Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smyk smykowaty

Przetłumaczenie z angielskiego kilku zdań .

Polecane posty

Gość smyk smykowaty

Byłby ktoś tak miły, sympatyczny i życzliwy ,kto chciałby przetłumaczyć we właściwym sensie kilka cytatów (głównie pierwsze 3) z wypowiedzi Jamesa Brady ,na temat którego chciałbym zrobić prezentacje . 1) "I had to be hit on the head,'' Brady said when Clinton signed the law. "Every once in a while you need to wake up and smell the propane. I needed to be hit in the head before I started hitting the bricks.'' 2)"The longest journey starts with a single step, and the question is, why was it so damn difficult to take this first step?'' Brady said. "And the answer is just three letters of the alphabet — N-R-A.'' 3) “You’ve got to persevere,” he told NBC News in 1986. “Persevere, and keep your sense of humor. They couldn’t shoot that away.”

Gość gość
bla bla:)

Gość gość
1) "Musiałem zostać uderzony w głowę", "Brady powiedział, kiedy Clinton podpisał ustawę". Raz na jakiś czas trzeba się obudzić i zapach propanu. Musiałem zostać uderzony w głowę, zanim Zacząłem uderzanie cegły. '' 2) "Najdłuższa Podróż zaczyna się od jednego kroku, i pytanie, dlaczego to tak cholernie trudne do podjęcia tego pierwszego kroku?", "Brady powiedział." I Odpowiedź jest tylko trzy litery alfabetu -. KOR '' 3) "Musicie wytrwać", powiedział NBC News w 1986 roku "wytrwać i zachować poczucie humoru. Nie mogli strzelać że z dala. "

Gość smyk smykowaty
To jest tłumaczenie chyba z google ,,natomiast mi chodzi ,aby wyłapać prawdziwy kontekst jego wypowiedzi , ..ale dzięki za chęci i zainteresowanie .Musze już iść .

Gość gość
kontekst to się zna, gdy jest podany kontekst. Tutaj masz zdania wyrwane z kontekstu, to jakim cudem ktoś ma wiedzieć? Bez tego tłumaczenie jest g... warte.

Gość gość
W takim razie nie ma szans na przetłumaczenie ,gdyż zdania są wyjęte z dwóch artykułów .W jednym przypadku kontekst jest miej więcej taki ,że Brady będący ofiarą nieudanego zamachu na prezydenta podczas którego sam omal nie stracił życia i został kaleką do końca życia ,zrozumiał ,iz obowiązujące prawo do posiadanie broni przez każdego obywatela usa ,nie jest właściwe ,stąd jego inicjatywa zmiany w kierunku ograniczenia w dostępie do broni.Mogę podac linki ,ale to bez sensu ,komu będzie się chciało tyle czytać dla kilku zdań . http://www.politico.com/story/2014/08/james-brady-obituary-109707.html http://www.nydailynews.com/news/politics/white-house-press-secretary-james-brady-wounded-attempted-1981-assassination-president-ronald-reagan-dead-73-article-1.1891303