Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mrowienie w głowie

Polecane posty

Gość gość

Co.to może być?

Gość gość
Mrówki?:-D

Gość gość
Średnio śmieszne. Uczucie identyczne gdy zdretwieje noga lub ręka tylko w głowie. ...

Gość gość
początek udaru i wcale nie żartuję. jak coś jest niedokrwione to czujesz mrowienie.

Gość gość
Ile masz lat?

Gość gość
W wieku 22 lat???

Gość gość
Dokładnie, mialam wiec wiem.Do lekarza się zglos,a najlepiej na ostry dyżur do szpitala. Teraz,zaraz.

Gość gość
To nie udar, idź do lekarza jeśli mrowienie pojawia się bardzo często.

Gość gość
Wiek nie ma znaczenia. Coraz młodsi chorują ,niestety.

Gość gość
Mam to tylko dziś, całą noc pracowałam moze to przemeczenie?? Czy to faktycznie moze hyc udar? Teraz to boje sie zasnac!

Gość lanser
no gdyby miała udar to by tu nie pisała ale jak czuje mrowienie to może coś jej blokuje żyły i kwestią przypadku jest jak to się oderwie i dostanie udaru, jeden czuje mrowienie przez rok i zyje sam takiego znam :D a drugi pare sekund i umiera. wiek nie ma znaczenia nie każdy udar jest wynikiem miażdzycy. ona ma ewidentny problem z przeplywem żylnym albo nerwami, zakładając że jest zdrowa psychicznie.

Gość gość
A czy moze to być nerwica?

Gość lanser
jak piszesz na forum to z pewnością nie masz udaru ale lepiejn będzie dla ciebie jak pójdziesz do lekarza nawet jak Ci to przejdzie do rana. z przemęczenia się kręci w głowie a ty piszesz że ci coś drętwieje jak noga która jest niedokrwiona, więc sama wyciągnij wnioski z tego co piszesz. bierzesz jakieś leki ,tabletki antykoncepcyjne etc . ? magnez z potasem ? jeśli tak to lepiej jednak iśc do lekarza już. zresztą zapytaj na temacie do którego dałem ci link kiedyś czytałem kilka stron i tam były jakieś osoby po udarze powiedzą ci jakie miały objawy.ja ani nie jestem lekarzem ani nie miałem udaru. wiem jednak że takie drętwienie dobrze nie wróży i lepiej iść do lekarza gdy się jeszcze jest w stanie o własnych siłach i uwierz mi że wiek nie ma znaczenia, większe znaczenie od wieku ma to co zjadłaś na obiad. zył nie blokuje miażdzyca tylko fibryny. miażdzyca blokuje tętnice, poza tym podobno nawet noworodki mogę mieć miażdzycę, wiec i w tym przypadku wiek nei jest wyznacznikiem.

Gość gość
wyrzuty sumienia po wyborach.

Gość lanser
wątpię aby od nerwicy cokolwiek drętwiało już raczje drżało. dla mnie mrowienie to nie drżenie a niedokrwienie. zresztą sama piszesz że uczucie identyczne jak w nodze gdy np. tak zegniesz ze krew nie dopływa bo zazwyczaj wtedy czuć mrowienie.

Gość gość
dobra a teraz na poważnie weź coś na rozszerzenie naczyń albo szybko aspirynę i jeśli będzie lepiej to może być wstęp do udaru lekarz też na uwadze.

Gość gość
No to teraz jestem przerażona.

Gość lanser
nie bierz żadnej aspiryna ona wpływa na zakrzepy w tętnicach będące skutkiem miażdzycy , na zakrzepy w żyłach aspiryna nie ma wpływu bo są one wynikiem nadrzepliwości zazwyczaj i aspiryna tu nic nie pomoże. przestań się faszerować tym co ktoś doradzi tylko wybierz rano do lekarza. jeśli czujesz drętwienie pod skórą to problem z zyłami powierzchniowymi nie umrzesz od razu bez paniki :D gdybyś miała zablokowaną tętnice to byś tu nie pisała więc daruyj sobei aspiryne jednak wypicie dużej ilości wody na pewno ci nie zaszkodzi. woda rozrzedza krew krzywdy sobie tym nie zrobisz i na jutrzejszą diagnostykę nie wpłynie.

