Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Łucja133

zmuszanie do sn pomimo wskazań

Polecane posty

Gość Łucja133

czy zdarzyła Wam się taka sytuacja że miałyście wskazania do cesarki a Wam jej nie wykonali ? i zmusili do porodu naturalnego?

Gość gość
Jeżeli są wskazania to raczej nie jest mozliwe by ktos mógł kobiete zmusic do porodu naturalnego, bo to zagraża jej zdrowi lub nawet życiu dziecka.

Gość gość
Nie, wręcz przeciwnie. Trafiłam do szpitala po południu - już z małym rozwarciem, położono mnie na sali przedporodowej. W nocy obudziłam się, akcja porodowa gwałtownie nabrała tempa i położne, które wcześniej się nie zorientowały szykowały mnie do cc w tempie ekspresowym, "bo są wskazania". Podniósł się alarm i zaczęła bieganina pt. "szybko, bo już rodzi".

Gość gość25
w moim mieście jest taki szpital, gdzie ordynator podważa każde wskazanie do cc i przyprowadza swoich "fachowców" by ocenili czy cc jest konieczne, często ci "fachowcy" stwierdzają, że nie i kobieta rodzi naturalnie :)

Gość gość
W pewnym szpitalu w malym miescie na podkarpaciu, ordynator tez kwestionuje wskazania cc. moja kuzynka miala wskazania od ortopedy, ordynator powiedzial,ze to nie powod do cc tylko do lepszego monitoringu przebirgu porodu, oczywiscie kuzynka wybrala inny szpital. albo kilka lat temu rodzila znajoma mojej mamy, dziecko b.duze na usg ale co tam ma rodzic sn i juz. dziecko4,5kg a matka ma problemy z miednica,kregoslupem.

Gość gość
Żona pana Bonka miała mieć cc, ale lekarze uparli się na sn , no i wszyscy wiedzą jak to się dla jednej z ich córeczek skończyło :(. Ja też miałam wskazanie od ortopedy, bo mam wadę miednicy i bali się nie zrobić cc.

znam szpital gdzie zlecają "swoje" konsultacje np neurologiczne czy ortopedyczne, w małym stopniu uznają konsultacje pochodzące z prywatnych gabinetów, gdzie wiadomo że zostały wydane za kasę

Gość gość
hgg dziś znam szpital gdzie zlecają "swoje" konsultacje np neurologiczne czy ortopedyczne, w małym stopniu uznają konsultacje pochodzące z prywatnych gabinetów, gdzie wiadomo że zostały wydane za kasę. Niekoniecznie z prywatnego za kasę! Tam gdzie ja rodziłam zlecili mi ich konsultacje pomimo zaświadczenia do cc z państwowego gabinetu.