Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nowy w miescie

Polecane posty

Gość gość

chono tutaj

Gość gość00
Chodz lepiej do mnie!!!!

Gość gość
Nowy kocham cie ❤️

Obserwuję was :P 🖐️ Znaczy dopiero zacząłem. Jak ktoś mówi że poniedziałki są najgorsze, to dla mnie wtorki są wręcz przeklęte. Tak na przyszłość. :) Nie ma potrzeby zakładania takich tematów. Jestem na Karuzeli, lub w idealnym temacie Wilka. Ciekawe co dziś przygotował.... doczytam...

Gość gość
Dlatego juz od 20 lat poza potrzebami zawodowymi interesuje sie poziomami libido roznicami i jak sobie z tym radzic iprzeczytalem chyba wszystko co sensownego o tym napisanow iec dziele sie zwami ta wiedza zebyscie nie musieliprzechodzic przez to co ja Natsepne kobiety wybieralem juz tak ze juz na pierwszym spotkaniu jasno mowilem ze oczekuje prelnego zaspokojenia mojego libido nawet jak bedzie miala 2 lub 3 krotnie mniejsze. Te kobiety ktorym to nie odpowiadalo odrzucalem juz po pierwszum spotkaniu jeden horror w zyciu erotycznym naprawde wystarczy mi juz na cale zycie Moje kobiety a bylem w 2 zwiazkach jeszcze nigdy mi nieodmawialy seksu a zadna nie mila wiekszego libido ni 50% mojego bo mam wmiare wysokie okolo 48 Traktuja to jako wyraz milosci i dbaniaa o swojego mezczyne Umiej czerpac z tego przyjemnosc seksualna i emocjonalna bo wkoncu 50% przyjemnosci to widok orgazmu na ciele ukochanego i swiadomosc ze to my go nim obdarzylismy przynajmniej dla mnie i moich kobiet Daltego namawialem cie zebys ustalila libido swoje i swojego faceta ajak bedziecie juz wiedzieli jakie jest to wtedy jak bedziesz chciala podpowiem jak sobieporadzic jesli on ma wieksza a w twoim wypadku na 99% tak wlasnie jest bo jesli ty jestes wpelnizaspokojna a on ma sile na kolejne orgazmy w masturbacji to nie moze byc inaczej Kazdy znas ma swoje maksymalne zapisane wgenach libido i nie przeskoczy tego bez wgledu co bys nie robila nie stanie mu i juz

Gość gość
Wypad dziadu.

Gość gość
PPP zdecyduj się w końcu Nowy czy Najszybszy ?

Bo to prawda PPP :) Szkoda że tak trudno mi to odwzajemnić, ale się staram. A to 💤 Możemy chyba startować w wyścigach, komu i ile razy założyli takie bzdurne tematy,

Gość gość
22 listopada 1787, dwudziestoletni porucznik Napoleon Bonaparte, od którego do tej pory kobiety raczej stroniły, głównie przez śmieszne nazwisko, nawiązał znajomość z paryską kurtyzaną i tej samej nocy w pałacyku de Cherbourg przy ulicy Four-Saint Honoré stracił cnotę. Jego partnerka wydawała mu się osobą pełną wdzięku i seksapilu.

