Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do znajacych angielski o to jak sie uczyli

Polecane posty

Gość gość

Jestem noga i glab z angielskiego. Ucze sie sama. Czy jak bede tygodniowo przez 7-14h rozwiazywac zadania z gramatyki i powtarzac slowka (niekoniecznie codziennie, czasem w weekendy, ale zawsze co najmniej 7h na tydzien) zaczynajac od grudnia to czy w maju bede w stanie juz zrozumiec co do mnie mowia?

Gość gość
To ok. 150h angielskiego a ucze sie od podstaw

Gość gość
Moim zdaniem nie. Jak do tego dorzucisz sobie 2h w tyg ćwiczenia z kimś (nawet kimś kto kiepsko gada), plus 2-4h oglądania prostych seriali/filmów po angielsku (z angielskimi napisami byś słowo pisane powiązała z dźwiękiem) i potem np. wypisywanie słówek z tego i np. układanie sobie znich zdań, opowiadanie tej osobie co oglądałaś, czego nie rozumiałaś itp Bo w ten sposób co Ty chcesz robić to moze się czytać nauczyć

Gość gość
Wlasnie mialam spytac czy macie jakies pomysly jak jeszcze moglabym sie uczyc tylko mi posta skasowalo :) Nie znajde juz chyba wiecej czasu niz 14h tygodniowo. Czy mozesz polecic takie seriale (nazwy)? Pewnie sa na You Tube

Gość gość
Znajdź serial/film co Cię interesuje po prostu, wtedy też nauka przychodzi łatwiej. Ja na yt nie oglądam (uważaj na te automatyczne napisy tam, nieraz są bzdury) ale musisz po prostu poszukać, na stronie iitv info sa czesto z angielskimi napisami, jakieś dokumenty z discovery możesz poszukać

Gość gość
Aha mam pytanie :) czy znacie jeszcze jakies inne książki angielsko angielskie z ćwiczeniami z gramatyki (z kluczem) ale poza Raymondem Murphym