Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czyścioch

podział obowiązków

Polecane posty

Gość czyścioch

Hej kobitki, jak gonicie Wasze polowki do sprzątania? Mój mąż jest fajnym facetem, ale ma jedną wadę, kompletnie nie poczówa się do obowiązków domowych :-/ oboje pracujemy, ja również w weekendy jak mi w grafiku wypadnie, i bywa że mnie krew zalewa :-/ w tyg nie wymagam dużo, bo sporo pracuje, ale w weekend mógłby chociaż odkurzyć.. wczoraj mnie wnerwił, bo jak wychodziłam do pracy to jeszcze spał, a jak wróciłam to łóżko nawet nie było pościelone... mam chwilami dość! Wyobraźcie sobie, że od 3 tyg mamy nie odkurzane mieszkanie - zaparłam się i sama tego nie zrobie, a on w sobote wolał oglądać simsponów jak ja byłam na zakupach spożywczych.. mąż dużo uprawia sportów- wiecznie pełen kosz do prania. On twierdzi, że wcale nie muszę mu prasować rzeczy, ale ja i tak to robie, bo normalnie mnie jako żonę wstyd by było że chodzi pomięty :-/ co najdziwniejsze jako kawaler taki nie był- teściówka regularnie goniła go do prac domowych, więc wszystko potrafi i nie jest rozpieszczonym maminsynkiem co zawsze miał podsówane pod nos.. Nie mam problemów ze sprzątaniem, nawet to lubię, ale czasem nie starcza mi już sił, bo po etacie w pracy mam drugi w domu... a co będzie, jak przyjdą jeszcze dzieci? Chyba padnę... sama nie wiem co robić, bo to jedyny regularny powód do kłutni, po za tym dobrze się nam układa..

Gość gość
Nie gonię w ogóle. On jest bardziej porządny ode mnie. To raczej ja nie sprzątam :P