Gość gość
Gleba jest to zewnętrza warstwa litosfery (rozdrobnionej i przekształconej) powstałą ze skały macierzystej, poddanej działaniu klimatu, wody, rzeźby organizmów żywych i człowieka w odpowiednio długim czasie. Podstawowe składniki gleby to: części mineralne (zwietrzelina) i części organiczne, a także powietrze i woda. W zależności od tego, który z wymienionych składników dominował w procesie glebotwórczym wykształcił się określony typ gleby. Proces glebotwórczy polega na stopniowej zmianie zwietrzeliny w glebę. Objawem tego procesu jest wytwarzanie poziomów glebowych, które różnią się miedzy sobą barwą, ilością próchnicy, wielkością cząstek mineralnych i strukturą. Gleby w Polsce dzielimy na: 1. Gleby początkowego stadium rozwoju - nie mają wykształconego profilu glebowego. Występują głównie w górach i na terenach rekultywowanych, np. na piaskach wydmowych. 2. Gleby bielicowe - stanowią około 25% wszystkich ziem w Polsce. Podzielić można je na słabo, średnio i silnie zbielicowane. Gleba bielicowa ma kilkucentymetrową warstwę próchniczą, która przechodzi w poziom wymywania o zabarwieniu jasnoszarym. Zabarwienie to powstaje na skutek wymycia wodorotlenków żelaza, glinu, manganu i związków próchniczych do niżej leżącej warstwy wmywania. Gleby bielicowe wymagają intensywnego nawożenia i starannej uprawy. 3. Gleby brunatne - to gleby umiarkowane wilgotnych lasów iglastych i mieszanych. Stanowią ok. 52% ziemi w Polsce. Powstały w wyniku procesu brunatnienia. Proces ten polega na wietrzeniu minerałów glebowych, głównie glinokrzemianów, zawierających w swym składzie żelazo. Żelazo uwolnione w czasie wietrzenia osadza się na powierzchni cząstek glebowych, dając brunatne zabarwienie. Gleby brunatne są średnio urodzajne. Gleby płowe są odmianą gleb brunatnych, z silniej wymytymi związkami ilastymi i żelazistymi. 4. Czarnoziemy - (1%) Są to gleby o dużej warstwie próchniczej, powstały na terenach łąkowo - stepowych. Skałą macierzystą dla nich są lessy. Czarnoziemy występują głównie na wyżynie lubelskiej, w okolicach Sandomierza i Proszowic. są to najwyższej jakości gleby w Polsce. 5. Czarne ziemie - (2%) Gleby zbliżone do czarnoziemu, powstałe na terenach zabagnionych. Ich ciemne zabarwienie spowodowane jest dużą zawartością próchnicy. Największe obszary znajdują się na Kujawach, w Wielkopolsce, okolicach Wrocławia, Szamotuł i Grójca. 6. Gleby bagienne - (9%) Obejmują gleby torfowe i mułowo - torfowe. Powstają w wyniku gromadzenia się szczątków roślinności bagiennej w warunkach beztlenowych, spowodowanych silnym nawilgoceniem gruntu. Warunkiem urodzajności tych gleb, zwłaszcza torfowych, jest właściwa melioracja, i intensywne nawożenie. 7. Mady - (5%) występują w terenach nadzalewowych, w dolinach rzek. Powstają z osadów nanoszonych przez wylewające okresowo rzeki. Gleby te są tłuste i bardzo żyzne. 8. Rędziny -(1%) Gleby powstałe ze zwietrzenia skał wapiennych i gipsowych. Mają dużą zawartość wapnia. Występują głównie na wyżynach (lubelskiej, krakowsko-częstochowskiej, śląskiej) W Polsce przeważają gleby średniej jakości i gleby słabe. Zajmują one ponad połowę powierzchni kraju, szczególnie w części północnej i środkowej. Gleby te wymagają wzbogacania w obornik, kompost, nawozy sztuczne, wymagają wapnowania, a nierzadko - uregulowania stosunków wodnych. Gleba to utwór mineralno- organiczny, powstały w procesie przekształcania wierzchniej warstwy skorupy ziemskiej. Można w niej wydzielić fazę stałą (50%) - materia organiczna, gazową (25%) - powietrze glebowe i ciekłą (25%) - woda. Składniki gleby stanowią mieszaninę. Składniki mineralne posiadają cechy skały macierzystej, na której jest osadzona. W glebie możemy wyróżnić części szkieletowe- są to kamienie i żwiry, oraz części ziemiste- ił, pył i piasek. Profil gleby przedstawia się następująco: poziom organiczny- O, poziom mineralny- A, poziom wymywania- E, poziom przejściowy, poziom wmycia- B, poziom wietrzenia materiału macierzystego- C, lite podłoże- R. Gleba powstaje w procesie pedogenezy. Gleby bielicoziemne- silnie zakwaszone, proces bielicowania. Występują pod lasami iglastymi, tworzą się ze skał luźnych lub piaszczystych. Posiadają małą żyzność, nie mają rolniczego wykorzystania. Najczęściej są zalesiane. Występują praktycznie na terenie całego kraju. Czarnoziemy- gleby wytworzone z lessów, zasobne w węglan wapnia. Występują pod formacjami łąkowo - stepowymi. Gleby bardzo żyzne, duża zawartość próchnicy. Wyżyna Lubelska w okolicach Hrubieszewa i Zamościa, koło Opatowa, Płaskowyż Proszowicki, okolice Miechowa, Podkarpacie- Przemyśl, Jarosław, Przedpole Sudetów, Wzgórza Trzebnickie, tereny na południe od Wrocławia. Gleby brunatne- gleby powstałe z glin morenowych i piasków gliniastych. Tworzą się ze skał macierzystych bogatych w zasady, na obszarach lasów liściastych i mieszanych. Występowanie: Pojezierze Mazurskie, Pomorskie, Wielkopolsko-kujawskie, okolice dolnej Wisły. Do gleb tych zalicza się także gleby płowe- wytworzone pod lasami mieszanymi i liściastymi. Ubogie w substancje organiczne. Występowanie: Wyżyna Lubelska, Wyżyna Małopolska, okolice Kielc i Wrocławia. Czarne ziemie- powstały wskutek zanikających jezior i przekształcenia gleb bagiennych. Tworzą się w obniżeniach terenu i na obszarach o utrudnionym odpływie. Najlepsze pod względem upraw. Występowanie: okolice Pyrzyc, Brześcia, Błonia, Sochaczewa, Wrocławia, Kujawy. Rędziny- Powstały ze zwietrzeliny wapieni. Żyzne. Wyżyna Lubelska, Niecka Niedziańska, Wyżyna Kielecko- Sandomierska, Wyżyna Krakowsko- Częstochowska, Wyżyna Śląska. Mady- należą do gleb aluwialnych, występują w dolinach rzecznych, bardzo żyzne. Występują na Żuławach Wiślanych, dolina Odry, Sanu, Wieprza, Warty, Gleby torfowe i murszowe- dolina Noteci, północny-wschód Polski

