Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Riddlee

Zwolnienie z pracy

Polecane posty

Witam Mam takie pytanie gdyż zacząłem pracę 28.10 umowa jest do 31.12.2014 i moje pytanie jest takie Czy mogę się zwolnić z dnia na dzień? Czy muszę przepracować okres wypowiedzenia?

Gość gość
za porozumieniem stron mozna się zwolnić z dnia na dzień

Gość gość
to wtedy masz dwa tygodnie wypowiedzenia a po trzech miesiącach pracy już jest miesiąc wypowiedzenia.

Czyli jak mam przepracowany niecały miesiąc jeszcze (3tyg) to mam 2 tyg wypowiedzenia? A mogę się zwolnić z dnia na dzien bez tych 2 tyg wypowiedzenia?

Gość gość
Przeciez ci już napisali ze tylko za porozumieniem stron . Tylko dwie takie opcje sa albo jest trzecia tzn porzucenie pracy.

>>>A mogę się zwolnić z dnia na dzien bez tych 2 tyg wypowiedzenia?<<< Napisali Ci wyraźnie pod jakim warunkiem możesz. Prostego tekstu zrozumieć nie potrafisz? Poza tym sprawdź dokładnie treść umowy. Wydaje mi się, że istnieją umowy na czas określony (do trzech m-cy), których wypowiedzieć przed zakończeniem wcale nie można, ale może mi się tylko wydawać :D.

oj no sie czepiacie nie zauwazylem :P mam umowe na okres próbny od 28.10-31.12.2014

Gość gość
ale umowę jaką, o prace? zlecenie? dzieło?

otulona_snem no właśnie chodzi mi o to czy mogę się zwolnic bez zadnych konsekwencji umowa jest o prace

otulona_snem niema w umowie nic na ten temat ale Dziekuje ci bardzo za odpowiedz ;)

Gość gość
umowy na czas określony krótszy niż 6mies. nie można rozwiązać, jeśli nie ma klauzuli o 2tyg okresie wypowiedzenia. No chyba, że za porozumieniem stron