Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

polacy nie mają żadnych zainteresowan ! Smutne

Polecane posty

Gość gość
i zaraz naprawdę parsknę śmiechem,przecież to się nadaje na film propagandowy rodem ze Stalinizmu, elegancki i pachnący Niemiec czy Francuz po tygodniu pracy,mówi do małżonki,cały tydzień rozmyślałem,żeby się z tobą poedukować obywatelsko,nie to co ci zacofańcy ze Wschodu

"gość dziś słowo edukacja obywatelska użyte w kontekście konkretnej i prostej dyskusji o pasjach zalatuje na kilometr zakompleksioną polką ,która wyrwała się w wielki świat,na proste pytanie co jest twoją pasją,pie**olić coś o jakiejś edukacji obywatelskiej" xxx oj tam zloscisz bo nie rozumiesz;-) ;-) ;-) xx "sorry ale za bardzo twoje wywody zalatują ściemą,i za dużo spędzasz czasu na forum dla polskich czarnuchów" xx polskich czarnuchow? oj widze ze kiepsko nie tylko z pasjami ale i smaoocena u ciebie panienko;/ przeprosiny twoje przyjelam wiec luzik;-) a to czy ja jestem z ukrawiny, indii, polski czy myje garnki pod big benem czy mieszkam w hong kongu to naprawde zupelnie nieistotne - wiec wnioskuje ze nie rozumiesz tematu stad te wycieszki personalnte pod adresem interlokutorow, co nie?;-)

"gość dziś i zaraz naprawdę parsknę śmiechem,przecież to się nadaje na film propagandowy rodem ze Stalinizmu, elegancki i pachnący Niemiec czy Francuz po tygodniu pracy,mówi do małżonki,cały tydzień rozmyślałem,żeby się z tobą poedukować obywatelsko" xx nie musi mowic, pewne rzeczy dzieja sie podswiadomie na tym polega edukacja obywatelska ;-) poza tym widze ze tacy jak ty utozsamiaja swiat z europa;-)) xx "nie to co ci zacofańcy ze Wschodu" xx z ktorego wschodu, hm? pewnie chodzi cie o wschod europy bo inny toz znasz tylkoz tv co nie? niczym kosmos ci sie pewnie jawi;-)

Gość gość
bo tych wywodach o zacofanej Europie Wschodniej stawiałbym,że myjesz te garnki pod Big Benem

Gość gość
nawet nie stawiam,ale jestem tych garnków pewny

"gość dziś bo tych wywodach o zacofanej Europie Wschodniej stawiałbym,że myjesz te garnki pod Big Benem" xx jasne bo dlatakich jak ty zgarnica rowna sie Londyn , co nie?;-) a "stwierdzac to mozesz co chcesz", odpowiedzi i tak nie poznasz - poza tym to nieistotne. Ja nie pisalam nic o zacofanej europie wsc - to jakas laska probowala imputowac mi te slowa;/ xx "nawet nie stawiam,ale jestem tych garnków pewny" xx cokolwiek pozwala ci sie poczuc lepiej;-)

Gość gość
i jeszcze te wywody o zacofanej Europie Wschodniej i wspaniałościach Dalekiego Wschodu,czyżbyś przy myciu garnków edukowała się obywatelsko z jakimś Pakistańczykiem

Gość gość
i tak jest w miarę spoko,bo w Polsce,jak była zadyma pod Krzyżem na Krakowskim Przedmieściu,to nowocześni krzyczeli do moherowych babć,pokaż cycki stara kurwo

"gość dziś i jeszcze te wywody o zacofanej Europie Wschodniej i wspaniałościach Dalekiego Wschodu,czyżbyś przy myciu garnków edukowała się obywatelsko z jakimś Pakistańczykiem" xx hahahaha ;-) zlotko Pakistan to nie ejst daleki wschod - naprawde trzeba bylo siedziec cichutko na geografii i sluchac co pani mowila;-) ;-) tak oczywiscie mam meza pakistanczyka, wczesniej moim mezem byl "arab" ale mnie sprzedal za worek ziemniakow, a obecnie czekam na dalsza sprzedaz w miedzyczasie dorabiajac tymi garnkami;-) ;-) ;-) mozesz juz przestan fantazjowac tyle o mnie bo i tak ci nic to nie;-) ;-) nie potrafisz zniesc mojej odmiennej opinii co ciszkasz we mnie niczym moj "maz" w koze;-) ;-);-) xx "i tak jest w miarę spoko,bo w Polsce,jak była zadyma pod Krzyżem na Krakowskim Przedmieściu,to nowocześni krzyczeli do moherowych babć,pokaż cycki stara k**wo" xx lpeiej pokazac cycki niz plakac do pana z penisem na krzyzu;-)

Gość gość
ror, ty naprawdę masz chory łeb i odczuwasz nieodparty przymus lansowania się.

"gość dziś ror, ty naprawdę masz chory łeb i odczuwasz nieodparty przymus lansowania się" xxx ot, i powiedziala co wiedziala ;-) ;-);-) no dalej powyzywaj sie na mnie - ulzyj sobie - mi tam rybka a tobie sie posladki przynajmniej rozluznia;-)

Gość produkt produkcji
Robię na produkcji mimo że mam wyższe wykształcanie, podobnie jak co druga osoba w mojej pracy. Różne szkoły mają pokończone. Każdy z nich chciałby robić coś innego niż praca i w piątek impreza, ale nikogo na to nie strać. Ludzie pierwsze co to muszą związać koniec z końcem. Sam też miałem zainteresowania ale je porzuciłem, nie stać mnie na nie. Trzeba zbierać kasę na mieszkanie, żeby móc w przyszłości mieć gdzie mieszkać na swoim a nie na kredycie do śmierci. Taka jest rzeczywistość.

"Sam też miałem zainteresowania ale je porzuciłem, nie stać mnie na nie. Trzeba zbierać kasę na mieszkanie, żeby móc w przyszłości mieć gdzie mieszkać na swoim a nie na kredycie do śmierci. Taka jest rzeczywistość" xx ale ja nie napisalam nigdzie ze wszyscy Polacy bo nie oeruje takimi pojeciami. Dwa, ze sa ludzie ktorych stac na zainteresowania albo zainteresowania ktore nie wymagaja wysokich nakladow finansowych - i to jest przerazajace, podalam tutaj przyklad lasek ktore udaja ze sie interesuja kosmetykami bo w istocie sa tak puste ze nawet tak prosta sprawa nie pootrafia sie zainteresowac;-) jedyne co im daje emocje to bodzce, dawka adrenaliny odbijajc sie w czyichs oczach (stad prosta droga do zawisci;/) - co widac i na tym forum;/

Gość produkt produkcji
Ok rozumiem Cię, ale zobacz na mnie. praca zabiera mi praktycznie cały dzień, często muszę chodzić jeszcze w soboty na nadgodziny. Do tego mam obowiązki, choćby posprzątać w mieszkaniu, jedzenie sobie zrobić. Doba ma 24h i nie jestem w stanie tego faktu zmienić. Nawet nie mam czasu żeby książkę sobie poczytać albo film włączyć. Jak bym miał jeszcze dziecko to nie wiem kiedy bym spał. Na prawdę wkurza mnie krytykowanie takich ludzi jak ja że spędzają swoje życie szaro. Bardzo mnie takie coś denerwuje. Jedyny wolny czas to mogę poświęcić dla bliskiej rodziny. No ja nie wiem jak wyglądają ci ludzi co żyją z pasji, z chęcią ich poznam ;)

Gość gość
Są ludzie, którzy mają czas i siły na rozwijanie swoich zainteresowań, bo pracują krótko, jak np. nauczyciele, albo mogą sobie odpocząć w pracy, jak np. urzędnicy. Człowiek pracujący fizycznie nie myśli o niczym innym niż dłuższy sen albo poleżenie w spokoju na kanapie.

Dzień dobry :-) Pasję to tak naprawdę ma mało kto, bo pasja to coś dużo więcej niż zainteresowanie. To często cel życia. Dla pasji rezygnuje się z wielu rzeczy, aby tylko ją zrealizować. natomiast ludzie generalnie mają zainteresowania poza zawodowymi, czy opieka nad dziećmi. Często nie ma na to czasu, jak napisał poprzednik. Długo pracujemy, wracamy, musimy ogarnąć mieszkanie, coś ugotować i robi się 22 albo i lepiej. Ale jak się nie ma na to czasu, nie znaczy to wcale że się nie ma zainteresowań.

" Na prawdę wkurza mnie krytykowanie takich ludzi jak ja że spędzają swoje życie szaro. Bardzo mnie takie coś denerwuje. Jedyny wolny czas to mogę poświęcić dla bliskiej rodziny. No ja nie wiem jak wyglądają ci ludzi co żyją z pasji, z chęcią ich poznam" xx nie tak latwo ich "poznac";-) co do reszty to kazdy soba zarzadza - i takze praca mozna regulowac, mniej pracowac zeby miec wiecej wolnego czasu na zycie, kazdy moze wybrac co woli. Ale ja nie mialam na mysli nawet takich przypdakow jak twoj - tylko taka wyuczona bezradnosc + przepuszczanie czasu przez palce i to sie bierze z braku odpowiedniej edukacji, moim zdaniem xx "Są ludzie, którzy mają czas i siły na rozwijanie swoich zainteresowań, bo pracują krótko, jak np. nauczyciele, albo mogą sobie odpocząć w pracy, jak np. urzędnicy. Człowiek pracujący fizycznie nie myśli o niczym innym niż dłuższy sen albo poleżenie w spokoju na kanapie" xx ale kazdy czlowiek ma wybor- przeciez temat nie dotyczy tego zeby wszyscy zajeli sie swoimi pasjami, co nie?;-) temat mowi o jakichs tendencjach - osobiscie znam Amerykanow pracujacych fizycznie (w USA) bo np. nie kazdy Amerykanin to bankier a mimo tego w weekendy uprawiaja tyle sportow ze szok

Gość produkt produkcji
Kurde, nie chodzi o poklepywanie się po plecach teraz jak to jestesmy zapracowani. Mi wystarczy że jakaś obca osoba nie wpieprza się w moje zycie i go nie ocenia. Jak sama jest taka "zapasjonowana" to co robi tu? ;)

Podalam przyklad USA - bo tam np aktywnosc sportowa zostala wpojona ludziom razem z edukacja, niemalze podswiadomie, a w PL sie tego nie promuje, promuje sie inne wartosci za to;-)

"Dzień dobry usmiech.gif Długo pracujemy, wracamy, musimy ogarnąć mieszkanie, coś ugotować i robi się 22 albo i lepiej. Ale jak się nie ma na to czasu, nie znaczy to wcale że się nie ma zainteresowań" xx problem polega na tym ze nic nie musiz z - to ci tez niejako wmowiono - mozesz sobie wynajac kogos do "ogarniecia" a czas przeznaczyc na sibie , proste co nie?;-)

"produkt produkcji dziś Kurde, nie chodzi o poklepywanie się po plecach teraz jak to jestesmy zapracowani. Mi wystarczy że jakaś obca osoba nie wpieprza się w moje zycie i go nie ocenia. Jak sama jest taka "zapasjonowana" to co robi tu?" xx wszystko co robimy podlega ocenie, z reszta nikt nie ocenia ciebie indywidualnie bo ejstes tutaj anonimowo - pytanie dlaczego czyjas ocena (obcej osoby) tak cie dotyka, hm?

Gość gość
społeczeństwo amerykańskie to jedno z najbardziej zdegenerowanych społeczeństw krajów wysoko rozwiniętych, więc nie opowiadaj nam tu głupot, ROR. Otyłość, nałogi, rozwody, przestępczość, liczba więźniów, zabójstw, samobójstw. To, że wąska grupa ludzi prowadzi tam godny pochwały styl życia o niczym nie świadczy.

Idąc tym tokiem myślenia mlożna stwierdzić źże pasje taż nam wmówiono. Bo pasja to niejako również obowiązek.

"gość dziś społeczeństwo amerykańskie to jedno z najbardziej zdegenerowanych społeczeństw krajów wysoko rozwiniętych, więc nie opowiadaj nam tu głupot, ROR" xxx ja nie ocenialam calego spoelczesntwa - czy tez ich rzadu - ale skupilam sie na jednym elemencie, a rozmawiam o tendencjach;-) to byl tylko przyklad - jak wyjrzysz rano przez okno w Hong Kongu to bedziesz zdzieony ile osob biega (i to przy takiej wilgotnosci ;-) xx "Otyłość, nałogi, rozwody, przestępczość, liczba więźniów, zabójstw, samobójstw. To, że wąska grupa ludzi prowadzi tam godny pochwały styl życia o niczym nie świadczy" xx nie to cala kultira oparta na sporcie, cala rezsta tez wystepuje - tak samo jak w kazdym innym spoelczsenstwie - ale nie skupiamy sie na tzw. dolach spoelcznych - zobacz jak wygladaja ludzie tu i w PL - ludzie o tych samych zarobkach (dajmy na to ciut powyzej sredniej krajowej), przejdz sie ulicami Karkowa czy Wawy i zobacz ile kobiet 30+ ma wysportowane cialo;-)

"Silene dziś Idąc tym tokiem myślenia mlożna stwierdzić źże pasje taż nam wmówiono. Bo pasja to niejako również obowiązek" xx po prostu ludzie sa wyuczenie bezradnosci - czy to skzolnej (siedzic i cicho , nie odzywac sie tylko sluchac) czy to pracowej (nie lubia swojej pracy ale tkwai latami bo nie sa mobilni) czy to weekendowej - od 20 lat weekendy spedzaja tak samo, zakupy, odkurzanie - a to wszystko mozna inaczej ozrganizowac

Gość gość
A ja jestem z Polski B :) Ze ściany wschodniej, z zacofanego i zaściankowego Podlasia :) Co wam mogę powiedzieć o pasjach? Bardzo dużo. Bardzo dużo ludzi ma przeróżne pasje, rękodzieła, prace ogrodnicze, konie, wędrówki po lasach ja osobiście uwielbiam wszelkie wycieczki rowerowe po lasach i pustkowiach, zachwycam się przyroda i różnymi wręcz magicznymi miejscami. Gdy mam czas maluję, interesuję się moim miejscem na ziemi w którym się urodziłam, jego multikulturową historią. To jest taka moja pasja, ale nie przymus, mam ochotę poleżeć pod kocem to lezę, mam ochotę wsiąść na rower wsiadam, mam ochotę poczytać czytam :) Na wszystko jest pora i czas, Obserwując moje okolice, domu widzę ludzi którzy dbają o swoje ogrody to jest pasja i przyjemność, wszystko piękne kolorowe, piękne domki w starym stylu. Babcie żyjące tradycją, robiące na drutach, plecące na szydełku serwety, rzeźbiarze, wędkarze, grzybiarze, zielarze.... To wszystko to jest pasja połączona z tradycja i czymś praktycznym :) Muzyka, taniec..... Myślę, że mamy więcej w sobie pasji niż kraje na zachodzie.

"gość dziś A ja jestem z Polski B usmiech.gif Ze ściany wschodniej, z zacofanego i zaściankowego Podlasia usmiech.gif Co wam mogę powiedzieć o pasjach? Bardzo dużo" xx o ja mam same pozytywne doswiadczenia z ludzmi z Podlasia i smao miesjce tez lubie;-) xx "Bardzo dużo ludzi ma przeróżne pasje, rękodzieła, prace ogrodnicze, konie, wędrówki po lasach ja osobiście uwielbiam wszelkie wycieczki rowerowe po lasach i pustkowiach, zachwycam się przyroda i różnymi wręcz magicznymi miejscami. Gdy mam czas maluję, interesuję się moim miejscem na ziemi w którym się urodziłam, jego multikulturową historią" xxx fajnie ze sa takie pozytywne przyklady;-)

Gość gość
a cóż to za pozytywne przykłady, podlasie to prymitywna dzicz, gdzie ludzie skaczą sobie do gardeł, by przetrwać. Prawdziwe pasje i zainteresowania to mają ludzie w USA.

"gość dziś a cóż to za pozytywne przykłady, podlasie to prymitywna dzicz, gdzie ludzie skaczą sobie do gardeł, by przetrwać. Prawdziwe pasje i zainteresowania to mają ludzie w USA" xx pieknie powiedziane ;-) ;-) ;-) poczucie humoru zawsze powinno byc punktuwane;-)

Gość gość
Po prostu ludzie zrobili się leniwi, to dlatego nie mają zainteresowań. Ja jak opowiadam o swoich to ciągle słyszę, że ludzie mnie podziwiają, bo chce mi się rozwijać swoje zainteresowania. A moje hobby jest przeróżne i wcale tak dużo nie kosztuje. ;) Hoduję ptaki egzotyczne (papugi, kanarki, zeberki), uwielbiam pracować w ogródku (szczególnie pielęgnować kwiaty), zajmuję się modelarstwem (z zapałek :p ), uwielbiam gotować i piec ciasta (amatorsko, ale bardzo chciałabym przejść na etap zawodowy, szczególnie w cukiernictwie), poza tym uwielbiam czytać książki . To robię w wolnej chwili, bo oczywiście na codzień pracuję, studiuję i pomagam rodzicom w gospodarstwie. Teraz planuję odłożyć sobie trochę pieniędzy i kupić sobie kamper, by móc zwiedzić Polskę. Tylko muszę znaleźć chętną osobę , która chciałaby ze mną pojechać. :D :D :D