Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ktos kto nie ma ubezpieczenia zdrowotnego to najgorszy idiota i matoł

Polecane posty

Gość gość

nie znam takich ludzi na szczęscie a wy?? jak mozna nie miec ubezpieczenia zdrowotngo? a jak wyrostek sie chyci albo nagle zlamie reke..to co wtedy?? placz i zgrzytanie zebow i miliony do zaplacenia szpitalowi

A ile trzeba zapłacić za szpital w takiej sytuacji???? Ja sądzę, że jak ktoś pracuję na umowę o dzieło to powinien być obowiązek zarejestrowania w PUP.

Gość gość
moim zdaniem każdy powinien być ubezpieczony

Gość gość
jak wyglada w polsce kwestia ubezpieczenia zdrowotnego pracownikow zatrudnianych na czarno?

Gość gość
Co dostałaś fuchę w ubezpieczeniach i nie bardzo wiesz jak to sensownie ugryźć czy ktoś z rodziny nie potrafi znaleźć klientów i jest zagrożony bezrobociem a twój wpis pełen rozpaczy akt wiary w moc twoich słów?

Gość gość
po prostu rejestrują się w UP i mają ubezpieczenie.

Gość gość
ALE W up ciezko teraz bo wywalaja jak sie pracy nie przyjmie od nich ja tak mam..niemam ubezpieczenia bo pracuje na umowe zlecenie i teraz mnie z UP WYWALILI BO NIE PRZYJELAM PRACY OD NICH.. MASAKRA

Gość gość
Szczerze, to czasem takie ubezpieczenia się przydają. Zawsze trochę grosza wpadnie za urodzenie dziecka, za śmierć teściowej... :)

Gość gość
Osoby pracujące na umowę zlecenie mają ubezpiecznie zdrowotne.

Gość gość
Witamy w Polsce lewackiej, gdzie bardziej się dba o islamskich uchodźców niż o swoich obywateli :O

Gość gość
Każdy powinien mieć ubezpieczenie zdrowotne wtedy mogli by zlikwidować Urzędy pracy(w końcu ludzie tylko po to tam chodzą).

Gość gość
umowa zlecenie DAJE UBEZPIECZENIE ZDROWOTNE

Gość gość
tylko na umowie o dzieło nie ma się ubezpieczenia

Gość gość
Kolega za złamanie ręki bez ubezpieczenia zapłacił w zeszłym roku 2000 zł, to chyba nie az takie miliony?? Nie popieram braku ubez. ale rozumiem część osób, dlaczego go nie mają...

Gość gość
Ja nie mam ubezpieczenia, nigdy sobie nic nie złamałam ani nie choruję więc trochę to olałam. Do UP wybieram się już chyba z rok i nie mogę dotrzeć :D

Gość gość
gość dziś Osoby pracujące na umowę zlecenie mają ubezpiecznie zdrowotne. xxx czyzby? a jesli pracodawca nie zglosi?

Gość gość
Osoby pracujące na umowę zlecenie mają ubezpiecznie zdrowotne. xxx czyzby? a jesli pracodawca nie zglosi? xxx jeśli nie zgłosi to ta osoba pracuje tak naprawdę na czarno a nie na umowę zlecenie

Gość gość
mój ojciec całe życie płaci te ubezpieczenie zdrowotne a do lekarza chodzi raz na 10 lat w szpitalu nigdy nie był więc nie każdemu jest one potrzebne :o a ile by kasy zaoszczędził gdyby to ubezpieczenie nie było obowiązkowe.

Gość gość
Mozna opłacać dobrowolnie ubezpieczenie zdrowotne, potem można sporo odpisać od podatku.

Gość gość
dobrowolne ubezpieczenie kosztuje 400 zł i jeszcze trzeba zapłacić karę za czas przez który byliśmy nieubezpieczeni :o to już lepiej płacić za każdą wizytę u lekarza :o

Gość gość
jeśli nie zgłosi to ta osoba pracuje tak naprawdę na czarno a nie na umowę zlecenie xxx a czy jezeli umowa z pracodawca obejmowala prace legalna pracodawca pokrywa koszty leczenia z wlasnej kieszeni?

Gość gość
jeśli nie zgłosi to ta osoba pracuje tak naprawdę na czarno a nie na umowę zlecenie xxx a czy jezeli umowa z pracodawca obejmowala prace legalna pracodawca pokrywa koszty leczenia z wlasnej kieszeni? xxx pracodawca podpisując z pracownikiem umowę zlecenie ma obowiązek zgłosić ją do ubezpieczenie i płacić składki więc w tej stutuacji powinien pokryć koszty leczenia

Gość gość
a jesli pracodawca nie ma zamiaru tego zrobic?

Gość gość
wtedy możesz zawiadomić ZUS że nie płaci składek a także PIP że zatrudnia na czarno i będzie miał duże problemy. Najlepiej go postrasz to od razu zmieni zdanie

uf, przypomnieliście mi, że muszę się ubezpieczyć na wyjazd... bo jak coś się stanie za granicą, to się człowiek nie wypłaci...

Gość gość
a ile kosztuje leczenie raka?

Gość gość
jak ktoś zachoruje na raka to się zdąży szybko ubezpieczyć

Gość prawictwo pospolite 125
ja nie mam

Gość gość
niestety w tym kraju jest przymus płacenia ZUSu