewnego dnia wpadł mi do głowy inny pomysł, stojąc na przystanku po jakiejś uroczystości szkolnej (miałam na nogach takie piękne szpileczki :D ) zaczęłam dźgać obcasem niby od niechcenia leżący na ziemi kawałek batonika, jak on się na to patrzył, a jednocześnie starał się udawać że nie zwraca uwagi! W końcu roztarłam go butem, ale żeby mu dołożyć, patrząc się na niego stanęłam platformą na długopisie który leżał kawałek dalej. Zaczął pękać pod jakby nie patrzeć twardą platformą. On już się widać lekko dotykał w spodniach jak dźgałam batonik, jak go rozcierałam widać było że mu stoi i się przez kieszeń dotyka dość znacznie, a jak długopis zaczął pękać, a ja wredna jeszcze się na nim zaczęłam obracać i to już tak chamsko patrząc mu w oczy, na stówe doszedł! Pożegnał się szybko i odszedł cały czerwony, nigdy więcej się do mnie nie odezwał. Nie wiele było trzeba, i facet się odczepił :D

Gość gość
dziewczyny,co używacie do obrony przed ewentualnym napastnikiem? gaz/? metalowa pałka?obcasy to jakaś parodia;]

obcasem to można pomóc napastnikowi nic więcej:) moim zdaniem gaz najlepszy, mały, do torebki się zmieści i nie skomplikowany w obsłudze;)

gość 2015.05.06 "Tacy zboczeńcy są śmieszni, miałam kiedyś znajomego, który baaaaardzo się podniecał jak dziewczyna coś depcze obcasem. Ogólnie najpierw wgl nie wiedziałam o co mu chodzi, ale po skojarzeniu paru faktów stało się to jasne. Trochę mnie zaczepiał, ogólnie był natrętny, i nigdy nie powiedział wprost że go to podnieca. Mnie to wkurzało, jak odprowadzał mnie do autobusu to za wszelką cene starałam się na nic nie stanąć żeby nie dać mu satysfakcji. Ale pewnego dnia wpadł mi do głowy inny pomysł, stojąc na przystanku po jakiejś uroczystości szkolnej (miałam na nogach takie piękne szpileczki smiech.gif ) zaczęłam dźgać obcasem niby od niechcenia leżący na ziemi kawałek batonika, jak on się na to patrzył, a jednocześnie starał się udawać że nie zwraca uwagi! W końcu roztarłam go butem, ale żeby mu dołożyć, patrząc się na niego stanęłam platformą na długopisie który leżał kawałek dalej. Zaczął pękać pod jakby nie patrzeć twardą platformą. On już się widać lekko dotykał w spodniach jak dźgałam batonik, jak go rozcierałam widać było że mu stoi i się przez kieszeń dotyka dość znacznie, a jak długopis zaczął pękać, a ja wredna jeszcze się na nim zaczęłam obracać i to już tak chamsko patrząc mu w oczy, na stówe doszedł! Pożegnał się szybko i odszedł cały czerwony, nigdy więcej się do mnie nie odezwał. Nie wiele było trzeba, i facet się odczepił smiech.gif" Niema to jak komuś dobze zrobić na przystanku, ale jak byś takiego nie znała i zaczął by za tobą iść po takiej akcji to co byś zrobiła?? Nosisz jakiś gaz albo aralizator?? "gość 2015.09.10 dziewczyny,co używacie do obrony przed ewentualnym napastnikiem? gaz/? metalowa pałka?obcasy to jakaś parodia;]" pałka teleskopowa jest ciekawym narzedziem bo mieści się w torebce tylko jak ją napastnik zabierze to koniec zabawy już wtedy i pozamiatane jest. "kusi_kusi 2015.09.11 obcasem to można pomóc napastnikowi nic więcejusmiech.gif moim zdaniem gaz najlepszy, mały, do torebki się zmieści i nie skomplikowany w obsłudzeoczko.gif" Też mi się wydaje że gaz jest jednym z poręczniejszych akcesoriów, tym bardziej że jest dosć tani.

Gość gość
pewnie i on by chcial byc kawlkiem tego batonika i tez by chcial bys go tak dzgala tymi obcasikami