Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nazwisko dziecka ?

Polecane posty

Gość gość

Czesc Wam. Ostatnio dodawalem tutaj jeden temat co do nazwiska mojego nienarodzonego. Nie bylem w zadnym urzedzie i wgl bo wolalem to pierw z dziewczyna zalatwic jak ludzie i to w 4 oczy niz po urzedach narazie latac. Powiedziala mi ze nazwisko na poczatku musi byc jej bo lekarza w szpitala tak zawsze robia i czy tak naprawde jest. Bo jeslu bedzie porod to musza dac imie i nazwisko odrazu chyba do karty czy tam jakies dokumentacji wiec jej nazwisko dadza po mimo tego ze jestem juz pelnoletni a ona jeszcze bedzie nie pelnoletnia ? Bo ona bedzie miala juz skonczone 17 lat a ja 18 i jak to jest tak naprawde, bo ona mi powiedziala ze w urzedzie potem zmienimy jak cos na moje nazwisko ale pierw w szpitalu lekarze i tak dadza nmdziecku nazwisko matki. Goraca was prosze o wytlumaczenie jak to dziala ?

Gość gość
jeśli poda cię w szpitalu jako ojca to wpiszą twoje nazwisko, chyba że ona powie inaczej

Gość gość
w szpitalu wpiszą dziecku nazwisko panieńskie matki - nie ma czegoś takiego jak podawanie nazwiska ojca, jeśli nie jest mężem - ojciec nada swoje nazwisko dopiero w urzędzie jak pójdą zarejestrować dziecko