Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ocenianie ludzi po wyglądzie

Polecane posty

Gość gość

Denerwują mnie ludzie którzy oceniają innych tylko i wyłącznie po tym jak wyglądają.Czasami brzydki człowiek jest bardziej wartościowy niż ten ładny.Co o tym myślicie?

Gość gość
Odkrylas Ameryke ......wspolczuje :(

Masz rację, ale nigdy do końca nie wiadomo co w kim siedzi, dlatego ocenianie zarówno po wyglądzie jak i po zachowaniu nie jest dobre. Im częściej oceniamy i porównujemy się z innymi tym bardziej zgorzkniali się stajemy...

>>>Denerwują mnie ludzie którzy oceniają innych tylko i wyłącznie po tym jak wyglądają.Czasami brzydki człowiek jest bardziej wartościowy niż ten ładny.Co o tym myślicie?<<< Myślę, że jesteś głupi/ia :(. Na początku, jedyną informacją, jaką mam o innym człowieku jest jego wygląd. Wtedy trudno jest mi ocenić go po czymś innym. Na wygląd składa się wiele elementów, w tym ubranie, sposób poruszania się i mimika tego człowieka. Zapewniam Cię, że pomimo podobnego czasami wyglądu, INTELIGENTNY człowiek :D, odróżni nie dbającego o wygląd mężczyznę od menela :). To, że Ty zauważasz tylko różnicę: brzydki/ładny świadczy o Twoim prymitywnym spojrzeniu na świat :(. Nie różnisz się wiec za bardzo od ludzi, których chciałaś w tym temacie skrytykować :).

Gość gość
To jak człowiek wygląda o niczym nie świadczy,zawsze najpierw staram się kogoś poznać

Gość gość
mnie akurat temat zwisa zwlaszcza jak ci wyfiokowany palancik w beemce pluje w twarz BO mu tatus kasa sypnal a zapomnial kultury nauczyc

Gość gość
osoby oceniające po wyglądzie są po prostu głupie

Gość gość
a co powiesz o osobachoceniajacych po zachowaniu?

Gość gość
Zanim się kogoś oceni powinno się go poznać i tyle w temacie

u mnie ocena robi się samoczynnie i nie mam na to wpływu. mogę się ZASTANOWIĆ np. nad czyimś postępowaniem, ale wyglad jest oczywisty. aczkolwiek u mnie postrzeganie wyglądu zmienia się w momencie gdy kogoś poznaję. nie mam osobnych szufladek na wygląd, osobowość, charakter, cośtam. wszystko jest płynne i ode mnie niezależne wydaje mi się, że autorka ma kompleks i w rzeczywistości ci inni, którzy oceniają po wyglądzie to ona sama dla siebie.