Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak zaczac z wegetarianizmem

Polecane posty

Gość gość

czym zastepujecie mieso, jak jecie? ja pare razy probowalam, ale nie znam sie na tym zbyt dobrze i chorowalam, a naprawde chcialabym byc wegetarianka

Gość gość
Nie zaczynaj z tym

Gość gość
zamiast wchodzić tutaj, poszukaj strony z przepisami weget. jest ich pełno, smaczne i łatwe

Gość gość
jest tu ktos kto sie zna?

Gość gość
Tak ja się znam, ta dieta jest zabójcza dla organizmu

Gość gość
Nie od pytania na kafeterii. Wejdź na forum www.wegedzieciak.pl i tam zadaj to samo pytanie, jeśli chcesz uzyskać rzeczową odpowiedź. Czytaj książki na ten temat. Jeśli interesuje Cię bardziej naukowe podejście to polecam "Nowoczesne zasady odżywiania". Ja się znam, ale zapraszam na forum poświęcone interesującej Cię tematyce :) Tak w skrócie jedz produkty pełnowartościowe, np. ryż raczej brązowy (lub czerwony, dziki), a nie biały, makaron też raczej pełnoziarnisty. Pełnowartościowe białko powstaje, gdy aminokwasy ze zbóż łączą się z aminokwasami z warzyw. Jedz strączkowe, np soczewice. Z soją daj sobie spokój, a jeśli lubisz to nie przesadzaj z ilością. Suplementuj B 12. Powodzenia i zajrzyj na tamto forum , tam otrzymasz konstruktywne porady, tutaj co no najwyżej garść wulgaryzmów ;)

Gość gość
a co cie to obchodzi czlowieku? ja p..e jakie buraki na tym forum

Gość gość
dziekuje gosciu za porzadna odpowiedz :)

Gość gość
Ja od 9 lat nie jem miesa i nie mialam nigdy dylematu zeby zastepowac czyms mieso, ktore wcale nie jest nam potrzebne. Bialko roslinne znajdziesz w niektorych warzywach a poza tym czlowiek nie potrzebuje duzej ilosci bialka.

Gość gość
Tak naprawdę bardzo trudno jest dostarczyć za mało białka na jakiejkolwiek diecie :-) Aaaaa.... polecam Ci coś super na żelazo: oprócz jedzenia warzyw bogatych w żelazo, np buraków, polecam pyszne szejki: bierzesz zielone części roślin, np. natkę pietruszki, jarmuż czy co tam chcesz, do tego banany i jabłka (lub inne owoce) w proporcjach pół na pół i miksujesz blenderem. Powstaje pyszny koktajl i wcale nie smakuje zieleniną :) Na żelazo super są też suszone morele (lepiej niesiarkowane ze zdrowej żywności), a i w kminku jest sporo żelaza. Pozwodzenia i zajrzyj na wegedzieciaka ;)

Gość gość
jajka z wolnego wybiegu i dodaj zielone warzywa i zielone części roślin do jadlospisu

Gość gość
Nie znam takiego który byłby na tej diecie dłużej niż 30 lat. Wszyscy chorują albo umierają

Gość wegewegewege
Ty tez kiedys umrzesz buraku. Nie znasz sie to sie nie wypowiadaj. Ja jestem wegetarianka, daj mi swoj mail to pogadamy, moge ci udzielic wiele rad

Gość gość
Mam w d***e twoje rady. Zakłamani hipokryci zrecie sielsko a potem suplementy z hektolitrow krwi

Gość gość
nie mowilam do ciebie debilu tylko do autorki :O

Gość gość
Ta dieta jest bezwatosciowa na dłuższa metę. Żadna fasola nie da ci tyle białka ile chcesz. Poza tym żelazo z warzyw wchłania się w minimalnym procencie. W roślinach strączkowych są i inne substancje utrudniajace trawienie