Gość gość
Dzięki za slowa otuchy. Jestem panikara i na wpis " idz do szpitala teraz, zaraz" reaguj***ardzo emocjonalnie. Nie mam w zwyczaju pisav na forum, jest to mój pierwszy raz bo nie wiem co sie dzieje. Dodatkowo czuje tez mrowienie w rece. Do jakiego lekarza wybrac sie rano?

Gość gość
Tak myślę czy schorzenia w odcinku szyjnym kręgosłupa nie dają podobnych objawów.

Gość gość
To mrowienie to moze byc przeczulica skóry głowy.

Gość lanser
jak masz mrowienie i w głowie i w ręce to wielce prawdopodobna zakrzepica. z drugiej strony to się rzadko zdarza w górnych partiach ciała chyba, ale mnie też drętwiały ręcę zawsze po przebudzeniu i to tak dziwnie tylko 4 i 5 palec myślałem że to problem z kręgosłupem szyjnym. z perspektywy czasu wydaje mi się że te żyły po prostu mają mniejszą średnicę wiec łatwiej o niedrożność. nie mówie nie idź do lekarza już teraz, ja bym pewnie nie poszedł tylko poczekał do rana, ale ci ludzie mogą mieć rację że to coś poważnego i różnie może być. jeśli ci się to będzie nasilać to lepiej jednak udać się na sor nawet w nocy. do lekarza ogolnego dostaneisz skierowanie dalej, ale jak pójdziesz do szpiyala z takimi objawami to też cię nie odeślą bo to za duże ryzyko dla nich. plus teog jest taki że takie rzeczy szybko diagnozują i nie będą cie olewać jak to bywa z innymi dolegliwościami bo kązdy się będzie bał że jak umrzesz to będzie go gnębił wymiar sprawiedliwości :D bierzesz jakieś leki zwłaszcza antykoncepcyjne ? masz chore jelitajakiegoś tocznia czy nowotwór albo jakieś przewlekłe krwawienia ? jak tak to nie masz na co czekać tylko idź do lekarza. to może być coś błahego np. krwawi ci dziąsło od dłuższego czasu po wyrwaniu zęba i masz przez to zwiększoną produkcje tego co odpowiada za zakrzepy nie pamiętam nazwy. pij dużo wody !!! nawet jak to nerwica to ci nie zaszkodzi. jak przezyjesz to napsiz że żyjesz :D

Gość lanser
przeczulica skóry głowy. >>no jeszcze ma przeczulice skory reki :D

Gość gość
Nic nie biorę, nic mi raczej poza tym nie dolega. Jestem tylko troche przewrazliwiona na punkcie chorób i jak cos mnie boli to boję się ze wykończy mnie w pare godzin :) jak przezyje to dam znać :p

Gość lanser
to c***ewnie nic nie jest tylko hipochondryczka jestes i przed chwila czytalas albo slyszalas jak gdzies bylo o dretwieniu tego czy tamtego :D wklej w siebie z litr wody albo wiecej i zobaczysz czy przejdzie, jak przejdzie to tym bardziej idz do lekarza :D

Gość gość
wlej nie wklej mialo byc.

Gość gość
Co by to nie było przeżyłam aczkolwiek lekkie mrowienie i ból glowy nadal czuje.

Gość gość
lanser bardziej pasuje leser nie wiem chłop czy baba mądrzysz się na tym topiku jakbyś pozjadało wsze rozumy a jak gów-no sobacze chce doradzać za lub przeciw to niech szuka na Google czy aspiryna jest dobra w razie zagrożenia udarem czy jest jak piep-rzysz.Odradzać można jeśli ma się wiedzę cymb-ał.

Gość lanser
Niestety ale leser jest zajety :D do autorki - to tym bardziej idź do lekarza jeśli czułaś mrowienie rano. takie mrowienie można czuć bardzo długo. do kogoś wyżej napisałem, ze nie jestem lekarzem i niech robi co chce, a w temacie sie wypowiedziałem bo coś wiem. pisałem czym się różni zatkana tętnica od żyły i że na miażdzyce w tętnicach aspiryna pomaga ale ona nie ma zatkanej tętnicy bo by przez pare godzin nie pisała bo by jej glowę rozsadzało a jak ma jakiś zakrzep to w żyle dlatego moze czuc mrowienie a nie nagle w wyniku oderwania blaszki miażdzycowej zamyka się dopływ krwi z tlenem poprzez tętnice. jak nie odróżniasz to nie wyzywaj kogoś tylko się dokształć.