Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przyszła_mama_

Czy dzieci rzeczywiście śmieją się z imion typu Roksana, Oliwia, Nikola?

Polecane posty

Gość przyszła_mama_

Pytam, bo niedługo poród, a ja już wybrałam imię dla mojej córeczki.....podoba mi się ono od 15 lat, pech chciał że teraz stało się bardzo popularne.....mam tak nie nazywać córeczki tylko i wyłącznie dlatego, że imię stoi wysoko w rankingu popularności? Z ciekawości wpisałam sobie to imię w wyszukiwarkę i wyskoczyło mi, że dzieci noszące takie imiona narażone są na nieprzyjemności ze strony rówieśników. Czy to rzeczywiście jest prawda? Zetknęliście się z tym?

Gość gość
Dzieci czerpią wzorce z głupich rodziców, więc może się śmieją ;)

Gość gość
Nie śmieją się. Śmiech budzą imiona dziwaczne typu Krzesimir i Radzimir, Ziemowit

Gość gość
nazwij swoje dziecko tak jak chcesz, nie patrz na wpisy internetowych trolli

Gość gość
dla mnie dziwaczniejszym imieniem niż Krzesimir i Ziemowit jest właśnie Brajan i Dżesika, ale mimo to się nie wyśmiewam i wpajam dzieciom, że trzeba szanować każdego człowieka bez względu na to jakie nosi imię.

Gość gość
Z Roksany na pewno , poniewaz kojarzy się ze strona z prostytutkami R-o-x-i ..... usmiech.gif xxxxx to co z tych dzieci wyrośnie jak się w tym wieku interesuja takimi stronami

Gość gość
Nikt się głośno nie śmieje ale każdemu jedoznacznie się kojarzy.

Gość gość
mam na imię Oliwia i nikt się nigdy ze mnie nie śmiał, a mam już 26 lat, więc w szkole byłam jedyną Oliwią, bo dopiero teraz imię zyskało na popularności ;) w klasie mieli za to ubaw z Katarzyny, ale dlatego że była wyjątkową mimozą

Gość gość
nikola jest pretensjonalne

Gość gość
nie smieja sie. dzieci smieja sie glownie z takich rzeczy jak ubiór, fryzura, jakieś zachowanie które dziala na nerwy, a imie jest wtedy kolejna rzecza do ktorej sie mozna przyczepic. dlatego spoko Nikola będzie lubiana, a rozlazła gruba Basia będzie obiektem drwin

Gość Witek_Kulla
nikola jest pretensjonalne xxxx dlaczego? bo tak wyczytałeś w internetach?

Gość julka19xx
kiepskie te imiona wybrałaś. Nie można normalnie np. Iwona, Lolita,Nikita,Sonia

Gość gość
Nikola jest pretensjonalne i każdy człowiek który ma gust o tym wie. Tak samo jak słuchać disco polo to siara i brak gustu, tak Nikola jest imieniem tandetnym i nic tego nie zmieni.

Gość gość
Jak bylam dzieckiem nigdy sie nie smialam z imion innych dzieci, moglam jedynie pomyslec ze jakieś jest dziwne ale nie przezywalam nikogo i nie wysmiewalam, sama mialam normalne Magda, ale rodzice nauczyli mnie szacunku do innych ludzi, teraz mam 28 jedne imiona mi sie podobaja,drugie nie.ale nie rozdzielam imion typu imie z patologii,imie z czegoś tam.

Gość gość
Nikola jest pretensjonalne i każdy człowiek który ma gust o tym wie. Tak samo jak słuchać disco polo to siara i brak gustu, tak Nikola jest imieniem tandetnym i nic tego nie zmieni. xxxxx czyli mamy kraj ludzi bez gustu bo to imię jest obecnie jednym z najczęściej nadawanych imion. coś to się kłóci z twoja logiką.

Gość gość
Mnie rodzice uczyli, że nie wolno się z nikogo śmiać. Tego samego uczę moje dzieci i póki co odnoszę sukces. Jeśli czyjeś dzieci śmieją się z imion czy jakichkolwiek innych rzeczy związanych z daną osobą to świadczy to tylko i wyłącznie o rodzicach.

Gość gość
jezeli tak to wcale im sie nie dziwie ... :/ sam tez naucze swoje ze takie zagraniczne imiona to wstyd i wiocha nadawane przez mamusie ktorerobia duzo na pokaz ;)

Gość gość
imiona typu Nikola nadają panie : ekspedientki, fryzjerki, kosmetyczki, sprzątczki i inne średnich lotów. a tego w kraju mamy sporo.

