Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy 110 zł za komunie w lokalu to dużo czy mało ?

Polecane posty

Gość gość

110 zł od osoby w tym ciasto tort i napoje i reszta tak jak wszędzie . co o tym myślicie ?

Gość gość
Zależy jaka sala. W jakim mieście. O której godzinie i jakie ciasta i napoje. Ja bym tyle za komunie nie dała. Dobrze mi było kiedy grzałam tyłek w domu, nie potrzebowałam robić swojej komunii w resteuracji.

Gość gość
norma

Gość gość
Tylko ze nie jestem w stanie zmieścić rodzinę w domu ... sporo ich jest .

Gość gość
to nie dużo ja płaciłam 4 lata temu 90 zł i ciasta tort i napoje swoje musiałam wstawić

Gość gość
A JAKIM SA CENY WO GOLE ?

Gość gość
Na śląsku norma jest od 135 do 200 zł. Ja też mam w tym roku komunię i za małe mieszkanie żeby zrobić imprezę w domu.... Dziwne jest to że moja siostrzenica za wesele w lutym płaci 140 od osoby a ja tyle samo za komunię......

Uważam że cena ok. W każdym razie w mojej mieścinie (małe miasto) tak ceny chodzą ( 50 -150 zł) i to też dużo zależy od tego co masz na stole. Ja w tym roku miałam komunię . Płaciłam 70 zł za osobę - obiad + potem zimna płyta. Za napoje zimne / kawę - gość mógł sobie wybrać jaką chcę / herbatę - były robione na bieżąco wg zamówień i miałam liczone je wg zużycia. W cenę również wchodziły owoce. Sama musiałam dostarczyć tort oraz ciasta :)

Gość gość
Mamy listopad, a wy o komuniach? To z takim wyprzedzeniem trzeba lokal rezerwowac?

Gość gość
Rom przed komunia juz u nas trzeba rezerwować.

Gość gość
Rok miało być; )

Jak mieszkasz wielkim mieście i masz restaurację za restauracją oraz kasę - to nie problem. Ja salę rezerwowałam rok przed , gdyż mam w mieście mało lokali , dużo dzieci szło do komunii i 90 % rodzin robiło w lokalu. A mi zależało na czymś dobrym i co najważniejsze chciałam w restauracji by była tylko moja rodzina a nie ja + 2/3 inne rodziny :)

Gość gość
Ja za chrzciny płaciłam 100 zl/os w tym bylo obiad, zimna płyta, pod wieczór 2 gorące danie, soki... Dostarczyć musiałam ciasta i tort...

Gość gość
Ja za komunię place 150 zl w Częstochowie ...

Gość gość
ja płacę w przyszłym roku 130 zł od osoby, dobra restauracja w Kraku.

mysle ze ta cena jest przystepna. jesli kogos stac to lepiej wyprawic w lokalu- w domu potem tylko bieganie i przygotowania...

Gość gość
Mało. Ja płace 120 bez ciast i napojów. A lokal żadna rewelka. Ale innego w tej cenie nie było

Gość gość
W 2010 roku płaciłam 165 zł bez ciasta i tortu. Listopad to nie jest wcześnie, to jest już po ostatnim dzwonku. Ja rezerwowałam we wrześniu i oprócz mojego tylko w jednym lokalu były jeszcze miejsca, gdzie była podobna cena, ale bez zniżek dla dzieci. Niestety, to tylko 3-4 niedziele w miesiącu, chętnych dużo, więc lokale mogą dyktować ceny.

Gość gość
Stwierdzam, ze Was p********ilo. Straciliscie sens 1 Komunii, nie macie pojecia o co w tym chodzi. Dla Was to tylko impreza dla gosci, zastaw sie a postaw sie i rewia prezentow. Jak ja mialam komunie obiad byl w domu. Najwazniejsza czescia uroczystosci byla msza w kosciele, do niej sie przygotowywalismy, a nie do wyzerki po. Na prezent dostalam lancuszek z medalikiem od chrzestnych - mam go do dzis, choc minelo 30 lat. A ponoc komuna byla zla :( Czego Wy uczycie swoje dzieci? Czym dla nich i dla Was jest wiara, religia? Jestescie jak przekupnie w swiatyni!

Gość gość
U nas (miasteczko 18.000 tys mieszkańców) jest kilka lokali gastronomicznych i ceny są bardzo różne w zależności od menu. Ja wybrałam opcję 120 zł za osobę, w tym było: Obiad - zupa i drugie danie Przystawki i sałatki Ciasta Owoce Tort Napój cieple i zimne Wystrój ze świeżych kwiatów....

Gość gość
he he he,a moja siostra obudziła się tydzień temu,stwierdziła,że nie chce jej się gotować,mieszkania malować i komunię zrobi w lokalu,ja jej tylko,że chyba trochę późno na takie deklaracje,koleżanka z pracy też ma komunię w 15ym roku,a lokal na początku 14ego rezerwowała

gościu dziś Sama muszę stwierdzić że gadasz jak potłuczona :o Skąd ty wiesz jacy mi jesteśmy i czego uczymy nasze dzieci ? Stwierdziłaś po tym że ktoś robi przyjęcie w restauracji czy jak ? Takie myślenie jest zbyt płytkie. Wyobraź sobie że w tym dniu najważniejszy był Bóg i przyjęcie sakramentu przez moje dziecko. Uczyłam dziecko nie jednej modlitwy,nie jednej pieśni , regularnie chodzimy do kościoła etc. I wyobraź sobie że moje dziecko do ostatniej chwili nie wiedziało że goście przynoszą prezenty ( uzmysłowili jego dzieci ze szkoły) a jak się o tym dowiedział "to jemu to lotto ". A to że chcemy swoich bliskich przyjąć jak najlepiej ? Co w tym złego ?

Gość gość
Autorka . U nas w takim tam lokalu na rok 2015 juz wszystko zajęte ja zak le pal am na 2016 . KIEROWNICZKA mi powiedziała ze to odpowiedni czas . A przeżycie duchowe swoją drogą a poczęstunek i uczczenie tego dnia swoją ...

Gość gość
To nie jest dużo Ja mam komunie w 2015 i juz kilka mies temu zarezerwowalismy sale, już praktycznie ostatnie miejsca

Gość gość
Straciliscie sens 1 Komunii, nie macie pojecia o co w tym chodzi. Dla Was to tylko impreza dla gosci, zastaw sie a postaw sie i rewia prezentow. Jak ja mialam komunie obiad byl w domu. Najwazniejsza czescia uroczystosci byla msza w kosciele, do niej sie przygotowywalismy, a nie do wyzerki po. Na prezent dostalam lancuszek z medalikiem od chrzestnych - mam go do dzis, choc minelo 30 lat. A ponoc komuna byla zla smutas.gif Czego Wy uczycie swoje dzieci? Czym dla nich i dla Was jest wiara, religia? Jestescie jak przekupnie w swiatyni! x dla nas też najważniejsza część odbywa sie w kościele a potem idziemy do restauracji... co w tym złego? mam stać przy garach trzy dni wcześniej, latać w dzień komunii mojego dziecka, kroić ciasteczka, robić kawki a potem zmywać kolejny dzień i paść na pysk? w imię czego? bo ty taką miałas komunię? że ciebie nie stać to nie powód wyżywać sie na innych.