Naprawdę się staram :( A przegrana mnie nie martwi. Jak będzie potrzeba, to odwrócę kota ogonem, że co mniej inteligentniejsi będą bili mi brawa...

Gość gość
PPP sorry źe jechałem na Ciebie z pomaranczowego. Na Magdę równiez na Karuzeli.

Nowy w tych wyścigach lepiej nie wygrywać :O a najlepiej tak kombinować żeby je omijać szerokim łukiem :P tylko czy to jest wykonalne boje się że nie :O

Jak wyścigi, to nie patrzę jakie, tylko chce być pierwszy.:P Zwierzęca natura :P :P Dopiero później okazuje się, że gra nie była warta świeczki i mam doła. :( Jak dziś, dlatego PPP, mogę dziś wyglądać niemrawo :O... Tez nie masz kiedy rozkochiwać w sobie ;) 🖐️

Gość gość
PPP to Juken głupi obrzępało :D:D

Gość gość
A jakie masz uczucia?

Taki sytuacyjny, bez powodu :) Może nawet go sobie wymyśliłem, ale jest PPP Drobna zwiecha ;) Jutro będę jak młody bóg. Może nawet pobije się o Ciebie z jakimiś leszczykami, chyba że leci na Ciebie również Kusza. Tu mogą być problemy... :P :P

Gość gość
Dziwisz sie że Nowy ci nie ufa jesteś w zmowie z gwiazdorkiem więc nie oczekuj że cie polubimy 🖐️

Gość gość
Kusza leci na Najszybszego w mieście a PPP to dla niej rywalka :classic_cool:

Gość gość
Janusze idz spać stary hemoroidzie :classic_cool: