Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak pokonac świerzb

Polecane posty

Gość gość

ratunku czy ktos z was to pokonal

Gość gość
słyszałam ze po praniu trzeba ciuchy odłozyc i nie uzywac ich 7 dni, bo to gówno zyje 4-7 dni na wszystkim

Gość gość
tyle wiem mecze sie juz 6 tygodni . 5 dni temu smarowalam sie mascia ktora miala pomóc po 1 razie ale nadal mnie swedzi nie wiem czy to normalne

Gość gość
Jak to jak pokonać. Kupujesz maść w aptece na receptę. Myjesz się i smarujesz na przemian. Pościel zdejmujesz, gotujesz i prasujesz. Bieliznę i co się da pierzesz w gorącej wodzie i również prasujesz. Dobrze jest wtedy nosić rzeczy bawełniane, takie, które można wyprać w temperaturze do 60 stopni, pościel w 90st. Częste mycie rąk i w ogóle kąpanie co dziennie już daje dużo lepsze samopoczucie. Nie drap się, bo wtedy roznosisz dziadostwo, chociaż kurewsko swędzi. Trzeba wytrzymać i czystości aż do przesady. Myć, szorować, prać ile się da. No i unikać miejsc zarażonych. Jak Ty się zarazisz, to wraz z Tobą cała rodzina powinna się smarować, przebierać pościel i szorować.

Gość gość
prosze napiszcie jak pokonaliscie to swinstwo

Gość gość
smarowałam 5 dni temu infecoscabem i nie wiem po jakim czasie mam sie spodziewac efektów i czy nadal zarażam

Gość gość
Może się wreszcie umyj

Gość gość
zobaczysz jak ciebie kiedys to dopadnie . jestem czysta osoba poprostu jestem narazona na tekie swinstwa jestem fryzjerem i to ludzie którzy odwiedzaja salony sie nie myja . . .

Gość Jutrzenka2
"Może się wreszcie umyj" Porażka, nie znam Cię, ale po takim zdaniu wiele można wywnioskować. Albo jesteś hipokrytą albo masz po prostu szczęście, że to Cię jeszcze nie dopadło, bo jak ktoś ze świerzbem miał/ma do czynienia to dobrze wie, że jest on wszędzie. A ludź na ulicy, nie ma znaczenia czy żulek czy bezdomny, może i się nie myje, ale równie dobrze może świerzbu nie mieć! Kobietko, która nie wiesz... nie ma po co wdawać się w dyskusję, bo nie wytłumaczysz. Ps. Miałam kontakt ze świerzbem i właśnie jestem w "momencie czekania". Nie wiem co jest gorsze, mieć, o tym wiedzieć i walczyć czy czekać na pojawienie się i myśleć.

Gość gość
Zapraszam na forum o leczeniu swierzbu poniewaz system uznaje link za spam to pisze to inaczej swierzbmoznapokonacmilo54 kropka fora kropka pl

Gość Suszarka
Sposób na świerzb 100% skuteczny !!!!!! Sprawdzony i skuteczny nawet w 200% o ile to możliwe :) Wyleczyłam się ja moja rodzina . Działa i zabija robaki od razu - poprawa już po 1-2 dniach. Po 2 tygodniach nie ma robaczków. Należy w trakcie kąpieli na gąbkę razem z żelem pod prysznić wsypywać bardzo dużo soli i bezpośrednio nacierać nią ciało długo i mocno , na początku będzie bardzo mocno szczypać ale po kilku dniach minie wszysto. Poza tym swędzące miejsca i krosty ( nie drapać ) ale nagrzewać suszarką trzymac w 1 miejscu i nagrzewać ( do momentu aż nie mozna wytrzymać- miejsca zaatakowanie przez świerzb są bardzo wrażliwe na temperaturę już po chwili będzie szczypac wysoka temperatura zabija nie tylko żywe robaki ale także jajką - pękają jak popcorn dlatego nagrzewanie suszarką jest bardzo ważne !! ) . Na początku swędziało mnie wszędzie i 1 dnia nagrzewania myślałam ze zbankrutuję z opłatami na prąd jezeli będę musiała tak często ogrzewać swędzące miesca, ale po 2 dniach swędziała mnie już tylko połowa miejsc tych co wcześniej a po 3 już tylko nieliczne . Wysoka temperatura najlepiej zabija tego robaka. Nacieranie solą i nagrzewanie suszarką DZIAŁA NAJLEPIEJ!! Nie stosowałam w tym czasie żadnych maści i płynów które i tak na dłuższą metę nie działały świerzb wracał. Ubrania w których chodziłam ( w szczegółności bieliznę i skarpety wkładałam do zamrażarki na 24 h) w sumie chyba tylko 3 x tak zamroziłam rzeczy. Prałam w 60 stopniach nic specjalnie nie sprzątałam nie zmieniałam pościeli częsciej niż zwykle. Swierzb zszedł potem tylko gdzieniegdzie swędziało krosty już się nie pojawiały aż zniknął :) Życzę powodzenia i nie wydawajcie kasy na leki które i tak nie działają !!!! :)