Gość gość
noi w sumie jakb zrobic takie badania za 10/20 lat to sie okaze ze najwiecej fryzjereki kasjerek ma lasnie takie imiona

Gość gość
Oto w szybkim skrócie przedstawienie poglądów większości ludzi z kafeterii: Człowiek który ma gust to taki który nazwie dziecko imieniem nie budzącym żadnych większych emocji, np. Anna, Piotr, Paweł, Michał. Taki, który też ma gust, ale i jest dość odważny nazwie swoją pociechę Bronisławą, Janiną, Witoldem, Jadwigą, Dobromirem, Dobrochną. Natomiast ci co wybierają imiona typu Maja, Nadia, Roksana, Nicola, Oliwia to osoby pozbawione gustu. Z kolei ci, którzy ośmielą się dać dziecku Brajan, Dżesika, Alan są tandetni, pewnie mają niskie IQ i do tego wieje od nich patologią. Myślę, że to wiele wyjaśni!

Gość gość
Największy urok i czar tkwi w prostocie i każdy człowiek wykształcony z jakąś tam ogładą o tym wie. Natomiast te wszystkie Nikolki, Dżesiczki i inne podobne to wykładnia tego co mamusia ma pod sufitem niestety.

Gość gość
moja córka ma Nikola na imię, ma teraz 16 lat i nikt nigdy się z niej nie śmiał ;) kariery ekspedientki czy fryzjerki też jej nie wróżę, choć myślę, że niejedna fryzjerka zarabia więcej niż w sumie ludzie wypowiadający się w tym temacie. W końcu fryzjerka fryzjerce nierówna ;)

Gość gość
Największy urok i czar tkwi w prostocie i każdy człowiek wykształcony z jakąś tam ogładą o tym wie. Natomiast te wszystkie Nikolki, Dżesiczki i inne podobne to wykładnia tego co mamusia ma pod sufitem niestety. xxx to jedynie wykładnia tego, ze dana osoba nie jest przywiązana do tradycyjnych wartości (czyli w przypadku Polski- do tradycyjnych polskich imion). Rozumiem, że to coś złego?

Gość gość
Znowu kłótnia i ten sam temat włakowany od lat. Ale powiem wam tak zupełnie szczerze, że jakby mi rodzice dali na imię Nikola to bym sobie je zmieniła po osiągnięciu 18 roku życia. To imię jest ohydne wrecz i mocno trąci tandetą.

Gość gość
nikola jest pretensjonalne xxxx dlaczego? bo tak wyczytałeś w internetach? xxx nie, takie mam odczucie własne od lat 80tych, gdy pierwszy raz spotkałam się z przeniesieniem nicol na polskie podwórko

Gość gość
to jedynie wykładnia tego, ze dana osoba nie jest przywiązana do tradycyjnych wartości (czyli w przypadku Polski- do tradycyjnych polskich imion). Rozumiem, że to coś złego? xxx o jakże się mylisz. Ja tam do niczego przywiązana nie jestem, ale powiem Ci, że podobają mi się imiona typu Jasiek, Zośka, Antek - są fajne i zadziorne. Taki Franciszek brzmi elegancko. Nikoli, Roksany nie skomentuję, bo widzę, że się zaraz zaplujesz.

Gość gość
Moja córka ma na imię Lara, bo kocham to imię i kulturę, literaturę Rosji. Nie ma dla mnie piękniejszego imienia.

Gość gość
dla mnie bardziej pretensjonalne jest nadawanie imion starodawnych, ściąganie ze strychu tych wszystkich Ziemomysłów, Ziemowitów i całej reszty. Teraz można zaobserwować mieszanie się imion, to samo miało miejsce w średniowieczu- wtedy też przejęliśmy sporo imion od sąsiadów. Za kilkadziesiąt lat nikt nie będzie się spinał widząc imię OLIWIA czy ROKSANA, będą traktowane jako zwyczajne, tak jak obecnie zwyczajne imię to MARIA (a kiedyś odmawiano chrzczenia dzieci o tym imieniu)

Gość gość
to jedynie wykładnia tego, ze dana osoba nie jest przywiązana do tradycyjnych wartości (czyli w przypadku Polski- do tradycyjnych polskich imion). Rozumiem, że to coś złego? xxx o jakże się mylisz. Ja tam do niczego przywiązana nie jestem, ale powiem Ci, że podobają mi się imiona typu Jasiek, Zośka, Antek - są fajne i zadziorne. Taki Franciszek brzmi elegancko. Nikoli, Roksany nie skomentuję, bo widzę, że się zaraz zaplujesz. xxxxx nie zapluję, po prostu nie rozumiem dlaczego z góry uznajesz, że jest to wykładnia tego, co kto ma "pod kopułą". Franciszek brzmi elegancko? Może dla ciebie, dla mnie brzmi po prostu śmiesznie